MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, June 17, 2015

sabtu yang rajin

 ari sabtu xde buat apa..lepak umah mak mula la napsu makan tu cam naga..haha..mmg gitu klw weken lepak umah mak mmg sonok nak masak2 ni sebab ramai orang kan..sonok sikit nak makan2..
pagi sabtu ajak ma g pasar bli ikan bilis seploh inggit pastu bli ayam pencen 3 ekor nak buat rendang ayam pencen..tetiba rasa nak makan rendang..biasa dok buat rendang paru kan..kali ni try buat rendang ayam pencen plak..

pagi lepas balik pasar tu tros buat sambal hitam...kawan office ada bagi seplastik belimbung buluh yang dah siap rebus kita tinggal nak tumbuk ikan bilis & blend bawang & cili api je...buat stok untuk puasa skali ni..nanti nak sahur sedap sikit kan..ada sambal hitam ni mabeles
 petang tu plak masak rendang ayam pencen...esoknya baru makan dengan nasi impit kengkonon menu di pagi hari jadi la hehe...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

yumyum! menyelerakan!

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

aku nampak mahsuri.
krik krik krik
tak thu nk join ke tak
tak smepat beli barang

Lea Ismail said... [Reply to comment]

lama dah tak merendang.sambal hitam makan dengan nasi panas-panas memang sedap.tak payah ada lauk lain

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... [Reply to comment]

Assalam nana,
waaaaaaaaa
rendang sob3
ok bai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...