MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 17, 2015

emerald pool

hari kedua kami amek pakej jungle, yang mana meliputi emerald pool, hot spring, tiger cave & naik gajah kita cite pitstop pertama kami ke emerald pool, dari hotel nak ke emerald pool ada lah dalam sejam.kul 8.30 diorang pickup kat hotel kita just tunggu je driver nanti dia datang lobby dia sebut no resit yang kita bli kat travel agent.

bila sampai emerald pool dia kasi satu tag safari 3 maksud kita grup 3, dia kasi masa 2 jam nanti kul 12 kena datang balik kat pintu masuk tu ada satu restoran utk lunch.dari pintu gerbang emerald pool nak sampai ke kolam jauh dalam 800 meter, hoi menapak jauh woi...so sape yg bawa anak kecik tu pandai2 la korang hehehe..mujor la kita pegi xbawa anak kalau tak haru juga kang separuh jalan dia minta dokong pitammm mak...

sampai je emerald pool masyallah terpegun..selama ni tengok dalam internet je kan..di skang depan2 mata..kita pon xtunggu lama letak beg terus turun dalam kolam..ingat nak la terjun2 wat aksi akuatik haha..skali ada signboard situ no jumping..hampeh!. serius air dia sangat2 hijau..air bukit tapi tak sejuk..memang tak puas mandi 2 jam tu..

sebenarnya ada lagi satu port menarik, blue pool tapi memandangkan dia jauh lagi keatas dalam 800 meter lagi..kita malas la nak naik..lagipon blue pool tu bukan boleh mandi..just bole amek2 gambar je..sure ada yg cakap dah sampai kenapa tak naik?rugi..bagi kita xrugi pon malas la..buang masa sebab dah la dia kasi 2 jam je mandi kt emerald pool baikla kita mandi puas2 kat emerald pool..lagipon grup ktorg ada budak keci..agak tak sesuai nak bawa budak kecik sampai ke tengah hutan..korang paham2 je la kan...tambah plak nia tu dia bole nampak mahkluk2 yg kita xnampak ni..(ada cite seram pasal ni nampak something..later kita cite)

dalam 11.35 ktorg siap2 nak turun ke pintu masuk untuk lunch..masa kami naik xde bawa jajan2 ke apa..mmg tak boleh bawa makanan dari bawah..air je bole bawa.bagus juga diorang xnak bagi orang buang sampah merata.kat area parking van tu mmg ada restoran kira mmg tempat khas utk mereka yg amek pakej.masa sampai kt meja tu dah siap2 tulis grup safari 3 nasi & lauk dah siap sedia dah..

menu dia utk aritu chicken green curry, fish oyster sos, sayur goreng, buah tembikai & air mineral. makanan dia memang terbaik!! semuanya sedap2 kena la dengan tekak kita...lauk dia klw abes bole tambah plak tu..ikut suka korang berapa kali nak tambah lauk.abes makan kami terus bergerak ke destinasi seterusnya..hot spring krabi

makan dulu sebelum gerak

 mmg tak usik la ayam2 seme ko gile?ehehe
 part pastry ni jela bole makan pon
 ngan buah & cereal


 
ni la trek nak ke emerald pool dari pintu masuk bawah 800 meter okeh!





 air tak dalam..paras leher je




 sempat lagi photshoot gambar contest hahaa..gigih kan?








kalau nak tau camane rupa blue pool ni gambar kita gugel, dari emerald pool kena menapak 800 meter keatas
our lunch..ni mmg termasuk dalam pakej makanan sedap2 memang puas hati la bayar 1200 bath dia layan kaw2 punya kejap2 tanya nak tambah lauk tak?nak tambah apa je cakap...buah ke kuah ke nasi ke no problem



.
video kita berenang2 dalam emerald pool
video


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik...mcm alam fantasi gtu...syok la berenang2..mmg gigih siap posing utk contest

eima said... [Reply to comment]

gile la ... mmg besh ... cantik sungguh ..... aku suka pose ko tu

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said... [Reply to comment]

cantiknya, best tul mcm2 pose ada....mesti melambak2 gambo kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...