MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 28, 2015

pantai tanjung biru, Port dickson

selama ni pernah dengar je blue lagoon (tanjung biru) tapi xpernah pegi.klw g pd port biasa tak lain xbukan teluk kemang..walaupon tau tempat tu padat, ramai orang tetap la pegi situ hehe..teluk kemang dah xbest nak2 sejak doa pacak meja, payung kerusi kt atas pasir langsung xde tempat kita nak hampar2 tikar mmg kle g teluk kemang kena sewa tempat.

kalau dari teluk kemang tak pasti berapa km nak ke tanjung biru ni, tapi jauh gak la..nnt ada signboard belah kanan pantai tanjug biru, selepas ilham resort, dekat kem askar & ada hotel puteri beach resort kt situ..paling bes ada satu condo yang btol2 strategik depan2 pantai tanjung biru condo.insyallah klw ada rezeki nanti nak plan ngan adik beradik stay kat situ

so aritu lepas checkout kakak ajak g pantai tanjung biru ni, kebetulan primaland resort xjauh dari sini holiday ke pd kali ni mmg langsung xlalu teluk kemang sebab ada highway baru buka dia terus potong teluk kemang tau2 keluar kat area teluk pelanduk.tp agak scary la plak hway baru pasainye xde kereta..bole satu2 masa kete kita je atas jalan huh..wlpon siang mcm2 fikir terus tekan laju2 hahaha... (siang xde la takut antu ke apa..tp takut antu kepala hitam..paham?ye la jaman skang kan ramai orang jahat kena sentiasa waspada)

masa ktorg  sampai dalam kul 10 gitu parking banyak kosong lagi, orang pon xberapa ramai...bila sampai nengok cantik nye tempat ni...nak tau kenapa kita cakap cantik?

1. air laut dia lebih bersih..kurang sikit sampah sarap berbanding teluk kemang, ada tukang sapu (klw teluk kemang air kelabu geli nk mandi)
2.air laut cetek je..landai ombak pon xkuat sesuai sgt klw bawa budak2...kita lepas je darwish biar dia main2 sebab mmg air xdalam..nak pegi ke air dalam sangat lah jauh, air dia paras betis darwish je
3. tandas lebih bersih banding teluk kemang mandi bayar RM1
4. ada taman mainan utk budak2.
5.ada medan selera, kedai jual baju, pelampung etc
6. orang tak crowded mcm teluk kemang
7. lebih privacy kiri kanan ada bukit menghijau cantik!
8. kawasan redup even kt tepi pantai nak mandi pon ada pokok cover panas

so lepas ni klw g pd konfem kami datang sini lagi, xnk pegi teluk kemang dah.best! budak2 pon hepi


 nampak x kt belakang tu bumbung biru
tu istana biru












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Dulu2 abh kami biasa bwk dtg sini...
Tempat ni mmg cantik skt dr teluk kemang...kan

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Lepas ni kalau kita blk kg bleh p pantai ni lak na..
Dlu duk ingat pantak teluk kemang je..
Hihihihi
Hurmmm tenang je tgk air laut..
Tapi bila ombak datang huhuhu gayat.. ;D

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... [Reply to comment]

menarik jugak kat sini. boleh pegi nanti

eima said... [Reply to comment]

Nak pi sini la klu nk bw ank mandi laut...betui klu kat tlk kemang ke kat batu 7 tu mmg byk sampah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...