MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, June 15, 2015

RESEPI TELUR KUKUS

terjumpa resepi kat dalam fb, so saje copy taruk sini..kang klw share kat fb jenuh nak scroll post yg lelama..share sini ada paedah nye juga..bole la sebar2kan kat kengkawan yg mencari resepi & idea nak masak..nak2 puasa nak dekat ni..sure dalam kepala otak ligat mikior nak makak apa..nanti la bebila senang bole cuba..nampak cam kacang goreng je resepi ni hahaa




Bahan :
4 biji telur
1 biji bawang besar (potong dadu)
1 biji cili merah (hiris halus memanjang)
1 biji tomato (hiris/dadukan)
1 tangkai daun bawang & daun sup
1/2 st gula
2 st minyak
1/2 pek daging kisar (saya guna udang kisar/cincang)
garam secukup rasa
sedikit lada sulah (jika suka)

Cara :
Masukkan semua bahan ke dalam telur yang telah dipukul dan gaul hingga sebati. Masukkan ke dalam acuan yang disukai. (Sapu sedikit minyak pada acuan) dan kukus.
Masa Kukus : 10-15 minit jika guna daging kisar. Hidang panas-panas dengan nasi putih.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

Falsya said... [Reply to comment]

okayh..sila buat nnt boleh kiteorg dtg makan..

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahh xpernah dgr org kukus telur..mesti lembut ni! nyum~nyum~

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

mcm egg benedict

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

anak cukup suke dengan telur...boleh buat la...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
waaaaaaaa
telrku sayam
peberet boboboy ni tau3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...