MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 1, 2015

home sweet home : before & after

ok mari sini kita nak share keadaan rumah sebelum & selepas di deko mengikut cita rasa sendiri..kita bukan jenis pandai deko2 rumah..kita buat apa yang kita suke, yang kita minat...serius kita bukan jenis orang berseni nak hias2 rumah..cukup la rumah nampak kemas & cantik mata memandang dah la..

walaupon hanya rumah sewa..tetap la kita kena jaga macam rumah kita sendiri..sebabnya kita yang nak duduk situ...

ok ni gambar2 sebelum
gambar ni dapat masa tuan umah kak anis wasap 
masa ni budak bujang yang duduk so tak la dia jaga sangat cam orang dah kawen

 yang ni masa g tengok rumah lepas dah kosong...ada tiles pecah kena repair
 time ni bawa pakcik repair tiles tengok2 apa yang rosak
 kerja2 pasang tiles amek masa 2 hari
 masa ni wallpaper dah siap pasang sebenarnya tapi kita buka balik sebab cacat sangat
salah teknik..pegi sapu gam kat dinding so wallpaper tak melekat elok...dah tu kita buka pasang yang lain naseb baik banyak balance

ok ni plak gambar selepas cat seme
 memandangkan kita xde drill so call orang kedai letrik upah dia drill lubang langsir, lubang sangkut cermin & sangkut tv dia cas RM50


ok ni dah siap kemas cantik2 dah..cantik sebab darwish tido hahaha
cer klw dia bangun jangan mimpi umah nak bole lawa2 dah abes sepah2 menan dia
 mabuk purple dah hahaha..naseb la dah tu aku suke
 luas hall ni 3x ganda ngan umah lama memang besar..suka la budak2 main beskal dalam umah
harga sewa sama cam umah lama RM550 sebulan +RM25 duit maintenance

abaikan beg atas peti ais tu dapor blom kemas lagi hehehe

ni kasi pasang lampu pocong ikea tu nak dapatkan mood romantik 
puiii hahahah romantik la sangat


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah...cantik2..

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

cantikkkkk!!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said... [Reply to comment]

cantikla tue.. utk duduk anak beranak.. bukan nak buat pameran mcm muzium.. kiki.... cantikkkk :)

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

cantek nana.. btul tu, walau umah sewa je pun dah kita yg nak duduk kena la kemas mcm umah sendri gak kan.. luas hall nana tu.. rege sewa sama dgn yg lama berbaloi la pindah..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Memang cantik dan kemas... berkenan pulak tengok wall paper tu.. rumah CH dah habis koyak rabak oleh nabil masa kecik dulu.. ingatkan nak tukar baru.. lagi pun dah lapan tahun usia wall paper rumah akak tu huhuhu :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Bestnya rumah tak banyak barang...rumah akk hadoii..barang tak tahu dh nk letak mana.stress

Mama Idlan Irsyad said... [Reply to comment]

cantik.. erm murahla sewanya tu...sb rumah luas.. dapur pun luas.. rumah yang saya sewa dl.. dapur sekangkang kera jer..

mama tisya said... [Reply to comment]

cun2 bila dh deco ltk wallpaper tu ..ngan lampu pocong ye...tp bab nk pindah kemas brg tu je mls kn

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
santek
less is more kekdahnya kan3

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

cantik !!!
berkenan aida...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...