MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 14, 2015

pit stop pertama : bamboo island & snorkeling

Aktiviti hari kedua kita amek pakej phi phi island seharian la kiranya..8.00 pagi keluar hotel kul 5 ptg baru balik hotel.driver datang amek kt hotel bawa g napathara beach tempat berkumpul utk mereka2 yg nak ke pulau.

On the way ke phi phi island bot singgah skejap2 kat bamboo island dalam 45minit je,bole la mandi2 laut.air dia jangan cakap lah jernih gila! Kata tourist guide masa tsunami dulu 45 orang mati kat bamboo island ni,bole nampak lg kesan tsunami kat situ,roboh tempat berteduh mmg diorang tingggalkan mcm tu buat kenangan kot.

Lepas tu ktorg dibawa kt satu port utk snorkerling dalam sejam dia bg masa,mmg dalam..kena la pakai life jacket nemo bersepah2 celah kaki je dia lalu..masa snokerling ni la kita muntah sebab air laut mcm gelora..2x kali ko muntah! skali dalam laut abes berterabur lari nemo2 seme kita muntah hahaah..skali tu naik atas bot dia dok goyang2 pening tadah plastik uwekkk skali seme nengok je,

fuhh masa tu cam xde mood dah nak g pulau2 lain tau jenuh la tenyeh minyak angin siap org bot pon kasi juga minyak angin diorang kira diorang take care juga la kita..ngan mamat2 thai seme tanya are u ok?risau deme nengok kita sorang je muntah muke masa tu cam tak berdarah pening! seb baik lepas je snorkeling tu dah ok dah

sebelum gerak isi perut skit breakfast kat hotel..ni je bole makan..
 dengan ini :)
tempat berkumpul utk island pakej kat noparathara beach
 kaunter check in heheh comei kan?tulis nama seme nnt dia kasi sticker


dah sampai bamboo island





 air dia tak pedih mata..sama cam air laut kat mabul 
 tu bole amek gambar buka mata tu
 nampak tak mamat belah kanan kita tu..handsome tau haha...
dia ngan awek dia very nice couple la...dia la yg tegur kita masa muntah dalam bot are u ok?

 muka teruja sangat kan?hahah ni sebelum kejadian muntah dalam laut







 
video


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

muntah dlm laut abis la org tgh snorkeling tu..ke sblum snorkeling hehe...kita seumur idup blum pernh snorkeling lg...sian hehe

eima said... [Reply to comment]

wahhhh best nye ..... lawakan ... kena bawa waterproof camera la gini kan .... tapi kan mesti ikan semua heppy sbb dapat muntah .... kah kah kah

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

errr @amy mama tisya--ada geng rupanya..me pun tak pernah snorkelling hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...