MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 19, 2015

packing lagi...huwaaa

 penat nye dengar perkataan packing..tu blom start pack lagi la penat nak unpack plak fitam! hahaha....nape nak pindah?sebabnya dapat rumah yg lagi besar dari sekarang, dengan harga yang sama & bilik juga sama ada 2 je...cuma ruang tamu luas...lapang la skit budak2 nak main..idok mcm umah skang ruang tamu sempit jek sian adik men beskal pon xlepas heheh...umah ni umah sewa je..blom ada rezki lagi nak bli umah..umah kt kl rege mencekik huhuhu..

lagipon umah lama ni banyak masalah...
- masalah toilet selalu sumbat..dah la klw sumbat tu kena panggil plumber pastu kena turun g umah orang bawah plak..nak buka salur ikut bawah..orang bawah plak keje nye bukan opis hour...susah btol dia cam xbagi kejesama je org nak masuk wat keje kt umah dia

- parking yang hazabedah..kalau kata kita balik keje lepak2 umah mak kul 10 baru balik umah mmg menapak la parking jauh..amrul plak klw balik keje kata la kena stay sampai 2,3 pagi biasa dia tido dalam kete..sampai 6.30 pagi baru la ada parking kosong..memang hazab

-jiran banyak kerek2...rasanya kat kereta tu dah bape kali dapat surat cinta kata jangan parking kat sini2 menghalang laluan orang yang mana sikit pon kita tak halang...kita pon ada otak xkan la nak halang jalan orang..tapi dia cam dengki je org parking situ...kete lain xde plak dia nak tampal2 nota puii la

-jiran depan umah suka menyemakkan koridor, allah stahun lebey bertahan...dah la bela kucing 10 ekor..dari sangkat kecik sampai dia beli sangkar 3 tingkat...klw kucing berak ko paham2 je la aroma dia..hahah tu pasal mmg xde buka2 pintu umah tu...dengan tanam pokok keladi dalam pasu yg mana tak tuka2 air bau busuk cam taik adoi aku saba je la..ko orang lama kan..xkan nak sound plak...terbaru dia bawa naik moto parking tepi umah kita..moto buruk mana dia amek xtau la..adoi semak..ngan kusi buruk seme la letak tepi umah kita

-kasut mia pernah hilang..nampak cam orang khianat..sebab ilang sebelah je..sebelah lagi dia tinggalkan...pernah juga masa memula duduk laki nana tertinggal rokok kt luar sekejapan je lesap panjang tangan btol....ni baju kita plak ilang 2 lai...

so skang tgh proses packing la ni...nnt nak pindah sikit2 so hujung bulan keluar terus
seb baik ada kakak tolong label2 kan kotak hehe kemain seksi assistant i kan
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

klu dah gitu banyak tak best dr best, elok la pindah umah, nana.. kakak pun dah beso bleh tolong unpack nnt hehe...

Mama Balqis BluePinkBaby said... [Reply to comment]

baik pindah dari dpt jiran bermasalah...rumah banyak problem...xdelah sakit kepala mikir....tukang tolong mmg style betul...siap pakai baju frozen tu!

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Blh harap dah assistant ni...hehehhe..
Pindah mmg penatla sis..klu blh mmg xmo pindah sepanjang hidup kot.kan..tp dh dok nyewa akhirnya kena jgk pindah..akk xsaba nk dok umh sndiri..huhu

lia ummiirfan said... [Reply to comment]

pindah rumah nak ngemas memang fenattt..! saya kemas ikut bilik dan letak nombor kat kotak.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Akak baca pun dah hazabedah nana oiiii... elok lah pindah cepat.. senang hati sikit :)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Akak baca pun dah hazabedah nana oiiii... elok lah pindah cepat.. senang hati sikit :)

LYAfrina said... [Reply to comment]

bagusnya damia tlg ibu dia.mmg proses nk packing n susun semula brg tu sgt melelahkan..tp xpelah, dh dpt tmpat kediaman y lg baik n selesa utk ank2 jugakan

~aSHa~ said... [Reply to comment]

elsa ke tlg tanda kan kotak tu...rajin elsa tu...ihihi..

better pindah kan..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
he3
ghajin anak dara uols nolong yer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...