MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 29, 2015

bumi kembali bernafas

lama sangat tak nampak langit yang membiru...lama tak nampak klcc dengan jelas...lama sangat..rindu nak hidup udara yang segar even kl mana nk dapat udara segara kan...lama sangat rasa idung ni sempit je nak bernyawa...tekak perit je xselesa ni seme jerebu punya pasal...

rasanya jerebu ni sebelum kita pegi krabi lagi dekat nak 2 bulan ke dah lebih dari tu tah xingat dah...jerebu punya hal la..anak2 kena kuarantin kat umah tak leh nak kuar2 sangat..xde nak bawa pegi palyground sian budak2 bosan lama tak merayap buat aktiviti outdoor

tapi pagi ni bangun pagi pegi keje nampak langit membiru nampak klcc dengan jelas..nampak bukit2 belakang rumah aarhhh rindunya ngan semua ni..allah baru tarik sikit je nikmat kan..dah menggelupur.alhamdulillah...udara dah kembali normal,arini pakat2 seme update kat fb kelumpo, jb, melaka bebas dari jerebu
 ni gambar jerebu 6weeks lepas kat ig
 seronok dpt tgk view clear mcm ni dah lama tak nampak kondo atas bukit tu tertutup dek jerebu, even bukit tu pon xnampak masa jerebu aritu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Cik Ecah said... [Reply to comment]

alhamdulillah...nampak dah cuaca yg cantik...masa jerebu ari tu alahaiii tak dpt nak tgk la bila pandang atas...yg nampak habuk2 halusss serta bau asap...huhu

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, yeaaa angin dah tukar arah, jerebu semakin pulih alhamdulillah..tp musim hujan pulak..hope tak banjir..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...