MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 25, 2015

cara mudah lekatkan lencana sekolah

saya terjumpe artikel ni dekat fb Akmar Laily Omar yang mana saya rasa sangat berguna utk mak2 cam kita lagi2 nanti anak nak masuk sekolah tahun 2016. cam last year saya jait sendiri tapi jenuh gak la nak sudah 1 lencana tu total ada 4 lencana dekat 2 jam siap haha..almaklum la kita kan pro sangat bab2 jait tu tu amek masa 2 jam



bahan2 :
- gam UHU
- kain basah kecik
- small cardboard/thick paper
- iron
Langkah langkah
******************
1. Letakkan cardboard dlm poket ( untuk elakkan dari baju melekat)
2. letak lencana kt tempat yg sepatutnya
3. picit gam dkat belakang lencana
4. lekatkan dekat poket
5. Ambik wet towel tadi. Bentangkan atas badge area
6. Iron the wet towel sehingga rata
7. Angkat towel... Dan Siap !!

minta halal gambar yea tuan tanah tq sebab share cara mudah ni


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Good idea Nana..
Mudah ajer..
Melekat lama ke tu..
Tak payah jahit lagi :)

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

mudah untuk kiter ni...

YB Shehan said... [Reply to comment]

good tips

eima said... [Reply to comment]

mmg mudah ...penah baca tips ni kat fb .. tapi kite nk jahit juga la ... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...