MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 28, 2014

makan free memang best!

kan?menda free memang la best haha..

ni menu amrul lamb steak
kita nye salmon grilled
banana split amrul nye
sagu gula melaka
lychee syrup & vanilla milk shake
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 27, 2014

letih tiap kali isi form interview

minggu lepas ada g interview kat berjaya time square.haih kemain aktip kita ni intebiu sana sini..idok la banyak dpt panggilan intbeiu..sebulan tu ada la dalam 1,2 panggilan.banyak yang panggil je..dapat nye tidak eheheh...tak pela xde luck kita cuba lg..never ever bputus asa! teruskan usaha manatau ada rejeki nnt kan..

owh cite pasal isi form kan..rasanya sepanjang minta keje kt jobstreet ni ada satu company je yg email siap2 application form suh kita isi so sampai sana nanti tros masuk interview xyah buang masa isi form bagai.ni kan tiap kali nak isi form dekat 20 minit masa abes utk isi form..tu psl klw orang suh dtg intebiu kita bese datang awal dr time yg dia bagi, nak isi form la sampai 4,5 page

paling lemah kalau dia suh isi nama adik badik, jantina, umur, pekerjaan
kita adik badik 10 orang jenuh kau! haha..klw tanya umur diorang bape mmg seme aku bantai je..xtau umur diorg bape agak2 je la.kadang tu kan ruangan adik beradik xmuat space yg di sediakan..haha pandai2 la tambah kt celah mana yg bole

nengok la nama adik badik seme lain2 ada yg nur ada yg xde nur
sangat mengharap keje lain skang ni...huhuuh..moga ada rezeki kita kat mana2.setahun dah keje sini..xlarat rasa masa untuk cari keje lain

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

mehun putih

kadang kan tiap ari masak sampai xreti nak masak menu apa dah..kering idea dah..balik2 lauk yg sama..aritu rs mcm malas nk msk xnak mkn nasi..udahnye kita goreng mehun putih je buat dinner.rasanya sepanjang dok kl ni pestime goreng mehun hehe...

pastu dtg kerajinan terlebey kita masak sambal ikan bilis.baru sedap skit kan makan mehun dia xpedas kena ada lawan yang pedas2.masak sebungkus mehun esoknye bawa bekal g opis.bukan kita sorang je makan satu department bole makan!

mehun dia terhancur skit plak
telebey rendam air la ni
budak opis cakap kak bole jual nasi lemak ni sambal akak sedap
ok esok aku anta surat resign nk mniaga nasi lemak hahaha
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, November 26, 2014

port kegemaran

gini la klw time kita tengah masak kat dapor..sebok je la dia nak tolong juga..tolong sepah! ahaha...adeh darwish mmg pantang klw kita msuk dapor..mmg dia tros masuk join.umpan la dia ngan katon kat tv memang xde dia layan nye..dia lg suke dok kt dapor main batu lesung pastu dia amek piuk, buka tong beras adoi mmg mendapat hadiah jentik je jari gomok dia tu.tangan dia mmg jenis xdok diam..

dia klw masuk dapor kan tangan dia akan meraba je apa ada atas kabinet tu..apa je tercapai kt tangan dia, naseb la..tu pasal klw tak masak dapor kena setiasa tutup pintu dia.apa je dia xbuat?cer cakap
- tumpah cili kering yg ibu dah blender sebekas, tu stok seminggu nye cili abes tumpah kt lantai
- tumpah kan serbuk teh
-tumpah kan air dalam jag
-dia amek bawang putih dia leraikan seketol2 abes satu umah kena kutip plak bawang tu
-dia tarik besen ibu letak ayam baru basuh, letak atas kabinet jap sebelum letak serbuk kunyit abes terabur atas lantai
-terabur kan beras

kadang kita nk masak cepat2 dia plak wat hal..kang kita cakap meh kuar ngan suara garang2 dia buat derk je...kena ckp baik adik...meh sini meh kuar jom..sape budak baik jom keluar..kang terkedek2 la dia kuar. ye la kita ni kdg penat nk masak lagi dia wat hal plak..mmg biasa suara tu mcm mak tiri kadang haha..

cer nengok muka budak banyak akal ni..eii geram nye klw time baik mmg nak kena cium2 je cer klw nakal nak sekeh je rasa hahaha
sekeh2 manja la tapi

ni ha ni ha terserlah muka kenakalan dia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

jamuan akhir tahun & majlis konvo kakak

sabtu lepas skolah kakak buat jamuan akhir tahun, dd nye xde kije..so kita bertiga je pegi ngan budak2 ingat nak tinggal kat tokwan, tapi tokwan xde plak..terpaksa la kita handle budak bertuah tu sensorang hahaha..dah tau dah sure dia xdok diam nye..kena bersedia fizikal dan mental

sampai2 je dapat tempat duduk kt depan kita letak je darwish zasss tetiba dia kt atas stage nak amek belon hahaha..adik..adik mmg tak sah klw tak buat ibu semput, jadi nk mengelakkan dia menjahamkan majlis kakak, terpaksa la kita dokong dia sepanjang majlis berlangsung..mmg tak leh duduk klw duduk nnti dia akan cuba loloskan diri dia..so berdiri la kita sampai turn kakak terima sijil.

memula ingatkan jamuan biasa je..xtau la plak siap pakai jubah konvo..aritu kan dah convo dah kat kkk club taman melawati, tapi yang tu konvo tadika kemas peringkat negeri selangor punya, kali ni dia buat konvo peringkat sekolah plak..

sonok la kakak..dapat sijil dapat plak satu beg yg ada beg skolah, selimut dora, bekas makanan & pencil colour.





.
nengok la budak tu xmo dok diam
siap ada persembahan 
satu lagu nasyid satu lagi lagu im4u

sedih plak masa cikgu berucap terima kasih kat ibu bapa yg bg kepercayaan kat diorg mengajar anak2 seme, masa cikgu tu berucap dia terdiam lepas tu cikgu nanges...pastu ada cikgu lagi sorang sambung..tapi dia pon nanges juga..

alhamdulillah..save duit xyah bli beg skolah, pensil kaler & bekal makanan
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, November 25, 2014

tuesday ootd

Baju : Embroid waist peplum blouse from zalia @zaloramy 
skirt : tye & dye mermaid skirt from IG @yasirahsyira
 shawl : cap pasar malam
kasut : vincci
edit via : photo mirror

pagi tadi bos tegur
"eh cantik arini.."
tau x sebab apa dia tegur?sebab arini kita makeup g keje haha...biasa kan pakai bedak ngan lipstick je
arini telebey masa nak bsiap2 sebab kakak tak skolah ada la masa skit nk sapu eyeshadow, eyeliner & mascara, kalau tak nan hado! haha..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

zalia @ zalora

pantas ok zalora! syabas..ni pestime membeli belah kat zalora.ari jumaat tu kul 3 petang tu baru kita bli baju2 ni skali ari sabtu kul 11 pagi dah sampai.ok nak cite pasal baju2 zalia ni.

harga bagi kita xmahal sgt sedang2 aje..banyak baju kt zalia tu dah discount so mampu la nak beli...ada baju yg kita beli ni siap ada price tag dari isetan mcm baju merah tu harga kt price tag RM99 siap ada tag isetan, ye mmg btol kt web pon harga mcm tu tp dia discount jadi RM59 je

baju dia plak bila kita pakai seme cantik terletak dekat badan mcm cun2 je ukur saiz kita padahal bli online ni ko tau je la..kena redho je la..camane rupa dia klw dah sampai tapi yang ni very2 puas ati.

baju merah ni kt lengan ngan leher ada pearl & diamond
bole buat baju raya ni..memandangkan baju dia plain so kita carik kain dia kat IG cari kain bercorak tanah dia merah nak match ngan baju ni, pesen dia ala2 peplum klw tengok camni xnampak kan?tp bila pakai nampak cutting dia comel
size : L
baju ijau ni la dah lama kita dok usha..tapi tak beli2..hehe cadang nye tahun depan nk buat baju raya
dok nengok je tp tak terbeli2 rupanya rezeki kita nak dpt baju ni free je., baju ni paling cantik la
material dia lace, baju style peplum juga.
untuk kain dia mmg kita dah lama bli kat times square 2 bulan lepas
bli skirt 8 panel.skali sampai baju ni eh mmg match sangat kaler baju ngan skirt.ok settle dah baju raya tahun depan haha...
cuma tangan dia jarang kena pakai inner la
size : L
.
yang ni terkecik skit amek size M ko tak sedar ko tu besar amek size M haha..
ok je cuma tang bahu ngam2 soi
nk amek size L dah abes tu tibai M
yang ni labuh kemain tp xpe kita suke

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

geraikuih.com

 meh nak suggest kedai kuih yg sedap2 belaka..dah lama dah kita tau kedai ni masa keje kt area wangsa maju dulu..so kadang tiap kali rasa nk makan kuih sanggup drive dari umah g wangsa maju smata nk makan kuih hehe..masa ngandung darwish dlu tingin nk makan dia nye donat pintal yg sedap gile tu..sanggup tu drive sorang2 bli 5 hengget makan donut sorang2 sampai muka pon cam donat haha...

kuih dia sedap2..xkan jumpe kuih spesis keras bole baling dinding xkan..haha..seme sedap..cakap je nk makan kuih apa..banyak pilihan..kita klw g sini suke bli dia nye cream puff, donat pintal ngan puding roti kuah kastard.susun atur kuih dia kemas siap label & harga.slain kuih bubur2, cream karamel, sagu gula melaka seme ada

nak tau location dia bole klik sini http://www.karipappanas.blogspot.com/p/lokasi.html
kita buat review tak berbayar yea..hahaha..tempat makan best sure kita rekemen kt kawan2




 nak oder online?pon bole sila terjah blog dia


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 24, 2014

setitis kasih darmia

cite ni nak abes dah pon..minggu ni last episod nye maybe rabu ni last...mula tayang 14 oct aritu.kita mmg tak tau pon pasal cite ni sebab xde sape pon cite..sampai la last week ktorg dok borak topik pasal drama2 baru..memula cite pasal zahira..pastu ada sorang opismate ni budak laki dia ckp tengok tak setitis kasih darmia?bile tanya sape pelakon dia kata sharnaz ngan nelydia..

kita pon balik tu tros nengok tv..masa tu episod 12, bila dah tgk sejam eh best plak cite ni..esoknye tros downdload kat internet dari episod 1-12.simpan dalam hardisk balik umah ari khamis tu start layan dari episod 1-11 dari kul 7 malam sampai kul 3.30 pagi baru tido! haha..gile sungguh..nak stop xleh! sebab makin masuk episod baru makin tak saba nk tau apa yg jadi...

klw sape2 nak dload dengan bole la terjah sini
http://www.dfm2u.net/2014/10/setitis-kasih-darmia-full-episod.html

cite ni best..dah mcm tgk cite jebat ngan mas drama bukan kerna aku tak cinta plak pelakon nye sama


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

heavennye shopping tak yah bayar!

last week ari jumahat g intebiu kat berjaya time square balik intebiu singgah hq seven eleven amek hadiah yang menang contest kat IG seven eleven tu..saguhati dapatla voucher zalora RM250.ramai tau pemenang saguhati ni ada 100 orang klw tak salah ramai juga kwn2 menang saguhati ni

balik je opis tros buka zalora bli baju hahah...sebenarnya mmg kita dah lama usha baju kt zalora bawah label ZALIA baju dia santik2 tau..mmg dah lama nk beli tp dok bajet igt bulan depan br nak bli...tetiba dapat rezeki terpijak kan..dapatla kita soping baju kt zalora free bukan selai tapi 4 helai!

voucher ni bole sekali pakai je..pandai2 la amek barang yg sama nilai ngan voucher ni..total 4 helai baju ni RM242 so RM8 tu burn je la sedekah kt zalora haha...memula igt nak bli baju jovian mandiage tp fikir2 balik xnak la baju vogue2 nant bile plak nk pakai baik amek baju yg murah tp dapat berpasang2


 ni la dia 4 helai baju yang kita rembat secara percuma tu






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 21, 2014

1 tahun 4 bulan

 besa dah budak tu..stahun 4 bulan dah..peel dah mcm2...sangat macam2 ada je menda dia nak buat.klw tak duduk diam budak darwish la nama dia haha...skang ni dia sesema la..+batuk skali dah lama tak elok2, musim la skang kan?kat taska pon ramai je bebudak idong mleleh je sesema.

minggu ni masuk minggu ketiga anta taska..well cam bese lah tiap kali anta & amek dia nanges..sian nengok tapi nk buat camane..terpaksa..penjaga kt taska kata mmg dia kejap2 nanges kang dia benti sendiri..dia tawaf satu taska tu sambil nanges...bile penat stop la...pastu kang ptg2 skit bila sorang..sorang mak budak2 jemput balik mula la dia nanges balik..adoi adik..dah masuk 3 minggu ni..nanges lg...huhuhu..xpela nnt lelama ok la tu kan

stahun 4 bulan dia baru pandai cakap daddy tp dia sebut DADI hehe..ibu plak dia panggil BABU tp klw kita suh dia sebut ibu dia sebut BABU klw dia sendiri panggil kita dia panggil mama...blom pandai nk panggil ibu

dia noti..suke kacau kakak..kdg kakak tgh buat keje skolah saje je dia duduk atas buku orang tu haha..pastu dia suka nk acah2 gigit kaki kakak..saje je 

nengok la muke noti iye tu
muke tembam ibu iye tu abaikan la ek hahaa
 yang ni muka merajuk haha..biasa dia buat gini klw tokyah marah je..tak sangka plak dd iye marah pon iye majuk camni
 padan muka iye sape soh xduk diam
 pastu iye senyum2 dah
 tah apa iye suke sgt tah

 eii geram!

 ni ari senin lepas bawa dia g checkup adoi menduga kesabaran btol la..kejap dia duduk kejap dia baring kt lantai...dd dia xleh teman dia nye ligat xle nk kata pantang lepa cepat je dia lari keluar pintu klinik pastu dia nengok ada budak pompuan 3 beradik ni selambe je dia gurau2 ngan budak tu
 nengok la tu nak gurau ngan orang padahal xkenal pon
dok tak diam sgt ibu masuk dalam bb cot padan muke dia xle kuar


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...