MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 8, 2015

nasi lemak sambal kupang

perghhhh special ko...hehehe aritu masa g klebang singgah tepi jalan ada orang jual kupang sekilo rm5 kita bli 3kg, sampai umah adik rebus siap2 pastu kopek..adeh gigih la kopek kupang nak buat sambal..

kita cakap ngan mak esok sebelum balik kl kita buat nasi lemak sambal kupang la..pagi tu tolong la ma masak nasi lemak...pastu bile nasi dah siap kita suruh adik ipar g potong daun pisang belakang umah dia nak buat alas kat pinggan special gitu kan...abah cakap amboi special ni alas2 daun pisang hahaha..saje la nak kasi aroma skit kan...potong bulat2 daun pisang tu cuci skit ngan air pastu alas dalam pinggan

perghhhh terbaik lah brekfast aritu dah la ma masak nasi lemak memang power xde sape bole celeng kikiki...tambah plak ngan sambal kupang fresh mabelessss sangat! kupang tu 3kg banyak juga la siap bawa balik kl pastu makan utk lunch plak

pastu balik drive ke kl mata ngantuk gile! hahaha amek kau makan nasi lemak sampai tambah2 xingat donia kan..dah ngantuk masa drive..kena la stop kat hentian seremban bli jajan2 utk kunyah..kalau tak  melaka tu mmg non stop je sebab xjauh kan, lepas ni bole la bli lagi kupang fresh adeh teringat!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...