MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 19, 2015

#pelayaranSAFI : pulau beras basah & eagle feeding

 ok sambung cite hari kedua...pagi tu breakfast kenyang2 sebab aktiviti hari kedua ialah island hopping (eagle feeding, mandi pulau beras basah & pegi tasik dayang bunting) pitstop pertama pulau beras basah kami di beri masa sejam untuk mandi..tapi kebanyakan kawan2 perempuan tak mandi...bebudak laki je yang mandi, kita opkoz la mandi...hahah kita kan memang suke air...harus la xlepas peluang kan..

dah lama tak datang pulau beras basah last datang masa 14 tahun lepas rasanya...tetap macam tu juga..kotor la ada sampah2 kat situ..pulau beras basah mmg tak de tandas ada pon kedai kecik je jual makanan jajan2 gitu

lepas abes mandi kami di bawa pulak ke pulau singa untuk eagle feeding, abang bot tabur perut ayam maka berketetiaq la burung helang mai...(tau tak apa berketetiaq haha...ayat baru ktorg belajar dari kak zura pemandu pelancong, maksud dia berlari gitu la) lepas tu kami singgah kat private island katanya untuk lunch

makanan memang sedap lah...adoi kita dengan muka tak malu tukang settle kan lala diorang hahahah...ada mcm2 la menu mehun goreng, sayur campur, sate ayam, udang bakar, ikan goreng, kari ayam



 bfast dulu


 buat hal btol kau ajoy! hahahahah satu set dah ha henbeg sape dia rembat
 kaki bulu2 yg tak bwa selipar hahaha..dia rembat pakai sliper otel

.

 alamak kantoi selfie disitu



 tu renang irama ke apa tah hahaha

 gambar wajib dalam air mest ada!
group photo
 

 sampai dah tempat utk lunch
lala masak apa tak tau tp sedap
 sayur campor
 mehun
 kari ayam
 sate, ikan goreng & udang bako






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...