MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, October 20, 2015

#pelayaranSAFI : tasik dayang bunting

ok cite pasal kat tasik dayang bunting plak..memang dah lama tak datang sini..dulu xde pon tangga lawa2 cam skang klw tak salah dulu trek tanah je...skang dah maju dah ada kedai2 jual makanan kat pintu masuk dia..skang nak masuk pon dah kena bayar dulu free je...

nak masuk ke dalam ada la dalama 250 meter juga naik tangga...pegi ok la..balik semput! hahaha...tapi idok la sejauh emerald pool kat krabi sana kena jalan 800 meter..sampai je apa lagi cargas sewa life jacket, dalam ok tasik ni klw pandai berenang pon kena pakai life jacket..

kita ni kalau air gelap2 tak nampak dasar takut juga nak mandi sebenarnya...paranoid skit cam fikir ada hantu ke kat bawah air tarik kaki..hahahah tah hape2 kan..tapi sebab aritu ramai yang mandi so tak de lah takut nak mandi sama...

adik2 lain ramai yang tak berani kena la pegang diorang kasi kata2 semangat you can do it! hahaha...memula ada yang takut nak masuk lepas tu dah berani sikit kemain jauh ketengah plak pegi nye...

last skali sebelum balik sempat la juga buat aksi2 lompat dari pelantar masuk dalam tasik hahaha..adoi perangai cam budak2 kan...tapi itu lah kita..memang kaki air...maybe perangai cam budak2 sikit so orang tak caya umur kita 32 hahaha..well awet muda kan?kan?lepas terminum air tasik dayang bunting lagi awet muda hahahaha....


















video

video
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Sesekali jd bdk2 mmg best!!!hehehe

nadiah hanum said... [Reply to comment]

Cantik view...saya pon takut tengok air menghijau gitu, dalam pulak tu yer..errr ada life jacket ok la kan...:)

eima said... [Reply to comment]

dah kena byr ek skrg ni ...
aku pun last pi tahun 2008 kot

best betui la camera ko ni .... aku suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...