MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 16, 2015

sekolah sesi petang

 ok ni cite pasal sekolah kebangsaan plak.hari pertama ktorg teman dia, habis je dia beratur masuk kelas ktorg pon balik g tengok wayang...tak tengok pon masa dia rehat haha kohaja mak pak tinggal anak sendiri.xpe..kita percaya kan mia dia bole berdikari.

2minggu pertama diorang masih dalam sesi suai kenal..kelas pon belum tau lagi..aritu ada exam nanti pas 2 minggu baru di tempatkan kat kelas diorang.untuk skolah kebangsaan plak pergi sekolah naik van pastu balik sekolah kita amek, ye la sementara kita ni keje dekat ngan sekolah ni bole la amek dia kan..esok2 klw dapat keje jauh mmg terpaksa la suh kakak naik van

so far ada la  4,5 orang kawan skolah agama sama sekolah kebangsaan juga..nampak mcm dia dah ada kawan dah, kakak memang senang bergaul kita usha je dia dari jauh sambil2 dia cuci tangan kat kantin nampak dia tegur ada sorang budak pompuan tak tau la apa dia borakkan..nengok cam peramah juga kakak ni heheh

untuk sekolah kebangsaan duit belanja kita kasi RM2 je sekolah agama pon RM2, bawa air je..makanan pon seme harga singgit je so 2 inggit tu rasa lebey dari cukup dah..

ni gamba2 masa first day sekolah, masih duduk kelas yang dia orientasi aritu, kelas budak dajah 1 kat tingkat 2 haih...asal la letak tinggi2 riso plak mana budak2 yang lasak2 tu dia panjat tembok ke apa..ok ...bersangka baik klw letak anak kelas bawah2 takut anak lari keluar pagar sekolah..kekeke..bersangka baik lah



 hari ke2:

ibu cuti lagi..kali ni saje nak perhatikan dia camane dia naik van, ari pertama kita yang amek so ari kedua ajar dia naik van..skali lagi tak risau sebab dia ada kawan, sofea kazen dia, sama2 naik van tu.lepas balik dari skolah agama kakak transit rumah tokwan.

bila van dah gerak dalam 10 minit kendian baru kita g usha dia kt skolah, nengok dia tengah beratur saje tak pegi dekat2..pastu dia masuk kelas kita pon balik...dekat nak rehat kita datang balik, kali ni mcm spy haha..nyorok2 balik tembok memang tak nak bagi dia nampak kita..perhatikan dia dari jauh..cikgu iring budak2 dajah 1 ajar camane diorang nak membeli.

yang bagusnya sekolah ni tak ramai pelajar...seisi petang ada dajah 1,2 & 3.untuk dajah 1 hanya ada 3 kelas pelajar dalam 80 lebey je..lepas tu utk 2minggu pertama ni sekolah kasi release awal budak2 dajah 1 rehat, senang la bg diorang praktis camane nak membeli kat kantin kan..dah 10 minit diorang rehat baru la budak dajah 2&3 keluar..mia plak siap2 cop kan tempat untuk kazen dia, sofea duduk sebelah2 nk makan sama2

budak2 pon kebanyakan tak makan...sebab kantin tak penuh byk je tempat duduk..diorang ni masa rehat lagi suka main2 ngan kawan2..ada la bape kerat je yang makan..tapi budak dajah 1 seme behave je nengok..time rehat xde main2 ye la budak kan..skali dia nampak jajan makcik kantin jual bulat2 biji mata seme nak membeli hahaha...

kakak ngan pia
 tunggu van cik rahim depan umah tokwan
 .
masa van sampai dia cakap...ibu biar kakak pegi sendiri PLEASE ibu xyah ikut hahaha sabo jela

ibu intai dari jauh cikgu ajar bli makanan

kantin lengang je senang budak2 nak duduk tak de berebut

ari ke-3 time lunch singgah kejap skolah..ari rabu dia masuk lewat skit.
tetiba tingat dia..tu datang tu hehe..ala minggu2 pertama ni je la..peluang bole dtg skolah tengok dia..xkan 2minggu sekolah nak tgk lagi marah plak cikgu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...