MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 29, 2015

PETUA MENGURANGKAN PANAS BADAN

kalau di gugel banyak petua2 untuk kurangkan panas badan sebab demam, antara jaram kepala dengan air asam jawa, daun bunga raya.

tapi kita lebih suka jaram kepala dengan air lidah buaya, sebab apa?selain dari bole mengurangkan panas badan, boleh juga lebatkan rambut..masa darwish kecik2 mmg kerap demam so asik la jaram kepala dengan air lidah buaya ni mmg lebat rambut dia..klw time botak2 tu kejap je dah itam dah rambut mula tumbung

lagipun kt umah mak mmg ada tanam lidah buaya, ramas2 lidah buaya kasi keluar lendir dia pastu campur dengan air,nak lebih senang masukkan air tu dalam botol spray lepas tu spray kat kepala jangan kasi kering rambut tu, kejap2 spray..mmg cepat elok panas badan nye..samping tu ubat jangan lupa makan yea...

skang mmg musim demam kan?ni mula ngan kazen dia, lepas tu merebak ke kazen yang lain last skali kakak pon jangkit



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Salina@IbuAqil said... [Reply to comment]

Lepas ni bleh try kat aqil lah na..
Ina x tau slama ni jaram ngn air asam jawa je..
Ni nana bgtau guna spray bru tau x trpikir nak spray..
Pehni bleh spray je..
Demam deme suka panas kat kepala kn..
Kaki sejuk..

juelee said... [Reply to comment]

ritu mayyah demam tak kebah2 dah makan ubat pun saya jerlum ngn air lidah buaya ni.. bru kebah... tapi tak terpikir lak nk buh dalam botol spray tu...

Nor Arinee Mat Saaud said... [Reply to comment]

first time ni tahu boleh pakai aloe vera.
insyaallah next time bioleh cuba.
thanks for the sharing

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...