MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 5, 2015

orientasi darjah 1

ari rabu lepas mia ada orientasi dajah 1.kita memula tu tak ingat kul bape..so siap je la awal2 kul 8 dah sampai skolah, pejabat pon tak buka lagi..haha tunggu dlm 10 mnt ada cikgu sampai dia kata orientasi kul 8.30 ok la..g bfast dulu.

abes bfast tros register nama dia..mia dapat kumpulan 2.beratur la budak2 ni ikut kumpulan masing2..nyanyi lagu negaraku..pastu murid2 dibawa ke tingkat 2 kelas untuk darjah satu untuk ujian cek mata, tinggi & berat.lepas tu diorang ada exam.sementara bebudak exam ibu bapa plak ada taklimat sejam lebey kt tingkat 1.lama sgt dengar taklimat kita pon berpecah amrul dengar taklimat kita g bayar yuran, amek buku teks & bli buku latihan.

total yuran RM76 buku plak RM21.settle sekolah kebangsaan...murid tahun satu 2015 memang tak ramai..rasanya tak sampai pon 100 orang kelas plak ada 3 kelas je darjah 1.mia jumpe balik kawan2 tadika dia ada 3 orang sekolah sini.ok la ada geng la dia.

masa nengok dia berbaris tu terasa mcm allah..tuanya aku..anak dah dajah 1 dah..heheh masa dia tadika tu xde la rasa cam tua sgt...ye la ko ingat ko muda lagi?hahah thaun ni dah nk masuk 32 tahun mmg la tua...

skolah kebangsaan tak pakai tudung
sebab aritu masa tadika asal balik skolah je...sokmo rambut terkeluar2 dari tudung mcm hantu mak limah hahaha xpela esok dia dah pandai btolkan tudung dia sendiri kita pakai kan dia tudung..klw ikut dd dia mmg dia suh pakai tudung ni..

 majoriti budak pompuan pakai beg frozen..seme kaler pink mia je xde frozen mia beg hello kitty beg skolah agama plak beg frozen


 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

oh tk rmi kelas thn 1..sekolah tisya dlu smp 9 kelas...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

adohai nampak dia pakai baju sekolah tu nampak dah besar sungguh la mia ni kan

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Alahai...besar dah derangkan sis..kalau.ikut 32 tu dh ada anak sekolah still.muda lagi tuh sis..hehehe

lia said... [Reply to comment]

owhhh x ramai eyh kat sekolah mia... tp part beg sekolah sama pink & frozen tu, mcm comey jer ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...