MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 18, 2015

Dc Comics Superheroes Cafe @ Sunway Putra Mall

alkisah minggu lepas...kawan baik masa sekolah nak belanja makan...dia ni pandai je cari tempat makan best2..lama dah ktorg tak jumpe..last jumpe masa mia umor 2 tahun kot dia baru balik keje kat dubai...ni dah contact2 balik tu tros plan nak lepak jumpe..rindu!

ok memula hida suggest kedai ni & dia cakap klw kau tingin nak makan apa2 cakap la..xkisah ikut kau nak g mana pon...kebetulan plak sebelum nak g makan sini kita dah makan kt open house kawan..so kenyang lagi...lepak sini just amek yg lite2 je la...

ok kedai ni terletak kat dalam sunway Putra mall dulu nye the mall @ yoahan kecik2 dulu sini la tempat lepak nak main roller coster, kapal segala mainan mcm kat funfair tu..lama2 dah tutup skang dah buka mall baru terus berubah wajah, ekceli kedai ni dia sekali dengan butik, kira butik cafe gitu la..space makan agak terhad so klw tak ramai orang bole la lepak lama2 kan..kalau ramai orang sila bagi chance orang lain nak duduk

menu2 dia semua comei2...pizza cheese dia lambang batman, burger plak kt atas roti beger ada lambang batman air dia ada lambang superman & mcm2 la..geram weh sayang rasa nak makan hahah...rasa nak nengok je gitu bole?

bukan saje comei tapi makanan dia sedap bukan cincai2 ala kadar je sekadar lawa dari segi presentation...kita tak oder makanan..kita rasa juga la burger kawan oder tu..dia ider fish burger dia nye patty tu mgm pure rasa ikan..bukan mcm patty yang frozen biasa kita beli tu, mia oder fries, dia nye fries pon sedap! halus2 je fries dia.

kita oder ice blended mocha secawan RM18 (mmg agak mahal klw nak compare ngan starbuck) tapi sedappp kalah starbuck hahah..ice blended dia pekat & pure, mia amek i am batman choc toffee RM18 sedap juga pekat rasa coklat dia hida plak amek ice lemon tea, yang menariknya ice cube dia pon lambang batman cute!






dark knight trilogy cookie mocha  ni kita punya sedappppp gile! RM18
mia punya i am batman choc toffee RM18
ice lemon tea cer nengok betol2 ice cube dia lambang batman dalam dia ada bubble cam chatime
pastu gelas dia ada sayap batman tu kita nye cawan lupe plak nak buka haha...ni cawan hida dia la buka sayap tu suh amek gamba
boy wonder yuzu lemon tea RM9
batman vs aquaman RM14.50
vanilla ice cream, dia nye choc bar lambag batman juga
ni utk kakak..letak dlm bekas kaca
adik nye ice cream xleh letak dalam bekas kaca jahanam pecah kang haha
so suh tuka amek dalam bekas kertas je
kat tepi meja ktorg ada playstation
staff sangat2 lah friendly nengok la tu adik tu tengah ajar darwish main
muncung2 mulut bole main game, cam pandai2 je tekan haha
masa makan tu mmg tak tenang juga lah..darwish nengok catwomen tu ngan batman superman seme dalam kedai ni dia jerit BOBOT!! nak BOBOT!!! adoi..nak kasi diam kasi upah aiskrim hehehe

tq dida! kita jumpe lg hujung tahun utk trip yg lagi mencabar hahah..
sebelum balik dapat la budak2 ni belon batman & superman
so sape ada anak2 yg minat superhero ni saya suggest korang bawa la ke sini sure diorang suke!

DC Comics Super Heroes Café @ Sunway Putra Mall
Unit 2-29, Second Floor, Sunway Putra Mall,
Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

lia ummiirfan said... [Reply to comment]

wahhh! air pun superhero punya lambang! hihi.. kalau bawak anak2 saya ke sini mesti terujaaaa...

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

meroyan zakwan klu nengok entry nana yg penuh gambo superhero ni..satu hari nnt nak gak la bawak dia p sini.. bestnya!!

Ummul Azkee said... [Reply to comment]

wahbestnye..slm kenal ..bw dr housewifearts.blogpsot.com

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg syg nk mkn ni hehe

tiga lalat said... [Reply to comment]

wahh, sonoknyerr ;p

Unknown said... [Reply to comment]

Halal ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...