MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, November 3, 2015

kl fabulous food hunt 2015

lagi skali..saya terjebak dengan hunt2 segala hunt hehe..ni seme kawan2 yang mengajak..i follow aje.kali ni satu grup ada 4 orang ktorg maintain grup 3 mgu sudah allianz foodie hunt tu tambah lagi sorang ahli baru faly so kawan2 saya bertiga ni seme kaki2 contest belaka lizawati & elina nama grup just du-it

flag off pukul 10 pagi dapat je list checkpoint lega sebab ada kedai yang memang kita tau antaranya wan chopati (dulu pernah review dalam blog siap dapat makan free kan sebab kita tlg review) mee rebus kat setiawangsa kat office je, nasi ayam mancongkam tu 3 je la tempat yang kita familiar lain2 tu seme kami gugel &waze je cari tempat + pertolongan dari driver teksi ktorg juga

kita atur strategi mana nak pegi dulu sebab kawan2 yang lain diorang tak biasa dengan jalan di sekitar keramat, wangsa maju, setapak so kita decide pegi wan chopat kat keramat mall





 CP1 (faly )
kita atur strategi mana nak pegi dulu sebab kawan2 yang lain diorang tak biasa dengan jalan di sekitar keramat, wangsa maju, setapak so kita decide pegi wan chopat kat keramat mall tros naik teksi suh rasul (driver teksi kawan kita) pecut g keramat mall..sampai sana kami rugi masa sebab tak dengar arahan...keami sepatunya kena amek gmbr dalam lrt bersama sorang penumpang..sudahnye masa faly makan berlari la g lrt damai naik amek gambar ngan penumpang pastu patah balik turun damai naik cab pegi check point ke2
 task bergambar pertama : amek gambar ngan penumpang dlm lrt mestilah muka gembira
CP6 rasa azimas lempeng kelapa, medan selera d'tasik sri rampai. (elina)
kt sini la masa kami terbuang dekat sejam!! sebab lempeng baru di masak, beratur pulak punya panjang gile..mmg menyesal datang sini dulu...mana nak tau kan..dah dari keramat mall ikut jalan dalam padang tembak tu tembus sri rampai, strategi jalan dah btol cumanya lempeng tu blom ready lg masa ktorg sampai..ditambah plak dengan pakcik kerek kedai hujung marah2 ktorg mcm kacau kedai dia puiii la hai malas cite lebih menyampah
task ni elina makan..lempeng dia tebal! 2 keping siap ada sambal ikan bilis panas2 plak tu..sian elina abes makan dia tros muntah
CP3 : nasi ayam mancongkam jalan gombak (liza)
kena makan nasi ayam kuah & air kena abeskan
tak de masalah sini smooth je

 CP4: nasi kukus ayam dara, tmn melati (kita)
yang ni mcm nak pecah otak cari klue kat mana kedai makan dia...
dalam direction dia cakap mcm ni terletak di persiaran XXX , tudm, tldm, tudm mungkin dapat membantu
clue situ mcm kem askar so g mindef cari xde...
mcm mana kami tau kedai ni?tanya la kawan2...rupanya kt persiaran pertahanan taman melati
kita kena makan nasi kukus ayam dara kuah & sambal kena abeskan kembang tekak! makan kuah banjir gile ngan sambal pedas hahaha..telan je la..mujor bijak skit air kita amek sikit je rupanya air kena abeskan dahla gelas tinggi

.
 CP2 : mail mee rebus penang (liza )
clue dia gini berada di medan selera lepas tu dia suh susun
IAWANGSESAT
sekali je kita tengok kita tros cakap setiawangsa! hehe...xde masalah cari kedai ni kat opis je..mmg medan selera tu tempat kita lunch
kena abeskan mee rebus bersama kuah dia & teh o ais
 CP5 mat rock ayam goreng kunyit, kampung pandan (faly )
yang ni dia nye clue terletak di sebuah kampung dia KL, tapi bukan kg baru..masa gugel kita tgk kat kampung pandan, lepas tu post kt fb sape tau mana kedai ni?amirah baik ati komen siap kasi direction

 last skali CP7 pak yob tip top corner, pantai dalam (xde gambar) (elina )
yang ni kami tanya member2 juga tak tau kat mana rupanya kedalam2 sana 
kena makan mehun sup ngan teh ais kena kasi abes kuah pon abes, elina lagi skali muntah
sebelum nak g CP7 kena amek gmbr kat dlm gerabak ktm dengan penumpang
lepas tu kena amek gmbr kt tic (tourist information centre) punya la sebeso2 kl rupanya ada 2 je TIC satu lg kt pwtc, masa kita cari kt waze dia kata kat jalan tar pegi la jalan tar..skali xde hampeh btol!! pegi plak dataran dah lari kt padang sampai hujung ponx de! last2 g kl central
 CP8 : matic just amek cop je
CP9 : makan sempoi oblong burger bakar (kita)
masa duduk makan ada lagi 2 tempat utk cukupkan 30 team serius xleh nak kejar...makan abeskan burger lari amek cop naik stage ktorg no 32

bergambar kenangan dengan geng2 power, geng yg selalu join & selalu menang hunt2 ni
 tahniah dayat juara dapat RM5000 share 4 orang hebat lah korang!

overall sangat seronok & sangat penat tapi pengalaman yang best...klw nak msk lagi tahun depan, kena atur strategi elok2...tahun ni kena start exlpore tempat2 makan dalam kl, kena biasa2 kan jalan kt kl..kami ni seme first time xde pengalaman..dapat tempat 32 dari 170 penyertaan kira ok lah..sipi je lagi nak dapat hadiah..sebab hadiah dia 1-30 lepas tu ada lucky draw tiket penerbangan ke medan, phuket, vietnam, tv lcd bess giler sape yg dapat!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

wah..seronoknya. dah 2 kali dah kan? best

mama tisya said... [Reply to comment]

kena mkn smp abis kalo menu tk tertelan mau nk muntah ye tp pengalaman tu..dh sipi2 tu..next masuk lg insya allah leh menang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...