MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 17, 2015

hot spring krabi

dari emerald pool nak ke hot spring amek masa 30 minit..kita memang tak bawa baju memang pakai la baju basah2 tu naik van..tapi driver kasi la alas plastik..apa barang bawa baju..memang satu hari tu aktiviti mmg basah2 je..klw korang nak bawa baju spare ok je..sebab lepas abes emerald pool, kita mandi air panas, lepas tu g tiger cave lepas tu last skali naik gajah (ada la sikit aktiviti basah2 sebab kita akan masuk sungai sama2 ngan gajah)

hot spring ni tak jauh nak masuk dia dekat je, dari parking tu, kat sini ktorg diberi masa 45 minit je...tourist guide dah pesan klw nak mandi air panas xleh lebih 20 minit tak bagus utk kesihatan.masa kami sampai ada la satu grup je baru sampai..so tak de la sesak kolam air panas nye..kolam dia ada la dalam 5 gitu so kita dah siap2 kongker satu kolam..tak berapa luas cukup la nak berendam2 bole tahan dalam juga paras leher..best gile berendam2 siap amek gambar dalam air..xle lama la panas kan terbako rasa mata amek gambar plak buka mata hahaha...

20 minit je mandi..pastu naik tetiba jadi cam pening...member pon sama pening dia cakap...okla..20 minit pon puas juga la sebab xleh nak berendam lama pon..panas kan,cuaca plak panas..tapi kolam tu redup sebab bawah pokok..lepas tu terus ke van bergerak ke tiger cave.dari sini amek masa sejam..kering la skit baju tu smentara nak sampai tiger cave.

kat tiger cave tu xde apa pon..cuma ada temple je..ktorg mmg tak masuk..malas la just lepak depan temple je...yang lain2 diorang masuk ke dalam





 oleh sebab sorang kawan pakai contact lense, sorang lagi xberani menyelam masuk muka dalam air so kita sorang je la gedik2 selfie dalam air












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

eima said... [Reply to comment]

aku tak penah sangka krabi besh cam ni sampai la aku baca entry2 ko ni hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...