MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 4, 2015

MZ DARUL NAIM kedai masakan kelantan di KL

rasanya kalau ada orang2 kelantan kat kl ni, kedai mz darul naim ni dah tak asing lagi bagi diorang kot...bukan senang nak cari kedai masakan asli kelantan yang btol2 asli punya, last week pegi chow kit bli stok dnars yang dah abes lepas tu bawa kawan opis skali..dia suh suggest mana makan best area situ nak makanan kelantan so kita bawa la mz darul naim ni

kita sendiri pon tak pernah pegi makan sini, biasa dengar xofficemate je dulu selalu cite dia suke makan kat sini sedap katanya..tapi aritu kita xmakan sebab kenyang lagi makan nasi lemak pagi tu..teman kawan makan je...tapi kita rasa la juga dia nye ikan singgang, sedap even lauk singgang tu simple je tapi terasa semuanya

kita ni nama je mak pak orang kelantan, tapi ikan singgang mmg kita xberapa gemar, makan bukan tak makan cuma bukan kegemaran lah....ma mmg selalu je masak ikan singgang kt umah.tapi singgang kat kedai ni lain sikit, kuah dia gelap sikit tak cerah mcm ma kita selalu masak, rasanya dia ada bubuh sikit gula melaka sebab ada sikit rasa manis, tapi rasa masam, masin masin tu mmg complete each other sesedap rasa gitu

slain dari singgang yang femes kat sini ada lauk kuah gulai kawah, ikan percik, ayam goreng kampung, budu, ikan tawar & seme masakan2 kelantan yang kita sendiri pon xpernah tengok juga heheh..location kedai ni dekat dengan chow kit btol2 depan darulzakah tak pon nanti cari kl international hotel bebetol depan tu je


 aneka lauk pauk klate

 ikan kembung singgang RM7.50 semangkuk





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

oo.tahu kat mana..tapi blm pernah cuba..hubs tak suka sangat melainakn nasi kerabu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...