MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 28, 2015

kuala gandah, lanchang pahang

 sabtu lepas bawa anak2 g tengok gajah, rasanya plan nak bawa tengok gajah ni dah lama dah tahun lepas lagi...tak jadi2..amrul la tanya weken nk g mana?cakap je nak g mana saya bawa...nak jalan kat kl dah bosan dah xtau mana nak pegi...kita pon kasi la dua cadangan..dedua cadangan tu xde nak tido2 hotel ke apa..mmg ktorg skang ni tengah bajet no holiday sampai bulan 9 sebab nak fly jauh so kena jimatt hehe...

so kita kasi cadangan bawa budak2 mandi kt morib theme park tu, kira masuk je untuk mandi xde bermalam2 lagi satu kita kasi cadangan kuala gandah so amrul kata ok la kita g kuala gandah.klw ikutkan xjauh mana pon kuala gandah ni..rasanya nail LPT tu first exit LANCHANG kuar tol amek kanan lepas tu terus je ikut signboard, dari keluar tol ke kuala gandah dalam 16km, best je jalan sepanjang nak g kuala gandah ada rumah2 kampung lepas tu ada kolam renang siap ada chalet lawa sangat tempat tu!

ktorg gerak dalam kul 10 lebey gitu..bawa kete pon slow2 xde pecut so sampai dalam kul 12.masuk kuala gandah ni free aje..cuma klw nak mandi ngan gajah kena bayar RM50 utk kos tourist guide lepas tu dewasa RM10 kanak2 RM5.ktorg mmg spare bawa baju la..igt nak mandi ngan gajah..skali harga bole tahan mahal...kensel tros kekek...lepas tu bila masuk dalam tempat gajah tu tengok air sungai mmg keruh gile mcm air nescafe tak lalu plak nak mandi

show gajah start kul 2 petang,tapi sebelum show start diorg buat annoucement acara mandi bersama gajah dibatalkan sebab air sungai naik, so bahaya kepada pengujung kang lemas ngan gajah2 dalam sungai hehe..so klw sape2 dah bayar mandi ngan gajah nnt duit diorang refund.xlam dia buat annoucement show gajah start.. masa tu nanti keluar la dalam 8 ekor gajah mcm2 nama ada nama siti, tahan, mcm2 la..gajah paling tua umur 41 tahun & paling muda 8 tahun..comeila..masa sesi kenalkan diri dia siap tundukan badan siap silang2 kaki kau! pastu diorg wat demo camane cara naik atas gajah camane gajah tido..hahah gerammm...

pastu nnt ada sesi bagi gajah makan..diorang sediakan betik utk pengunjung so bole hulur kat gajah tu makan..sebelum show start plak kita bole tengok gajah2 lain dalam kandang masa tu kita bli la tebu seikat dah potong2 ada 10 pcs RM3 amrul bli 3 ikat.masa nak balik pegi kat kereta singgah la toilet skali xde angin xde ribut hujan turun lebat selebatnya2 bertempiaran lari cari pondok...abes la lencun memasing..seb baik la tak demam bebudak..

so far apa kita bole kata..seronok juga datang sini..bagi budak2 explore..nengok binatang mmg eksited kakak & adik tengok gajah...kakak dalam kete siap cakap kakak suka la datang sini..best..hehe...mmg gini la ktorg kadang puas juga fikir mana nak bawa budak2 ni jalan..kadang xyah kos yg besar pon...janji menda tu bole kasi diorang seronok kita dh puas ati dah
















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestla bawak budak2 g tmpt camni...blhla nanti bawak anak2 akk pulak...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wah berani la mia bagi gajah makan tebu..

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

nak dtg sini jugakkk la..! dah lama plan nak bawak depa ni, tp apaknya asek bz jek..

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

boleh masuk dalam list tempat menarik ni...nnt boleh bawak Iqy berkenalan dgn elephant..heheh

Ayu Ayunie said... [Reply to comment]

idea yg bagus jugak utk cuti 4 ari ni. blur taktau nak ke mana sbb nak bajet gak..

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

wow! menarik!!!
masuk dlm listing ni nak bw anak2...
tq for sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...