MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 4, 2015

SAYA JUAL RENDANG PARU CILI API

ok memandangkan dapat permintaan yang tinggi maka saya akan buka oder untuk rendang paru cili api...harga rendang standrad RM50/kg tapi saya tak buat packaging sekilo2...tak leh jual mahal2 nanti orang tak nak beli kan..

so saya buat packing bekas kecik2 sebekas penuh 300gm RM15 (RM5/100gm) kalau tengok kat food court aeon diaorang ada jual rendang RM6/100gm tapi tu harga tahun lepas klw tak salah..rendang ni saya buat frozen, so dia tak de la berkuah sangat...kalau awak nak berkuah bole adjust sendiri tambah air sikit tu saje..kalau sape yang tak tau standard harga rendang daging & ayam sekilo RM50-60/kg jadi saya ikut harga semasa klw sekilo rendang RM50 100gm bersamaan dengan rm5.pada yang tahu buat rendang tu mesti tau berapa lama nak menyiapkan rendang ni kan...mungkin ada yang anggap RM5/100gm tu mahal terpulanglah..tapi nak buat bukan senang makan masa 3 jam tau

so klw ada berminat nak oder bole whatsapp saya 0197942480. saya tak pos yea..sebab nanti basi & harga ni tak masuk delivery charges.kalau nak cod bole datang amek dekat rumah mak saya..saya juga bole menerima tempahan dalam 2-3kg untuk hari raya ke jamuan kecik2 ke insyallah bole..bukan setakat rendang paru saje, rendang ayam & daging juga saya bole buat, rendang unta, kuda tu xbuat lg stakat ni hahaha...

rendang yang di frozen ni insyallah bole tahan dalam sebulan & lebih (saya tak pernah frozen sampai sebulan lebih) klw letak dalam freezer dengan syarat, jangan pegang dengan tangan....amek guna sudu & sudu pulak jangan campur yang bekas2 sudu guna untuk ceduk benda lain..contoh ada sudu untuk kuah awak ceduk plak rendang tu nanti campur2 sudu senang basi.

rendang kalau bagi saya yang bukan kategori pedas punya orang, bagi mulut saya rasa pedas sekilo paru saya guna seggengam cili api.tapi untuk jual saya tak buat lah pedas2 sangat...tapi still pedas sebab nama pon rendang cili api kan..kalau rasa tak pedas bole tumbuk cili api & masuk sekali dalam rendang ni masa nak panaskan

alhamdulillah..semalam buka oder terus dapat 25 pack orang nak bli..zaman skang hidup serba mancabar..kena pandai2 la cari duit lebih kan..dengan kos itu naik kos ini naik..rajin ada minat apa pon awak buat bole mendatangkan duit.terima kasih pada yang sudi oder..insyallah..saya buat rendang ni sama mcm saya buat untuk makan sendiri..saya bukan jenis yang suka kaut untung tapi buat cincai boncai..prinsip saya klw nak jual menda makan biar dia sedap mcm mana kita buat untuk makan sendiri, sikit pon tak ada saya kurangkan bahan konon nak jimat kos..no! itu bukan saya







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

KALO LA SUE DEKAT..SUE LA ORG PERTAMA g BELI KAT NANA TAU

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

rasa mcm nak order..cuma kena cari masa nak gi amik pulak nanti

Amanda Suria said... [Reply to comment]

Wahhhhh...bestnyaaa..fav kita ni..kat opis makcik talady jual RM7/200gram..tp bukan rendang tau...yang paru goreng berlada...itupun laju je orang order...

dilazfamily said... [Reply to comment]

Sedap yer paru tu...nak order jauh 😢

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...