MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 29, 2015

baju raya anak2 settle!

alhamdulillah....selesai dah mencari baju raya anak2..ari rabu lepas amek cuti semata nak g bli baju raya diorang..dah kebetulan plak kita cuti puasa maka mmg sesuai sangat lah..shopping raya heehe..xla penat sangat kan?kalau puasa letih wo...panas2 himpit2 ngan manusia lagi..

kita sampai sogo kul 9.30 sogo blom buka lagi! haha..nampak tak semangat nye kat situ...ala bukan apa...pagi tu anta mia g sekolah..pastu anta darwish umah bbster pastu g umah mak jap..lepak usha jalan depan umah xjem start kete tros g sogo..hehe....

buka je pintu soog kul 10 terus serbu..wah seronok rasa masa kita masuk tu seme staff berdiri kat tempat masing2 wish good morning..ala2 managing director masuk opis haha...dari tingkat bawah sampai tingkat 3 bahagian kanak2 seme wish good morning..ko bayang la ada berapa puluh orang pekerja kat satu level tu?diorang siap2 tunggu depan eskelator sambil wish hehe...

memula sampai tingkat budak tu tawaf dulu satu round..nengok2 mana yg murah..misi kita ialah mencarik baju yang murah tapi cantik, so klw murah bole la beli banyak pasang.ada la less 50-70% untuk setern2 item..sebagai ibu yg bijak harus la kita carik jeans mana yg ada 70% kiki..bli suar ladybird 2 pasang kakak 2 pasang adi.tshirt kakak 5 helai adik 4 helai dah tu je cukup. kita sedar la kita bukan orang KAYA xmampu nak bli baju anak mahal2...bli yg murah janji lawa.mmg suka sgt soping baju raya anak2 kat sogo..sebab nye seme brand ada situ. bum, seed, padini, miki, poney,ladybird,fila,mickey, diesel eh seme brand la ada..banyak pilihan esp seluar jeans.

nengok punya semangat pintu pon xbuka lagi
ting..buka dah! haha ni la pestime g soping mall time pintu dibuka
selesai dekat sejam kat tempat bebudak memilih baju
dah pilih2 nanti sort pulak kot ada2 yg xlawa di mata buang la sebelum g bayo hehe

dah abes jenjalan sogo terjah jalan tar plak carik baju melayu darwish..masa masuk je lorong tepi campbel tu tros dah jumpe baju darwish pastu kita jalan sampai depan semua house je..tros patah balik sebab panas haha..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

shopping awl pg mmg tk sesak la...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya...tapi dah tak minat la g sogo..
sebab tak dpt nak pergi pagi..hehheehe
sure kalau nak pergi kena pergi weekend..

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

sue pon dah settle shopping raya anak2 ngan mak pak ni...senang, tak yah PK dengan segala umat manusia yang ramai ni...yang best gamba sebelom dan selepas bukak pintu mall tu..mokcik pokcik tu still ad akat situ kan...kikikiki

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Good job nana..
Akak belum berkesempatan lagi..
anak2 dah sibuk tanya..
sian pulak kat dorang..
kena ambil cuti juga ni..

- dieyana - said... [Reply to comment]

kita pun pun suke g sogo, yang tk suke org ramai..huuhuh..sedih, pegi2 balik saja, sbb tk thn org ramai....:-((

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

senang soping sengsorang kan.. kite ni dah ada baby tah cemana nak soping ngan zakwan n kakak nayli yg suka wat perangainya huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...