MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 13, 2015

dapat offer jadi talent untuk company *****

last week ada sorang kawan call, dia cakap akak saya nak offer akak ni, jadi talent utk company saya keje (xleh la sebut ek apa nama company hehe...)memula offer tu untuk ktorg sekeluarga amrul, damia, darwish & kita sebabnya..dia tengok gambar kita kat fb dia cakap mcm menarik tgk potrait satu family..

tapinya..amrul tak bole sebab dia keje...pastu konon ok la mia & darwish skali...kawan tu pon suruh la carikan sape2 untuk gantikan jadi suami..ok la..cari la kita dalam 7-8 calon...ramai yang kena rejek..sebabnya terlalu muda, tak nampak mcm bapa2 sampai la last skali kita ajak kawan opis lama pastu tunjuk gambar dia kat agensi dia kata ok..lepas tu kebetulan gamba kawan tu dengan anak lelaki so agensi nak pakai anak dia ganti darwish sebab darwish kecik sangat takut kang cranky segala kan

lepas tu nak jadi cite sehari sebelum photoshoot agensi ada tanya damia gigi dia cukup ke tak?hahah dengar dia tanya camtu aku gelak sekuat hati la..memang tak cukup la jawapan dia..gigi rongak depan huhu..pastu dia tanya juga anak lelaki kawan tu cukup ke gigi...kawan tu plak gigi anak dia hitam rosak sebab banyak gula2...adoi kalau nak cite kan mcm2 dugaan nak sampai ke hari photshoot...hahaha last minit kawan kita yg offer tu terpaksa la cari talent lain untuk anak lelaki & perempuan, seme nya last minit

apa2 pon memang best la..walaupon photoshoot ni makan masa 5 jam, penat seronok seme ada tapi berbaloi! hahah..bukan senang nak dapat duit kan..memang penat wei..keje plak ngan budak2 diorang kan ada mood diorang hehe..memula shoot tu masing2 blom bole blend lagi..anak lelaki cam moody tapi dah lama2 seme dah sporting ala2 keluarga bahagia gitu kekekek....

tukang makeup nye plak kakak kita, kita suggest kat member apa kata kakak kita makeup dia pon kata ok pastu ada gakla payment utk dia tukang makeup kan...hehe...sorry tak bole nak cerita terlalu details...untuk syarikat apa, untuk apa photoshoot ni...tapi bole kasi hint skit la..untuk kaki2 contest sila bersedia! hahaha..tu je la bole cakap hadiahnye lumayan ko!!dan kalau nak tau juga..gamba2 yang kami shoot ni akan digunakan utk hari raya campaign.so nanti muka kami akan terpampang dalam pamplet, magazine, paper, pasaraya entah tunggu je la nanti..kita pon xtau kat mana gamba ni akan terpampang hehehe.....

alhamdulillah...rezeki allah kan, pengalaman semua ni..ok la kita share skit je gamba2 kat studio...nanti kalau dapat gambar dari photog kita share lagi

gamba yg bawa tuah...katanya agensi nak cari watak ibu yang ada sweet smile
ceh sweet la sangat hahahaa, siap diorg suh bawa baju & tudung ni
 dah siap makeup


take 5!
salin baju ke2

p/s : tunggu la sebulan dua lagi keluar la gamba ni, jangan korang buat bungkus nasi lemak plak muka kita ni ek..kekekekeke


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

cheq da said... [Reply to comment]

Wah mcm retis dah..glamour

eima said... [Reply to comment]

ni tahap artis blogger dah ni glemer dah ni ...

mama tisya said... [Reply to comment]

femes la pasni

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

adoi bangga ngan nana ni....retis tau...suke2

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Tahniah sis nana..
Sis mmg sweet pun ..hehehe.
Murah rezki sis..

ummi_khalish said... [Reply to comment]

mmg bertuah...

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

terbaik !!!
mcm gambo nak aidilfitri aje...

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahh!! best nih kak..hahaha :D

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
seb baek tak kena posin macam dalam gambor bertuah itu he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...