MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 4, 2015

largest frozen gathering at karangkraf


Aritu ada tgk kt fb pasal frozen gathering so gtau la mia nanti kita pegi,ye la kata peminat frozen kan mest la dia suke..mak mana yg xnak tgk anak dia happy kan..memula dlm kpala dh fikir dah kemungkinan2 yg bakal tjadi cam orang ramai,parking jauh or xde parking..ngan darwish sure xdok diam,tapi ahhh lantaklah..event ni pon bukan ada setiap taun & xtau ada lagi ke tak pasni..jadi sementara frozen masih fenomena ni kita bawa la..bagi happy budak2

Seperti dijangka mmg parking jauh tp amrul turunkan ktorg depan pagar pastu dia g la carik parking,sementara tgu dia parking teros register mia masuk .

Bila dh isi form siap2 diorang masuk satu dewan nama dia studio F,situ la di kumpulkan budak2 yg seme berpakaian elsa & ada juga yg pakai baju ana tp xramai..dh mcm laut dalam dewan tu biru je seme hehe...masa mia nak beratur masuk barisan nampak tisya & kazen dia kita pon suh la mia q depan tisya ada la dia kawan kan..klw tak sorang2 la dia xkenal org lain

Setiap budak2 diberi no utk dilekat kat dada kiri satu lg no mak bapak pegang satu lg masuk dlm kotak lucky draw.penyertaan terhad mulanya 300 org pertama je tp dia tambah jadi 400 lebih.400 penyertaan terawal dapat goodies bag.sape yg lambat daftar kena terus ke pentas utama je diorang xle masuk dalam dewan utk berarak ramai2 ke pentas utama

Tepat je kul 11 diaorg suruh parents kluar dari studio..diorg yg jaga budak2 seme,sebelum keluar tu sempat la rekod video & snap gamba budak2 ni nyanyi lagi let it go.Kul 11.30 seme keluar dr dewan diorg dibawa berarak kt pentas utama siap ada muzik masa berarak tu..seme staff diorg yg handle kita bole tgk je..masuk dlm kawasan pentas utama seme dh ada seat masing2 mmg keselamatan diorg dijaga mak bapak tgu luar pagar je.masa kita tinggalkan mia tu..nampak la dia segan2..hehe mia ni mmg macam tu kalau cakap mmg kalah orang tua tapi bila ada event2 camgini dia sangat lah pemalu..memang tak kan la dia volunteer naik stage main game ke apa..xkan..tisya sporting je nyanyi2 sambil lambai2 tangan hehe...

Mula la akitviti diorang ada game,tiru gaya elsa, lucky draw pastu ada hadiah best dress dapat cash rm100.majlis abes kul 12.30 last tu seme budak2 dijemput naik stage nyanyi ngan kakak azraf,tak ramai yg tunggu sampai abes..sebab ramai yg nanges kejap2 emcee announce no diorang suh parents dtg amek,pastu cuaca panas plak tu ada yg mragam lapa agaknya

So far apa yg kita bole cakap event ni bestt & berjaya! tahniah katangkraf sebab berjaya organize satu event yg akan dikenang oleh budak2 yg datang aritu,bia la org nak kata eeii panas2 bedenting cam tu bole la kau bawa anak..kalau aku xkuasa nak bawa...eh ko xkuasa tapi aku kuasa..maybe mak2 yg anak dia peminat frozen je paham..apa je asalkan bole buat anak gembira mak pon gembira,alhamdulillah tak de pon insiden Tolak menolak bsesak2 walaupon ramai tp dia well organized.

Maybe ada juga yg cakap buat apa la bawa anak event camni nyanyi2 la apa la..bagi aku event ni dpt mlatih budak2 supaya ada self konfiden,berani & minda diorang berkembang sebab dpt jmpe kwn2 baru pastu buat aktiviti yg mencabar minda.

Maybe ayam entry ni agak skema skit haha..ni sebab aku nak email entry ni kat karangkraf sebagai tanda terima kasih sebab buatkan anak aku gembira tq tq tq karangkraf

 no yang tak bertuah hehehe


.
tengok tisya kemain seronok, kakak plak segan2



 suasana dalam dewan utk 400 orang yang terawal...sebelum diorang berarak ke pentas utama ada la aktiviti sekejap dalam dwan ni
 berarak ke stage





 elsa dah penat..ehehe jom balik
 xde bli apa pon bli mag pa&ma je kawan kirim kat luar rege RM7.90 kat sini RM6 je satu
 goodies bag utk penyertaan 400 yang terawal
 meh layan video seme duration 15 second je..sebab nak masuk insta kan...so record 15 second je la


video
video


video

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

tak dan nak pegi..bz ngan makeup job plus susah nak gerak sbb ade anak kecik..hehehe..en asben x brp suka tempat yg sesak2 gini..huhu

suriaqistina.blogspot.com

mama tisya said... [Reply to comment]

sbb frozen masih viral tu gigih mak2 bw ank peminat frozen kn..biar panas pn mak sanggup..lgpn bkn slalu ada gathering largest gni kn..thn dpn tema lain plak itupn kalo ada..hehe...nasibaik gk nana sempat record video bole la tumpang tgk...tisya bab frozen mmg suka sgt la..kemain sakan nyanyi

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, alahai kenapa ye sy rase cm touching plak bace entry ni..haha
1. Mia mmg bertuah dpt mak sproting mcm akak..sy seronok tgk parent yg support dan bawa anak2 diorang pergi event2 camni, kecik2 dah tanamkan keyakinan dan 'ajar' dia camne nak bergaul dgn kawan2 camtu..very nice :D

2. Comel betul semua kan, mmg tabik spring kat karangkraf, bagus gila even camni.

3. Masih kuat lagi penangan Frozen. Pergh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...