MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, June 12, 2015

kejadian malang di hari jumaat

jumaat lepas lunch hour keluar la makan ngan dia kat jj au2, lepas lunch ktorg sama2 gerak nak pegi bengkel kereta masing2 nak tukar tayar depan..ktorg hantar la kat bengkel yang sama...kete diah siap dulu...tunggu kete kita plak..

sementara tunggu tu diah panggil la duduk dalam kete dia..ada ekon sejuk sikit katanya...ok la..kita masuk duduk tepi belah pintu belakang..diah cakap na..dok tengah skit nanti tak rasa ekon..ok la kita injak sikit ke tengah..

pastu elok2 je kita duduk kt parking depan bengkel tu diah plak cakap jom la kita pusing satu round ekon kete aku ni kalau kete tak gerak dia tak sejuk..ok la diah bawa slow je..ye la situ kang bukan jalan besar..konon saje la nak pusat satu pusingan blok tu nak pegi bengkel yang sama..elok je sampai depan kedai2 makan kat blok hujung bengkel tu tetiba ada satu land rover mengundur tak tengok ktorg

bammm!! kuat gile bunyi kita dah menjerit dah kat belakang sebab bunyi cam cermin pecah.masa tu kita dok tengah balas2 mesej, kita terkejut sebab bunyi bammm tu tros benti msg tgk2 land rover tu dah melekat kat pintu..

diah plak panik tros dia turun kereta..& kita pon turun juga try buka pintu belakang tapi tak boleh..so kena keluar ikut pintu belakang belah kanan...tengok dia dah pegi kat askar tu..cakap2 dia tinggal rayyan dalam kereta, panik kan anak pon lupa..kita pon dukung la rayyan pegi kat land rover tu..

kita cakap so camane skang ni?jom la pegi buat report..amek no phone dia siap2..terus ktorg ajak askar tu g balai polis trafik jalan bandar buat report...terpaksa la kita el petang tu..dah tu terkontang kanting dia sorang2 dengan husband xde g outstation dengan dia pon xtau mana balai polis tu...kita pon teman la dia buat report...lama juga la baru settle..

nasib baik la dia tak undur laju2 kalau tak mau terbalik kot kete comel dia tu..dah la ada budak kecik eii..xdapat bayangkan kalau dia laju..seb baikla diah jenis cool xde nak mengamuk2 macam kiki CDM tu..kalau tak mau pemes ktorg orang viral kan kat pesbuk dua mak orang bergaduh ngan askar haha..choii punya askar!


 askar ni dari kem gemas bole plak cakap cepat sikit nak g report sebab dia nak balik negeri sembilan
eleh dah langgar orang nak cepat2 plak hadap la kau situ berejam kat balai polis


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

7 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

truk gk kemek tu..cermin pn retak...sbr je la askar tu ye nk soh cpt2

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

Syukur la... tak ada yang cedera... sikit jer tu... Next time, kena lebih prihatin masa drive tu...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

askar VS binik askar..masak jugak la askar tu kan...nasib la si rodiah tu cool kan...adoii..kena pintu belakang..kalo pintu depan tu..mau panik sesungguh la si rayyan tu kan

aizamia3 said... [Reply to comment]

Bertabahlah menghadapi dugaan.. sedih tengok kereta jadi macam tu.. :(

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

adoiii naseb baekk.. risokan si rayyan tu je huhu

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, aduhai..nasib baik xde pape semuanya...dan nasib baik askar tu xundur laju2..Alhamdulillah, selamat.

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
laaaaaaaaa
seb baek takdak yang cedera
dah la ada anak
sih3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...