MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 16, 2015

tips hantar anak ke sekolah buat pertama kali

ari selasa lepas kita ada up status kat fb pasal satu mak budak ni  malas nak taip lagi bole baca kat bawah.saya dapat banyak komen..ada yang setuju dengan pendapat kita ada juga yang tidak.xpe tu pendapat masing2 kan saya tak suruh pon orang bersetuju dengan pendapat saya..

saya tau tiap anak lain perkembangan nya..ya saya tau kita tak boleh samakan anak kita dengan anak orang lain..tapi demi allah..xde sikit pon dalam hati ni rasa nak banding2kan anak kita dengan anak orang lain...sikit pon xde..

apa yang saya nak tegaskan kat sini..pasal kita mak bapak tak boleh terlalu ikut kan sangat kehendak anak, terlalu manjakan anak, tak salah nak manjakan..ye la anak kita suka hati kita la kan...saya tak tau la orang lain tapi bagi saya biar berpada2..

saya cuma nak tekan kan kat sini, pasal mak yang temankan anak dia seharian di sekolah semata2 sebab anak dia TERLALU MANJA, TAK BOLE BERENGGANG DAN TAK PERNAH KE TADIKA.dia tak sampai hati tengok anak menangis kalau di tinggalkan, tu saya rasa macam tak wajar la..saya setuju dengan komen kawan2 kata sebab tu kita kena didik dia dari kecik..ajar berdikari & apa yang maksudkan ni juga ialah bagi kanak2 yang normal yang tak ada masalah pembelajaran, kalau kanak2 yang special tu lain cerita..semua orang pon tahu kena bagi perhatian yang lebih kan....

topik ni mcm hangat sikit kat fb saya & ramai kawan2 yang pernah ada pengalaman hantar anak ke sekolah buat pertama kali share diorang nye cerita yang mana saya rasa sangat menarik nak dikongsi bersama.paling saya suke komen dari cikgu azrine blogger juga hehe...

jadi kepada ibu bapa kalau korang nak tips, nak baca pengalaman kawan2 sila la gigih baca komen2 di bawah...sangat berguna komen2 diorang ni

P/s : saya tak de tujukan status fb ni kat mana2 kawan2 yang ada dalam list saya, saya cerita ni pasal ibu yang anaknye sekolah kat tempat mia.maybe ada yang terasa, mcm terkena batang hidung sendiri, saya minta maaf...apa yang saya tulis hanyalah pendapat peribadi 






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

setuju sangat pendapat nana..

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..panjang lebar & mcm2 komen ada.
bagi pandangan Ayu plak...setuju sgt ngan Nana jugak.. kita kena la kasi space kat cikgu & kena percaya pd cikgu utk uruskan anak2. benda ni jadi jugak pd Ayu.. Masa Ian dulu..alhamdulillah..dia sgt ok..takyah berteman bagai. sekali ni..time Iris ..punya la adventure. Memang dia nangis...but Ayu tak layan sgt. bukan tak kesian...sapa tak sayang anak..but sampai bila kita larat nak teman & layan karenah dia. tu yg kena keras hati sikit. harap2 cepat la dia ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...