MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 27, 2015

melawat kawasan ikea cheras

sebelum ikea buka banyak kali la kita datang situ sebab urusan keje..heheh...masuk site lecak2 nak pegi office diorang belakang ikea tu..masa tu nengok je lambat nye nak buka ikea ni..tapi masa kita datang bulan 7 cepat btol siap

rabu lepas balik keje tros merayap g ikea...saje jenjalan cari makan ngan budak opis..sampai2 ikea ngam2 time magrib, so pegi la solat dulu...masuk je surau tekejut plak sebabnye buka je pintu kiblat tros mengadap kita yang nak masuk ni..adoi fail nye..tak pernah lg masuk surau jemaah mengadap muka kita...

surau nye pulak sempit, kecik bebenor tak padan dengan ikea yang katanya terbesar di malaysia setakat ni. ada 4 row je bole nak solat.lepas ada masalah bocor kot carpet basah.lepas solat baru lah kita g makan..beratur kemain la panjang semata nak makan bakso sweeden tu hahaha...

dah lama kot tak makan meatball dia...kita ni bukan  suka sangat g ikea tu..ikea damansara pon baru 3,4 kali pegi..entah la xberapa berminat nak g maybe sebab kita bukan kaki menghias rumah..rumah tu ala kadar je sebab umah sewa kan..lain la klw ada umah sendiri bez juga nak mendeco..

kalau dalam ikea tu part yang kita suke dekat bahagian kitchen heheh tu mmg kita suke...sudip2 dia bekas tupperware murah2 je..klw perabut xbape minat sangat...& paling minat datang ikea sebab nk makan je lah! hahaa...suke karipap dia..karipap ada telor dalam mabeles! tapi aritu pegi ramai sangat q malas nak bli karipap xpelah next time datang, skang dah dekat bole la selalu makan sini hehehe

balik tu kitorg sesat barat sebab lupa parking kat level berapa haru btol la..padahal dah amek gmbr parking skali tersalah ingat B2 rupanya B1.dekat stengah jam cari parking hahah hmpeh btol.nak bayar parking plak satu hal...autopay machine kat pintu keluar ada satu je..punyalah panjang beratur..dah la time tu seme pakat nak keluar ikea sebab tutup kul 10 malam..

tak lama lagi ada satu shopping mall akan buka sebelah ikea tu..dia akan link dengan ikea siap ada panggung wayang kat situ sonok la kan..bertambah lagi satu shopping mall yang bakal diterjah nanti

surau kecik!
saje nak tunjuk muka lepas pakai doclab :) minat nak bli tak?tgk kat sidebar kita sebelah kanan klw minat baca dulu ok




amek yg paling skit meatball ada 10, lepas tu ada 15 & 20
saje tak suh dia letak jem tu xsuke
pastu bli mushroom sup bapak banyak semangkuk RM4 lebey puas makan
sonok sangat la muke tu dapat makan bebola daging cikkeah hahaha
dah kenyang baru bole cuci mata

bole register utk jadi member
tapi card tu sementara je register kat situ lepas tu dalam masa 1 tahun kena spent RM200 baru akan di daftarkan sebagai ahli tetap

bile dh siap fill up seme nanti dia print kad kita
q panjang nak bayo parking
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

8 ribu orang memberikan idea bernas:

Izni Hafiz Abdul Rashid said... [Reply to comment]

mmm... teman pun lama jugak tak bertandang ke IKEA...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Bab surau kat mana2 Mall tu lah Nana..
Kecik dan tak proper langsung..
Tu kekadang gi solat kat surau ni mcm tak selesa jer..
Sepatutnya cubalah buat besar sepadan nama IKEA yg terbesar di Malaysia..

mama tisya said... [Reply to comment]

kita pn lama tk pi ikea...last mkn meatball ikea 2012...dlu ngan fries..skarang ngan mashed potato..dlu awl2 kek sedap kt ikea namanya daim, tp dh tkde kek sedap tu...yg kt cheras ni tk pegi lg..tgu la reda skit kot sbb br je lg bukak kn...adik kita dh p vkend aritu

Lea Ismail said... [Reply to comment]

ikea best tapi yg x syoknya.. nak makan baris panjang tunggu turn nak bayar pun sama. apa2 pun meatball tetap dihati

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya...yg paling win meatball tu la..hehehehe

Iela Fazielah said... [Reply to comment]

tu pasalla aritu ila keluar barisan nak msk parking ikea cheras punyer susah.... but..i like ikea

- dieyana - said... [Reply to comment]

dulu awl2 pindah rumah bersemngt g ikea, hiihhi, seronok ikea, kalau kata nak jln2 aje...tk kannya, mesti terbeli gak walau sekecik2 brg sbb ikea brg2 dia comel2..hiihi...lama dh tk g ikea..rindu!! ;-))

miss eimanhikmah said... [Reply to comment]

alamak..kalau mcm ni takde mood nak pg ikea cheras...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...