MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 5, 2015

tiada lagi susu 1kg

 hoi..kohaja..nyirap wei...last week g bli stok susu darwish...biasa mgm bli kat manjaku sebab susu dutch lady 1kg RM23.50 klw giant RM27 gitu..kita memang xpenah bli susu time sale..sebab jenuh plak nak tunggu sale baru nak bli kan..tu pasal g je manjaku sebab harga beza ngan giant.

masa nak carik susu tu nampak pastik dia makin kecik...pastu tebeliak bijik mata nengok harga dah naik..bile cek btol2 isi nye pon 900gm je bukan 1kg! adoi..naik RM4.jahatnye..dah la isi dikurangkan..harga plak di naikkan..klw isi maintain 1kg harga naik tu xkisah lagi...

kita pon nengok susu dugro murah skit amek la susu dugro skali cek isi kandungan pon 900gm juga!pupus dah susu 1kg ek apa hal la..dikurangkan isi semenya??pastu naikkan rege aih...pas satu2 barang naik..2 bln lepa pampes dah naik..asal naik je konfem packaging lain sama la cam pampes aritu


 walaupon hanya beza RM4 jimat tetap jimat...solution nye tukar kepada susu dugro lantak la orang nak kata aku kedekut ke apa..hahaha xkisah janji darwish xkisah mnm susu apa pon
ye la..blanje bulanan kita bukan hanya susu & pampes anak2 je..pampes pon bli murah2 je brand fitti..dengan gst xlama lagi nak kuatkuasa..kena la pandai berbelanja kan..
.
geram nye pasal kita komen la kat FB dutch lady..
kita sebagai pengguna ada hak utk bersuara ye dak?suka ati diorang je..tak tgk ke orang ngamuk2 kat fb diorang

p/s : ramai kawan2 suh bli susu kt kedai aceh, pasaraya hero, speedmart 99 katanya harga murah dari pasaraya nanti la g usha la..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 ribu orang memberikan idea bernas:

Mona Lea said... [Reply to comment]

Anak memang minum dugro dari dulu. 900gm juga tapi harganya x tentu.kadang2 rm22.90 kadang2 18.90 je

Sue-Rya Qistina said... [Reply to comment]

Sama la ngan kita wak..anak no 2 kita tu minum susu dutch lady gak..terkejut tgk harga naik kemain..packaging pulak makin kecik..kojaq tui diorg ni niaga..pastu kalau pasan susu dutch lady kotak pun sama gak..diorg kecikkan jugak jumlah isipadu susu nya..sakit je ati..mmg nak kena boikot la pasni..kita selalu beli susu anak2 kt 99 speedmart, jauh lbh murah dari kt giant dan tesco..time offer tgk gak rege kt giant, kalau murah terus grab..kalau x, mmg 99 je la..

suriaqistina.blogspot.com

.:MamaDhiaAdwa a.k.a Yana:. said... [Reply to comment]

sabor je la kan??
b4 this beli susu kat darussalam..kedai paling murah area putrajaya (pampers & susu)..last week tengok, tu dia..selalu beli sekilo RM21.99..sekali tukar packaging baru & kurangkan kuantiti jadi RM28.++..sabor la..

Tengah try & error fernleaf..
adwa cam ok jer..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sekarang ni mmg semua mahal kan....sue pon sekarang ni pakai susu dugro...pon rege tu dah naik sebenarnya...dolu dapat la rm22.80 kan....tp apa kan daya...tu la yg ok pon kan...dr DL mahai sikit....kurang gramnya...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

terbaek lahs iap komen kt FB depa ... kalau aku pun hanginnn

kehidupan sihat said... [Reply to comment]

uih...mahal jugak eyh susu budak..

sekotak tu tahan berapa lama?

eyh,kita berjiran la..akak taman keramat,saya au3 .hehe

salam kenal :)
nanti jemput la jenguk ke blog nana

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
anak iols dari kecik minum susu dugro he3

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, hmm sy yg bace ni mcm terasa stress pulak...aduh semuanya naik..
:(

intandayani said... [Reply to comment]

Sy pun tak kisah kalau org nak ckp kite ni kedekut bg anak minum susu murah je..lantak kita belanja ikut kemampuan poket kita..kita susah ade org yg ckp tu nak hulur duit..pooorahhh..teremo pulak..jom g blog sy http://intandayani.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...