MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 21, 2015

#pelayaranSAFI : cruise dinner

sorry yea sebelum kita mula nak menaip entry ni mengandungi banyak gambar2 yang bole korang buta xpon rabun dengan warna pepel yang selambak hahaha..sorry i kenot stop to post this lovely pics..rasa nak upload semua gambar yang ada..

memandangkan ramai yang minta kita upload gambar banyak2 dalam blog maka sila la redho dengan entry ini ok sayang2...klw gambo yg xberapa nak sharp tu seme dari iphone tu pon sikit je dari iphone sebab masa dah belayar setengah jalan enpon mati! benci!

ada yang tanya kenapa nora tak ikut dari kl, yea memang nora tak ikut ktorg dari kl sebab tak salah dia ada kat bali, dia balik kl lepas tu amek flight ari sabtu utk ke langkawi,ok cite pasal pelayaran safi ini lah acara kemuncak ktorg masa holiday aritu..naik curise sambil dinner & tengok sunset bersama nora danish.kami naik bot kul 5 petang, bot belayar slow2 pusing pulau lepas tu kul 6.30 baru start dinner..

nak tau tak apa perasaan kita masa naik cruise ni??fefiling cam artis holywood! hahaha..adui seronok tak terkata tak pernah lagi ada pengalaman naik cruise bestt sangattt!!...sambil bot belayar ktorg dihidangkan dengan kuih muih..lepas tu baru start dinner..masa tunggu makanan ready ada la game bola beracun...mujor tak terkena racun! hahaha...

makanan yg dihidangkan seme sedap2 banyak pilihan...kita just amek lamb grill, sate je sebab takut nak makan beria pasai kita kan mabuk laut..takut terkeluar segala seme yang di makan dalam laut heheh...alhamdulillah tak muntah cumanya bile kapal tu slow sikit kepala dah mula pening, masa tu dah dekat kul 7 malam kita baring je kat atas net tu, bawah dia bole nampak laut..layan je la pening kepala

kami belayar 3 jam lepas tu balik semula ke resort world..sumpah ni lah holiday paling osem!! sebab ada yang tanya mana seronok antara 3 trip safi yang dulu dengan langkawi ni mana paling best??ofkoz la langkawi..sebab semua pemenang sangat sporting, friendly tambah plak ada dua orang budak lelaki ajoy & amir yang btol2 menghidupkan suasana..walaupon kami masing2 baru kenal terasa mcm dah lama giler kenal.on the way ke hotel kami masing2 di hadiahkan dengan set safi rania yang nora danish sign...

ootd top & bottom dari voir, tudung cap jalan tar

 tema dinner kita pepel + putih owh my fav kaler ok pepel...suke sangat nengok seme orang pakai pepel
 bergamba dulu sebelum gerak nampak tak kami duk atas jaring tu mmg tros nampak laut









 ok kat bawah ni gamba2 yang santik skit dari dslr
 puan mahsuri wakil safi tengah berucap
ni kali ke-3 la kita jumpe puan mahsuri, kali pertama menang oliday kat sepang kali kedua oliday kat pd
 nora yang sangat comei & manja

 kak zariyah otai offline comper
 pose kasi chance la hehehe


















 krew cruise tengah prepare dinner ktorg
 tq abang cruise! bukan tom cruise tau hahaa
 sonok kenal ngan korang!


 penyeri susana ajoy yang datang wakil isteri dia yg menang isteri dalam pantang katanya xdpt join
 yang ni lagi sorang penyeri susana amir kazen kepada ajoy
tq korang sebab hidupkan susana oliday ktorg hehehe...hai amir! kot2 la kau baca blog akak hahaha


 masa nora bagi set safi ni dia siap kiss2 pipi ktorg seme tau jangan jeles kekekeke...
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

YB Shehan said... [Reply to comment]

bestnyaaa

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg best la...tk dpt naik cruise , tgk gmbr ni pn leh feels dok atas cruise gk hehe..untung wife menang suami nk pegi nasibaik die bw cousin die kn hehe

eima said... [Reply to comment]

wahhh syok gile ... mmg kat langkawi ade sunset dinner on cruise ... tp aku tak penah lagi try ... nanti balik sana nk try la ..jadi la geram tgk ko naik cruise ni ... ngan nora danish plak tu

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

syoknya..! bestnya..! syoknya...!

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, hahaha wahhh best! haa dpd pic2 kat entry ni baru nampak nora danish mesra..best! untung abg yg bawk bot tu dpt jumpa nora danish sekali kan~ hihi..mmg seronok lahh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...