MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 8, 2015

ibis styles hotel @ aonang

nak tau tak apa yang seronok trip ni?ktorg nye hotel di sponser!  sape yg sponser tu biarlah rahsia..kekeke...dah orang booking kan..so kau redha je lah apa hotel yang dia bagi..kata orang tu dia pernah stay sini..so dia rekemen la dok sini, its ok as long as free hahaha..

rate semalam 1500 bath bersamaan RM150 include breakfast.ada swimming pool, tapi masa datang tu swimming pool under maintenance...ari last baru buka. hotel ni btol2 depan masjid aonang..kalau nak menapak ke pantai aonang tu mmg jauh juga la..dalam 800 meter gitu, bilik dia kecik je..rasanya godwill hotel lagi besar..tak de bath tab plak tu..godwill btol2 depan skit dari hotel ktorg..kalau baca review blogger ramai suggest godwill murah & besar siap ada decoration towel bentuk angsa atas katil.masa ktorg pegi ni rate godwill tu RM60 semalam.ini harga bukan peak season yea..kalau peak season rasanya kali 2 kot. wifi free, tapi kat bilik slow kejap2 ada kejap2 xde..nak wifi laju kena duduk kat lobby hotel, baru laju

lepas dah register siap seme ktorg tinggalkan beg & sewa scooter hotel utk ke aonang cari pakej island & jungle.sewa 250 bath bersamaan RM25 kena deposit passport, memang kita ada baca blogger kata jangan tinggalkan passport dekat tempat sewa motor, tapi sebab ni kita sewa dengan hotel berani la skit letak passport kat situ.lepas amek motor terus g isi minyak, yang kelakar tu tak fikir panjang g isi full tank, kena la 130 bath.konon2 berangan nak sewa 2,3 ari tapi lupa yang ari ke2,3 nak keluar ikut pakej rugi minyak! heheh..stesen minyak btol2 dekat hotel dekat sebelah masjid, dh isi minyak terus ke pantai aonang cari pakej.

owh yea..rate sewa motor ni sama je rasanya kat mana2 pon..xperlu nak cari jauh2 amek jelah dengan hotel korang stay tu..xyah nak sevey2 mana harga sewa lagi murah.dah bawa motor tu kena la hati2 yea..jaga elok2 rosak ke apa ke..kena penalti 50,000 bath.

hotel ni ada sediakan shuttel setiap sejam ke pantai aonang..so klw rasa nak jalan2 pantai aonang tu xyah amek tuk tuk , mcm 2nd day ktorg tak sewa motor sebab balik dari pulau dh petang so malam nk cari makan ktorg just naik shuttle je..hoi diorang ni kan bawa kete ke, shuttle ke, tuk tuk ke seme cam orang gile!





 .view mengadap masjid
 ni google je full view
ni gambar masa ari ke-3 swimming pool dah buka

 kaunter sewa scooter

 korang klw nak isi minyak xyah isi mcm ktorg jujur sgt g isi full haha dah ler minyak sini mahal full tank 130 bath, orang kedai minyak langsi nak mampos! kita mana tau scooter diorg jenis kena angkat stand seme baru bole start so masa dh isi minyak tu kita xleh start moto sebabnye tak angkat stand so terkebil2 la nak start, ada ke pompuan tu jerit kat kita cakap bahasa siam siap pakej jeling2 tak guna nye betina, kita jerit juga la langsi nye kau ni pastu blah..xleh nk tungjuk gangster la kan tempat orang, ishh!! tak de adab btol!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

wah otel dosponsor okla..jimat dh situ kn..kebanyakkn pegi sure sewa moto

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya hotel dapat sponspor....

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, owh damai sgt jalan2 guna moto...jauh jugak hotel tu dpd masjid, igtkan betul2 depan..haha..dia ckp bahasa siam dgn akak suruh angkat stand ke tu? sempat lagi akak sound balik! hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...