MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 7, 2015

KL-Krabi: the journey begins

 9 bulan tunggu flight ni..beli masa promo RM1 dulu...tix kita dalam RM128 return. memula bli 4 tix tapi oleh sebab2 yg tak dapat dielakkan kita sorang je pegi & last minit plak ada member opis nak join..so trip kali ni kita berlima dengan kawan sekolah & kawan opis.

amek first flight kul 7 pagi sebab tu je tiket yang murah kan..kul 4 dah keluar rumah, biar awal..jangan lambat nanti macam2 hal tak pasal kena tinggal flight la apa..dah la kita tunggu sikit punya lama..menanges tak berlagu klw terlepas flight hehe...

masa pegi seme nya ok..flight tak delay cuaca pon elok, naik je atas awan nanti kita kena isi form imigresen thailand & form tu nanti kena simpan molek2 nanti nak keluar thailand dia nak cop balik kt form tu. sampai thailand dalam pukul 8.30 kira dalam sejam stengah je perjalanan & waktu thailand lambat sejam dari kita..

masa dalam airport ada kaunter teksi utk ke aonang, amek satu van dia cas 600 bath dalam RM60 duit kita.dari airport ke aonang amek masa dalam 30 minit gitu, diorang ni kan bawa van seme cam haram! laju2 pening kepala...ok la nanti cite pasal hotel plak

tapi kan masa pertengahan jalan..driver akan berhenti dekat satu travel agent nanti tokei tu datang la kat van kita pujuk kita bli pakej ngan dia...konon dia kata klw bli ngan dia lagi murah.. dia ingat kita bodo...hahaha kita dah buat research pasal krabi dah baca blog seme kata jangan terpedaya dengan pujukan diorang...korang akan dapat harga yg lebih murah klw bli pakej kat aonang..so cakap je la baik2 kat dia..thank you...kita dh plan nk bli kat aonang lepas tu dia blah la..

babai malaysia..masa ni malas kuar kamera lagi amek pakai phone je

.







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...