MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 8, 2015

total kos ke krabi

ok meh kita senaraikan details perbelanjaan ke krabi 4 hari 3 malam,

DAY 1

flight ticket RM128 return
hotel 1500 bath : RM186 per nite x 4 night RM744 /2 = (RM372) sorang (hotel ktorg free so dah save banyak dekat situ)
teksi dari airport : 600 bath/4 = 150 bath (RM18)
sewa motor : 250 bath (RM30)
isi minyak : 130 bath full tank - azie yang bayar kita bayar motor (RM15.6)
pakej phi phi island : 1000 bath (RM120)
pakej jungle : 1200 bath (RM144)
air mineral : 0.70 bath (RM84 sen)
tshirt krabi : 150 bath (RM18)
lunch : nasi goreng tomyam 80bath (RM9.60) air watermelon 50bath (RM6)
pancake : 30 bath (RM3.60)
strawberry shake : 30 bath (RM3.60)
sate cucuk2 : 3pcs 30 bath (RM3.60)
dinner kat restoran bamboo : tomyam, kerang green curry, sotong sambal, somtam, telur dadar, nugget & air 4 jenis total 1200 bath sorang 300 bath (RM36)
aiskrim kelapa : 50 bath : (RM6)

DAY 2
gula2 : 30 bath : (RM3.60)
frame gambar phi phi island : 100 bath (RM12)
dinner : total 180 bath (RM21.60)
nasi putih 20 bath
tomyam kung 100 bath
watermelon shake 30 bath (RM3.60)
pulut mangga 30bath (RM3.60)
air mineral 1.4 bath (RM1.6)
massage : 550 bath (RM66)
air @ mcd : 56 bath (RM6.72)
tshirt budak 7 helai : 420 bath (RM50.4)

DAY 3
toilet @ emerald pool : 5bath (RM0.60)
tuk tuk ke night market : 800 bath /4 =133 bath sorang (RM16)
baju hujan : 29 bath (RM3.48)
thsirt @ pasar malam krabi 10 helai : 1000 bath (RM120)
tako tao : 30 bath (RM3.6)
pancake ketam : 30 bath (RM3.6)
fridge magnet : 30pcs : 300 bath (RM36)
beg dompet : 6pcs : 195 bath (RM23.40)
set tomyam kung : 40 bath (RM4.8)
serunding udang kering : 3botol 90 bath (RM10.8)
pistachio : 200 bath (RM24)
jambu : 20 bath (RM2.40)
teh tarik : 30bath (RM3.6)
massage :package 3 in 1 850 bath (RM102)
dinner :total 370 bath(nasi 20 bath, daging black pepper 150 bath, sotong telur masin 150 bath, air watermelon 50 bath) (RM44.40)
teksi to airport : 800 bath sorang 200 bath (RM24)
kerepek durian : 30 bath (RM3.6)
poskad krabi : 1.4 bath (RM1.60)
fridge magnet kat airport 80 bath (RM9.6)

total semua perbelanjaan RM1498.64 utk seorang
kita tolak hotel sebab orang sponser so total yang kita habiskan kat krabi termasuk flight ticket
RM1126.64


bajet ni kira mewah dah ni siap shopping beria, massage sampai 2x...kalau nak berbelanja bajet bole je cut cost dekat hotel amek hotel murah RM60 semalam share ngan kawan baru RM30 semalam x 4 ari baru RM120 utk 4 malam.lepas tu nak bajet lagi pergilah beramai2..so korang bole tong2 tambang transport mmg banyak boleh save.mcm pakej pulau & jungle tu mmg dah fix harga dia utk sorang, makan pon xleh buat apa la kena redho je la skit makan memang mahal..kita banyak abes kat makan je rasanya..pastu massage tu bole je amek yg bajet2 ikut kemampuan la kan..so kalau korang tanya bajet RM1000 lepas tak g krabi jawapan kita lepas, janji jangan nak mewah2 sangat..siap dapat shopping lagi



ni antara menda2 yang dishopping kat krabi
 kerepek durian bli kat airport

.
set tom yum
 serunding udang kering sedap nak mampos! tapi pedas gilerrr
 mabeless oiii dun worry halal tulis situ hehee
.
frame gambo kenangan..orang tu pon amek gamba bukan nak bgtau dah candid muke berkerut cam tahan berak pegang perut plak tu elok sangat hahahahaha.... 
nanti kalau korang g krabi kan..sentiasa la aware minah2 camerawomen ni..dia mmg candid je gambar kita..so klw nampak dia dah meluru tepi kita sila la kasi pose2 istimewa hahaha
 fridge magnet & poskad
 ni souvenir yg kita borong kt krabi night market

kalau nak refer entry2 krabi just pegi kat labe. KRABI ni je, semoga entry ni berguna kepada kengkawan yang nak holiday kat krabi nanti.masa kita pegi currency 100 bath = RM12




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, wahhhh..eh tp okay lah, dlm Rm1500 je dah boleh fly ke krabi dgn mewahnyaa...tgk banyak pakej massage dgn spa tu haa, siap shopping banyak bayarng..berbaloi jugak lah..hehe

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Wahhh.. Serius berbaloi sbb xsmpi 2k hbs utk percutian mewah...tula..klu pegi nk kena bwk ank pulakkan...kikiki

sariyah redzuan said... [Reply to comment]

KT KARBI CMNA ERK NK DAPATKAN DATA INTERNET?? HEEEEE KENA BELI SIM CARD SANA ERK"?

sariyah redzuan said... [Reply to comment]

kt krabi cmna erk nk dapatkan data internet? kena guna sim card erk? kt mna boleh dapat?

Nana said... [Reply to comment]

@sariyah redzuan

hai..sampai airport awak bole beli simkad thailand bersepah2 kat kaunter.tak mahal pon tapi saya tak beli hehe sebab guna wifi hotel je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...