MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 26, 2015

cinderella bestt!!


harus la best..xkisah la camane version pon ni la cite zaman kanak2 yang paling kita suke..dulu2 klw cuti skolah kan ada cite2 dongeng camgini kat tv3 tak pernah miss seme2 kita suke la snow white, robin hood, pinnocio seme2 suke lah

lama sungguh tak nengok wayang sama2 sejak darwish lahir memang tak pernah lagi bawa dia g tgk wayang..sebab xde keberanian haha..aritu ada la skali tgk bdua je ngan amrul..ni kebetulan masa nak g main ice skating kena tunggu kul 3 plak baru buka..sementara tunggu ice skating buka amrul ajak tgk wayang...kita try...try dia cakap adoi...

masa memula start tu dia cam behave la..kelip2 biji mata tu nengok screen..esp masa iklan2 cite minion dia bole recognize plak tu...BANANA!! dia cakap hehehe..kiut je pastu ada iklan ANTZMAN dia cakap MAN! MAN! (spiderman) pastu kang kejap2 daddy! dia cakap kuat2 haha....adoi kita jenuh la syhhhh syhhh diam

xlama tu lepas 20 minit dia mula buat hal.....xnak duduk atas kusi nak turun plak dia..time tu amrul dah pandang kita kita pandang amrul haha...adoi adik ni kita pon cepat2 la keluar...kasi dia jalan2 kat koridor tu xlama tu lepas 15 mnt masuk balik kita duduk blakang skali kebetulan seat kosong, kasi la bfeed kat dia...nak kasi dia tido...elok je dia nenen...xlama tido..hah!!! lega kau!!

bile dia dah tido tu cpat2 turun kat seat kita balik..dia pon tido sampai la abes wayang. yess!! hahaha....

lari topik dah ni entry pasal cinderella tp cite pasal budak kecik tu haha..ala cam biasa la..seme dah tau camane kisah cinderella kan...satu je nak komen im in love dengan dress dia...santekkkk nye

ok nak share skit tips nak bawa anak kecik masuk wayang

1. makesure bawa time2 dia tido..supaya dia xlama bole buat hal dalam tu hehe..mcm aritu kita tgk wayang kul 1 lebih memang dr pagi dia tak tido
2. sebelum masuk wayang tu kita ada masuk tempat game tu kasi dia main penat2..biar dia lari sana lari sini nnt konfem dia letih konfem dia nak tido
3. sediakan kudapan secukupnya...klw darwish ni biasa nak kasi dia diam kasi je menda2 apa yg bole dia makan diam la dia..(skejap je la haha..)
4. kalau tingin juga nak tgk wayang pegi la time midnite..konfem bole tgk wayang dengan aman cuma kena tutup skit la telinga anak takut dia tekejut heheh

haih geram nengok cam big boy sgt
nampak x ciri kenakalan dia kat situ..adoi la jenuh dia berlari kt tempat bli tiket tu main masuk je celah2 orang nak nyorok mana dok diam budak ni tu pasal la jaranggg sgt keluar jalan2 skang ni haha letih nak ngejar dia
muka baru bangun tido blur2 je hahaa
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bila la nk try kat dak Aish pulak...ahahahaha

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

ala tak tengok lagi...kena ajak akob G tgk ni....ramai yg kata best

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

setuju tips nana kasi tu.. tu sbb umo nayli 4 bulan sah tgk movie hahah!

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
hamboi3
excited muka budak tecit tu nak tengok wayag naaaaaaaaaaaaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...