MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 21, 2015

krabi night market

balik dari aktiviti jungle tu kami cepat2 mandi siap2 utk keluar g krabi night market plak..mmg pack aktiviti ktorg wei..xde rest langsung..kita dah janji ngan driver tuk tuk suh dia amek ktorg kt hotel pukul 6 petang.kalau ikutkan rate biasa dari aonang ke krabi night market diorang cas 500 utk satu tuk tuk bole la muat 6 orang dalam tu...

masa malam kedua lepas balik massage depan pantai aonang kita saje la tanya2 harga tuk tuk skali ada sorang mamat ni offer 400 bath je sehala siap dia tunggu kita utk 3 jam, so pegi balik 800 bath la.memula sorang 200 bath..lepas tu ktorg ajak couple dari malaysia yg ktorg jumpe masa aktiviti jugle siang tu ara & adi diorang dok godwill hotel dekat je ngan hotel ktorg..ajak diorg join skali..diorang pon xtau ada night market..so tong2 6 orang kurang la skit kos tambang nye

masa nak gerak tu hujan lebat..kita malas nk bawa payung, hotel mmg ada sediakan payung dalam bilik..tapi leceh nk berjalan dengan payung kita suh driver tu stop kat seven eleven bli rain coat baru 29 bath je..amek sorang satu kalerful mcm power rangers haha..

kat sini souvenir dia tak berapa banyak pilihan klw nk compare ngan aonang..harga memang sini lagi murah..mcm kita bli tshirt kat aonang 150 bath sini 100 bath je, fridge magnet kat aonang 6pcs 80/100 bath sini 60 bath.makanan pon murah sini sikit dari aonang..air kelapa klw tak salah 20 bath aonang 30 bath.makanan kita bli mcm cucuk2 tu, kerabu sotong, ktorg masing2 bli makanan sorang sikit nak rasa2..makanan dia mabeles belaka wei...syurga makanan!

kita beli tshirt i love krabi 10 helai free sehelai.harga standard 100 bath utk semua size termasuk size budak. pastu bli beg mcm dompet tu 6pcs 195 bath, fridge magnet bli 4 peket dalam tu ada 6pcs satu peket 60 bath pastu bli lg fridge magnet jenis loose bole pilih design 6pcs 60 bath juga.bli serunding udang kering 3botol 90 bath, paste tomyang kung 40 bath,kacang pistachio 20 bath.gile shopping sakan penuh dedua tangan..ni la frist time kita shopping gile2 time holiday..biasa klw holiday kita mmg xsuke nak shopping2 sangat sebab bajet utk holiday je..kali ni ada rezki lebih skit bole la bli utk adik2 & kawan2 souvenir.

dekat 2 jam ktorg pusing  tak tau berapa kali tawaf haha..sebabnye pasar malam ni kecik je..& driver bole tunggu 3 jam so kita gunakan btol2 la..dah kita bayar tambang kan..mmg ngam2 3 jam ktorg abes masa kt sini..stengah jam lg lepak minum kat kedai tepi jalan sementara tunggu ara & adi

power rangers dah siap sedia nak menghabiskan duit!
 budak2 ni layan je la ktorg yg gile ni hahaa












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Bestnya krabi...inshaallah nk pegi sini 1 day

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...