MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 25, 2014

berbuka puasa di rumah anak yatim / miskin

 lepas upacara bagi duit raya kat opis kitaorang seme konvoi ke cheras berbuka puasa bersama anak yatim.ni event yang office buat la..klw tahun lepas diorang bawa seme staff buka puasa kat hotel tapi tahun ni diorang buat buka puasa bersama anak yatim/miskin.

gerak dari opis kul 5.30 sampai sana kul 6.30 jemmm gile la jalannye..sampai kt sana nama dah siap ada atas meja campur dengan 5 orang budak dalam satu meja tu..so kat meja kita tu kita kenal2 la adik2 kat situ..salah sorang nama damia umur 6 tahun sebaya ngan mia nama pon sama...sedih je tgk muka dia..kesian tau..jadi kesian tgk muka2 adik kat situ..bila tanya puasa tak?puasa dia kata..tak pernah tinggal lagi sampai arini!

lepas tu kita amek kesempatan tanya dengan diorang kenapa duduk sini..diorang ni jujur je cerita mak susah..ayah xde (ada kes ayah dalam penjara, ayah hilang tak dapat dikesan, haruan makan anak & mcm2 kes lagi) ada tu adik beradik ramai...mak tak mampu so 4 orang adik beradik di hantar kat sini..

paling sebak bila kita tengok ada penghuni paling muda kat sini adik faiz umur baru 2 bulan allah..kesian nye dia..kita amek dia dokong bagi susu..tahan je air mata dari nak jatuh..kesian awak adik..kecik2 dah duduk sini.

kat sini diorang buka nye semua anak yatim anak juga datang dari keluarga susah mak tak mampu bela so diorang dihantar kat sini..bila tanya raya nanti semua balik kampung ke??ahh diorang cakap nanti ari sabtu seme balik kampung..

lepas berbuka puasa boss bagi duit raya kat diorang..nampak la muka diorang happy sangat2 & rasa dihargai seronok semua..pastu sebelum balik diorang siap buat persembahan qasidah 2 lagu.masa diorang qasidah tu tengok muka masing2 tiba2 air mata bergenang..pastu masa nak balik kita terdengar ada sorang budak laki tu cakap kt officemate abang dah nak balik ke????esok abang datang lagi tau...janji...siap amek no telefon officemate tu

ni la nama rumah anak yatim/miskin tu

 yang duduk atas kita tu nama damia umur 6 tahun


 bb faiz umur2 bulan






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

duit raya & sampul raya

 alah...bukan buat sendiri pon gugel je jumpe dalam internet pastu kasi edit skit ilangkan watermark hahah jahat gile ilangkan watermark.

pastu semalam cam dah xde mood nak kije apa lagi..dok print & lipat sampul raya siap isi duit dalam tu dah alang pagi tu g tuka duit kat mebeng, bos plak tak de hahah mmg makan gaji buta la memasing sebok wat sampul raya sendiri

semalam baru g tuka duit raya tinggal singgit ngan 5 inggit je jadi la dari xde kan
tuka kan utk mak nye skali
ni seme duit raya utk anak2 buah
design yg ni anak buah lelaki
 yg princess harusla utk anak buat pompuan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 24, 2014

dapat duit raya yeay!!

ni cerita semalam yang seme tak saba2 tunggu kul 4 petang ahaha..masuk opis seme tak saba ehh lambat btol nak petang hahaha...

sebelum bagi duit raya tu kita ngan budak department kita saje la konon2 teka agak2 bape la kita dapat ni ek..pastu budak department kita tu ckp ok la kak...apa kata kita bajet paling rendah hahah memasing wat spekulasi la..ok kita bajet RM50 la buat sedapkan ati..hahah tah pape2 tah

pastu masa berkumpul kat meeting room tu bigboss pon bagi la sikit ucapan pastu dia mention kat sini company bersetuju nak bg duit raya yang ni bukan bonus yea katanya...siap cakap kita dah setuju nak bagi RM1,000 utk setiap seorang tak kira pangkat atau level semua sama..wahh!! memasing pandang sama sendiri hahah...rasa cam nak lompat bintang..ye la bajet RM50 je

tapi..ada tapinye..tu untuk staff yang dah lama keje la dapat RM1k utk staff yang baru keje tak sampai sebulan jumlah tu akan di pro rate kan..kita keje baru 9 bulan so kira sendiri la hahah..syukur..syukur...sebabnye semalam kita anta sevis kete..bajet2 dalam RM500 je..sekali kena RM980! huwa...xpela sebab major servis kan kete dah 5 tahun tu baru buat servis yang besar.seb baik amrul kasi half jadi raya ni kita kena berjimat cermat la nampaknye yea..

ni la pestime dapat duit raya dari company banyak cenggini...dulu masa keje opis lama penah dapat RM100, ada tu opis kasi bonus dibayar masa bulan puasa tu pon stengah bulan gaji je.alhamdulillah..rezeki allah kan

setiap sampul ada nama kelasss admin buat sendiri sampul


selfie duit raya namanye hahaa




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

maybank drive thru @ kota damansara

 last week ari sabtu g nganta kuih kat customer..destinasi pertama kota damansara.lepas dah siap anta kuih tu amrul singgah drive thru, kita dok ingatkan mcd or kfc nye drive thru dalam ati eh apasal nk bli makanan plak ni hehe...skali dah dekat baru nampak signboard maybank drive thru

aih..senang kan klw banyak counter maybank drive thru mcm ni...mcm kita ni klw dok setiawangsa senang la nk amek duit singgah petronas parking tu bole la park kejap kt stesen minyak tp klw nak amek duit kat maybank yg besar skit atas dari giant tu mmg hazab la nak carik parking..lagi satu slalu nk amek duit area wangsa maju seblah salon fasha sanda tu pon hazab nak cari parking

kita nak amek duit kejap je yang lamanye carik parking.tension je kekadang..klw g bedua ok la sorang bole tunggu dalam kete bole la blok kete orang kejap kan..

tp rasanya ada pro & con juga la maybank drive thru ni

ada kata kelebihan dia senang la nak amek duit xyah sebok2 nak carik parking sgala
ada kata dari segi keburokan dia plak mcm terdedah juga kepada perompak dah perampok kira mcm lg senang je orang nak ragut or rompak.

emm..tah la..kita selalu fikir pasal kebaikan je xde plak fikir pasal keburukan nye hehe..apa kata anda?




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 23, 2014

hamper raya dari rodiah

 vavava...bese supplier je kasik hamper raya tetiba tahun ni diah kasik kemain besa kotak dia kerlass cam hantaran kawen heheh...sayang plak nak buka..diah anta kat opis masa bawa naik kt tempat kita seme suh buka nak tgk apa dalam dia haha..kita sayang je nak buka sebab lawa tp xnak menghampakan permintaan orang kita buka la
 ni isi dalam hamper tu ada 3 jenis kuih raya bole la bawa balik kampung


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

damia & koleksi baju frozen nye

ni la dia koleksi baju2 frozen mia.tak leh bli yg mahai2..bli murah2 dapat banyak helai skit hehe..(alasan ibu dia mmg kedekut skit xde bli baju anak mahal2).

tshirt ni 2 helai RM49.90 bli kt H&M

dress tutu skirt ni bli kt FB Mytwinkidsbaby Shoppe
RM35 
swiming suit RM34 bli kt FB ZzR CollectionZ
dress frozen dua ni bli kt FB helen young 
yang ni RM35
yang ni RM28
.
tshirt frozen bli kat uptown danau kota RM30
cardigan frozen bli kt uptown danau kota RM25 

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 22, 2014

cuti raya berapa hari??

 tahun ni giliran beraya kat penang plak..tahun lepas amrul raya kat kl kan so tahun ni kena la beraya blah dia plak..sabtu tu pas buka baru nak gerak balik penang pastu ikut kata amrul pastu malam raya ptama atau raya ke2 balik kl balik

plan nye kita memang tak amek cuti raya ni..sebab amrul cuti seminggu sebelum raya & raya ke3 dah start keje..memandangkan cuti kita pon dah abes ( amek masa darwish masuk spital aritu pastu dia demam la ciken pox la hmfd la apa la..) kat sini dia kira pro rate cuti tu..so utk stakat bln 7 mmg kita dah guna semua dah..nanti bulan 8 baru ada balik shari cuti sampai la ke bulan 12 cuti masih berbaki 5 hari lagi tapi tokleh nak amek la sebab dia kira pro rate kan

skali opis kuar memo..hah padan muke..kena paksa amek cuti..makanye kena la tolak gaji 2 hari tu..mujor opis kasi cuti free sehari klw tak 3 ari la tolak gaji 
sure semua orang apply direct seminggu tu kan..
haih...kita ni cuti dok umah je la nampaknye..dah amrul kije..
tak leh beraya mana2 la tunggu weken baru sambung raya balik


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

darwish dah bole jalan

 sebenarnya dah lama dia bole jalan hehe baru nak update je..sebelum masuk setahun aritu dah bole jalan dah skit2 tp dia penakot skit..takut2 nak jalan sendiri padahal bole sangat..

kita ni jarang la bawa dia jalan2 kasi prektis jalan kt luar biasa dalam umah je..aritu buka puasa umah mak sambil tunggu waktu buka bawa la dia jalan2 depan umah mak tu..pastu masuk dalam surau kasi dia prektis bjalan

amboi kemain suke nye dia..dapat bjalan pastu nengok akak dia ngan kazen2 main kat padang surau tu eksited sengeh2.pastu dekat nak kul 7 bawa dia masuk kemain mengamuk..hahah tak puas bjalan la tu
memula semangat jalan
bile kita lepaskan tangan suh dia jalan sendiri tros dia buat malas nak duduk atas jalan
bawa dia masuk kt area surau
eh eh berani dah skit2 jalan tanpa org pegang
tp takut2 juga tu tgk je la mulut tu tnganga2 gayat haha
cepat2 je dia nak g kat kita takut jatuh hehe
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 21, 2014

4.15 petang

 merujuk kepada aturcara majlis dibawah
tak sabar dengan agenda pukul 4.15 petang itu hahaha
fuhhh fuhh harap2 la banyak skit..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

osaka cake

 kita memula try cake ni masa beday mia aritu.beli kek mia pastu register jadi member kat pistachios bakery then dapat free sekotak osaka kek ni.sekotak ada 6 RM13.90 klw bli satu2 rege dia RM2.50 sebiji.

sedap sgt kek dia..kek dia kek biasa je tp dalam dia tu ada filling kastard.klw bli kt kedai kena biar lama2 kt luar kasi kastard dia cair baru sedap makan.ari selasa aritu ngidam nye pasal pas buka tros g beli.nanti la klw ada masa nk buat sendiri.skang ni cam jadi malas nk membaking tunggu la darwish beso skit bole la rajin balik ke dapor


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Saturday, July 19, 2014

tempahan biskut sarang semut 2014 kini di buka

 alhamdulillah tahun ni masuk tahun ke-6 jual biskut sarang semut
terima kasih kepada regular customer yang awal2 dah wasap tanya tahun ni xde jual ke
demi memenuhi hasrat pelanggan setia kami maka kami buka tempahan untuk tahun ni
harap maklum harga kuih dah naik (memandangkan kami tak pernah naikkan harga sejak 5 tahun lepas) banyak sangat harga barang2 dah naik jadi harga kuih kami terpaksa juga dinaikkan.untuk pengetahuan kuih kami menggunakan 100% BUTTERCUP.
 oder akan ditutup pada minggu ke3 puasa.

sebalang 50pcs RM27
berminat nak oder bole wasap 0197942480


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, July 18, 2014

ALFATIHAH... #MH17

allahuakbar...terkejut tergamam...speechless!

pagi td bangun nak minum air pukul 3 pagi..sebelum masuk tido buka henpon saje cek fb tgk2 penuh news feed pasal mh17.yallah tak percaya rasa...terkedu sekejap.tros scroll & baca cerita pasal mh17.

walaupon tak ada seorang pon yang kita kenal dalam pesawat tu tapi tumpang simpati & sedih dengan perkara yang terjadi..yallah kesian nye semua mangsa yang tak berdosa...kesian nye dekat baby2 mcm mana la agaknye keadaan diorang menanti ajal menjemput?

sesungguhnya bagi mereka yang beragama islam mereka sangat bertuah di jemput pada bulan yang mulia dan juga penghulu segala hari.al-fatihah buat mereka yang terkorban



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

anak oh anak!

 aritu tengah mandi dalam bilik air tetiba dengar pupppp..pastu mia jerit ibu!! tengok apa adik buat ni....haahhh sudah..cepat2 keluar bilik air tetiba bilik baru semerbak wangi..skali tengok bawah meja makeup botol minyak wangi dah pecah.

huwaaaa darwish..darwish kemain ibu sayang nak pakai minyak wangi ni kita kemain sembur skit2 je sebab minyak wangi ni sedap bau dia mahai plak tu...seb baik la bukan bli pakai duit sendiri.cepat2 la kutip botol yg pecah takut kena plak kaki si kecik tu tengah dok kutip kaca terkena plak serpihan kaca dah mleleh2 darah..naseb baik la tak kena kat darwish...

haih..mmg tak dok diam tau dia skang ni..klw masuk bilik tangan tu merayap je dia nak cari barang atas meja makeup..apa je dia dapat capai siap la aritu eyeshadow dah pecah dia kejekan...malam tu harum semerbak la bilik bukan kata bilik satu umah harum semerbak!


tamat la riwayat salvatore ferragamo
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 17, 2014

SHOPPING BAJU RAYA @JALAN TAR

 ari selasa cuti nuzul quran memula tak plan g memana pon...sampai la tengahri tu amrul ajak g jalan tar. ye la orang tu kan dapat duit raya krajaan kasi hehe...kita plan nk g shopping minggu last puasa nanti, dah orang ajak mana bole tolak.

memula tu amrul tanya nak g malam ke nak g siang, oleh sebab kita tak sabar nk carik baju raya anak2 tros ajak dia g siang je..aduii mencabar dan dugaan btol eh..kita biasa g jalan tar time puasa blah malam je sebab xla penat sgt..pheww dengan panasnye kering tekak hehe..

tu pon tak ronda sampai abes tu kita start dari kdai deret mydin sampai blakang semua house je pastu balik sebab tak tahan panas..memula carik baju kakak...aih berkenan sgt la baju dia tu..kita nak pakai segan pasal glemer sgt..tahun ni raya kt penang xsesuai la rasa nk glemer2 gitu hehe..so kasi kakak je la glemer..baju dia tu kita sebey juga kedai2 lain range dalam RM120,130,135. so kita bli yg murah skali RM120 kedai tu btol2 dekat nga mydin yg kecik tu.kain dia jenis shiffon suka la kakak..glemer2 baju raya dia hehe

pastu misi cari bj melayu amrul & darwish.baju amrul ok xsusah nk cari tp baju darwish banyak kedai dh abes kaler royal blue..sampai la hjg semua house tu br jmpe baju mlayu size 1 warna royal blue tu pon xberapa nk pekat sgt kaler dia tp okla..dari xde kan.baju darwish RM35 dapat RM30.

pastu seblah kdai jual baju darwish ada bj mlayu amrul kaler sbijik cam baju darwish apa lg tros rembat sepasang RM95 sampin RM35.nak bli kt jakel tp royal blue dah abes..murah je jakel nye bj mlayu aron aziz RM100 siap sampin tp colour byk xde.

ni tak abes lagi ni..nanti nak g sekali lagi carik tudung kita, tudung mia songkok amrul & nk cari kerongsang besar nk pakai ngan kebaya kita.kita nye baju dah lama settle sebelum puasa dah bli.hehe..over mak budak thn ni ada 5 pasang baju raya.

santik kan baju raya kakak
ada juga size utk mak rege dia RM250
arghh geramm tgk dia pakai bj mlayu
ni la warna tema kami thn ni 
kaler tu ada lari skit
adik & dd sama, kakak nye pekat skit ibu pon lain skit ahh xpela janji biru kan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...