MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 23, 2015

homestay @Primaland Port Dickson Resort & Convention Centre

ari jumaat tu saje la call hotel area yang dekat2, morib, pd antara nya yang kita call primaland port dickson resort dulunya tiara beach resort, katanya hotel dah penuh...call gold coast morib pon dah penuh..ye lah last minit nye plan kan cuti sekolah plak tu memang la penuh..

lepas tu saje buka website ibilik, cari homestay kat primaland pd tu, mmg full utk weken, kecuali klw nk masuk ahad & checkout isnin ada la kosong, ok la malas nak fikir2 tros confirm je ngan owner nak sewa 1 malam bawa bebudak mandi

ni first time deal dekat ibilik, sebelum ni dok homestay kt glory beach resort cari kat mudah.com memula cam takut gak kan jangan tipu dah la..hehe..masa dah bayar tu minta owner wasap gamba dalam studio..ok la puas atikita pon bawa la kakak & anak buah skali bertujuh semenye satu kete hehe, muat plak seme2 tido atas katil besar katil dia ktorg plak seme kan size2 model hahaha.....

satu malam RM150 tak termasuk tiket waterpark, sebab kita pegi ari ahad so rate waterpark RM30 dewasa RM20 kanak2 (darwish pon kena cas) waterpark ada 2 sesi utk pagi klw tak salah 8-12 tenghari petang 1.30-6.30 petang.sebab kita sampai pon dah petang so masuk petang la..mujor tak hujan , kolam renang ada 3 section besar memang besar lah...xlarat nak jalan dari kolam ke kolam..untuk bebudak ada 2 section ada slide2 best gile la hai..sonok nengok bebudak gembira

homestay ktorg dekat blok D, sebelum gerak g pd ni ada baca kawan post pasal senarai hotel2 berhantu skali primaland ni ada dalam list siap mention blok C huwaa..seram plak kita..tp btol tau masa sampai2 tu kena melalui blok C mmg suram & seram blok C1 xde langsung kete kat parking C2 ada la 3biji kete blok D plak ada la dlm 7 biji kete je masa tu

homestay ni ok lah..lengkap seme ada,pinggan mangkuk, periuk nasi, kettle, toaster, ktorg siap bawa dapur gas kecik tu konon2 nak panaskan lauk skali tgh2 msak gas abes..dah tu masak la dalam rice cooker.ni seme gambar2 dari gugel..kemalasan yang amat nk snap gambar

sebelum kita pegi ada la gugel review dari orang rata2 kasi review yang tak best...esp yang stay dekat hotel katanya lif rosak, dapat plak tingkat 5 bla bla..mujor kita dapat tingkat 1 mmg xnaik lif pon even lif tu ok.so far ok je dengan bayaran semurah RM150 berbaloi lah..cuma klw dok blok D nak ke waterpark kena naik kete sebab pintu masuk dekat blok A, nk menapak bole juga lah klw rajin! hehe...

ni contact no owner kot2 ada yg minat nak stay sini bariah 0193683907

 ok la luas juga bilik ni siap dia bagi toto kalau kata nak sumbat 10 orang pon boleh



 ni kolam besar ada slide tinggi xdalam kle mia berdiri paras leher dia je
 section budak2 ada playground tu slide tu masuk dalam air
klw darwish naik mmg kena jaga kt bawah takut tertelan air ahaha paras2 pinggang darwish air dia
 yang ni view dari blok D blok ktorg duduk tp ktorg nye unit mengadap hutan
pon section utk budak2 slide kat sotong kuning tu mmg port darwish main sebab air tak dalam paras buku lali dia je
slide kt sini orang tua pon bole naik


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

mummy_ayu said... [Reply to comment]

Ayu pernah gak gi sini..masa Tiara Beach Resort dulu.. , 3 kali gak..time tu takde pun charge utk mandi manda tu..
bebudak memang seronoks...

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wahh seronok la bebudak main kolam yee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...