MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, June 23, 2015

menu 2,3 & 4 ramadhan

2 ramdhan :
mehun sup
mulanya balik keje ma kata arini masak nasi goreng je la..xde lauk tak pergi pasar...kita dengar nasi goreng je?tros kita cakap buat mehun sup la..meh orang g kedai cari bahan2 hehehe...ma kita mmg gitu..kena kasi idea kat dia..kadang dia tak tau nk masak apa...so kita cadang je la...
memandangkan bulan pose jem dia len macam skit..maka merempit la kita g kedai bli bahan2..nak jadi cite seme bahan2 yg dibeli seme last stok
ayam tinggal sekor je last, daun sup tinggal secoet je last, bawang goreng tinggal sepeket je last..klw lambat 5minit mmg xdek la mehun sup ktorg aritu
p/s: jangan tanya nape gambar ada kicap mahsuri haha..ni contest punya pasal
3 ramadhan
nasi ayam +tepung pelita
ni pestime buat sarung dia..adoi kita ni mmg tangan xde seni..xsuka buat keje remeh2 gini buat sekali burok rupa tros xbuat dah haha...
 ltk dalam peti ais makan sejup2 masyallah!
 nasi ayam ibunda
4 ramadhan
laksa + krim karamel tanpa telor..
sorry karamel xde gamba..malu sebab xjadi..haha..kohaja nye rsepi aku dah ikut step by step dah..cair jadinya..xle pakai nye resepi..konon nak buat karamel cam kedai arab dia xpakai telor kan..rasa dah sedap cuma tesktur je lembik
pastu main menu laksa penang..kegemaran seisi keluarga

p/s : kita suke je tgk orang share2 menu atleast adalah idea nak masak apa kan..asik2 ulang menu yg sama je bosan juga...so kdg nk cr idea nk masak apa usha je kt ig mana geng2 rajin masak tu sure diorang hapdate hehe...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

pandai wat bungkus tepung pelita tu...kita pn tk berseni..bli je tp aritu hubby bli tk sedap...adoi dapnye tepung pelita

Zefa NorAsmara said... [Reply to comment]

Akak pun sama, kalau tak ada apa nak masak, mmg nasik goreng la penyelamatnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...