MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 28, 2015

wordless wednesday

bz...bz...bz

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, January 27, 2015

bawa budak2 swimming

 weken lepas ari sabtu janji dah ngan mia nak bawa dia mandi kolam..ingat nak bawa g klcc je..pastu dah siap2 skali petang tu ujan..kensel la aktibiti...majuk la si kakak tak dapat mandi kolam..majuk, tido dari petang sampai ke malam tak sedo2 hahaha...

klw dah janji harus la di capati kan..esoknye amrul ajak budak2 mandi kolam kat kk club kat taman melawati, dulu tempat ni nama dia kelab melawati, masa zaman2 anak dara kita selalu la datang sini main bowling, tapi skang dia dah tutup dah bowling tu..aritu masa kakak ada majlis konvo peringkat negeri selangor pon buat kat sini.

bayaran masuk RM10 utk dewasa yang mandi RM5 dewasa yang tak mandi, budak RM5, makanan dari luar bole bawak masuk,kita memang malas nak mandi..tapi lencun jugak la..dah kalau masuk kolam kecik bawa darwish mandi ada la paras peha tu basah ha..redah je la..

sonok kemain la kakak..swimming pool ni ada gelongsor, memang dah lama dia ajak g tido hotel swimming pool ada gelongsor...tak ada kesempatan lagi nak bawa...bawa sini pon jadi la xyah tido2 hotel hehe....

kawasan swimming pool dia luas..ada yang khas utk budak kat tengah2 siap ada gelongsor pastu ada satu kawasan belakang budak tu utk org dewasa, kat depan plak kawasan yang khas utk budak2 blaja berenang ada kelas berenang kt sini, pastu ada sampai dalam 2 meter memang dalam la..pendek kata puas la mandi sini...nyesal pon ada tak bawa baju hehe..xpe neks time repeat bawa baju nak tejun!

 kolam budak
 ni kawasan depan tempat budak blaja berenang tp org lain bole juga mandi sini




.
oleh sebab xlarat nak jaga adik yg xreti diam masuk pool ni kita taruk dia kat shower ni..hahah
dia memang pantang klw dok bawah shower ni memang tak heran dah kolam besar2 alam depan dia tu, orang ajak naik nanak...nanak...


 last but not least gamba tuan tanah sebagai penyeri hari anda hahah puuiii
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 23, 2015

cantiknye time table dia

aritu tengok mummy ayu update pasal time table frozen adoi geram nengok..tros minta dia emailkan kt kita..nk buat juga time table kakak...

bila balik umah tunjuk kat dia kemain suke lagi dia..hehe...ada mcm2 patern tapi kita suke yang ni
skolah agama je baru ada time table
skolah kebangsaan blom ada lagi..minggu depan baru start belaja..2minggu pertama sesi suai kenal je dulu.klw korang nak amek la..right click kat gambo & save






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, January 22, 2015

taken 3

 fuii lama sungguh tak nengok wayang...sejak darwish lahir mmg tak jejak wayang dah..dulu kakak mmg berani je kita bawa masuk wayang masa umur 6 bulan sebab girl kan behave skit hehe..adikn i mmg tak berani la..silap2 wayang blom start dia yang start wat hal hahahaha

ni aritu la masa first day skolah aritu..lepas anta mia masuk skolah kebangsaan lari kejap g wangsa walk tengok wayang..dah memasing cuti kan..bile lagi.kalau weken memang tak lah nak bawa darwish skali kan tunggu dia besar skit ok la kot

kali ni kita nengok cite taken 3 sebab memang follow pon cite taken & taken 2 dulu kan..sebab kita minat hero dia liam neeson, walaupon tua..pangkat atok2 tapi macho man woo....hehe...

taken kali ni, family diorang dah berpisah..bryan mills dah bercerai ngan wife dia lenny tu..lenny dah kawen lain tapi perkahwinan diorang cam tak bahagia la..lenny still ada contact mills tu kadang ngadu masalah dia ngan laki baru dia..diorang walaupon dah berpisah nampak la masing2 sayang satu sama lain..

satu ari mills ni kena perangkap dengan suami bekas isteri dia..lenny kena bunuh dekat rumah mills..maka bermula la kisah mills cari pembunuh sebenar bekas isteri dia..memang cite omputih cam gini dia suke twist kan..orang yang kita tak sangka bunuh, dialah perancang utama..kang cite banyak2 tak saspen plak kan hehe so sape yg memang peminat cite taken pegi la nengok...kali ni cite dia sedih..bape kali aku nanges dalam wayang tah hehe...cuma nya aksi stunt dia kurang sikit..klw dari segi aksi tu lagi suka cite taken 2 tu kot. overall..memang best (best sebab aku suka hero dia hehe)





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 21, 2015

wordless wednesday

layan je la..xde apa nak cite hehe
lokasi : setial eco hill, semenyih







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

rezeki dapat shawl cantik

 alhamdulillah..menang GA kat instagram.dapat shawl, cantik btol kain dia..satin jenis dull satin kot..
kita pilih kaler amerald green match ngan baju raya haha..over ye la baju raya dah ada tudung 
sape nak usha shawl lawa2 bole g ig thecelove



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, January 20, 2015

pertemuan yg tak dirancang

sabtu lepas memang tak plan pon nak bawa bebudak ni g mandi umah pasya..mulanya deah call ajak bekpes..tapi kita plak tak bole pagi tu..dah lepas lunch tu diah call ajak lepak mandi umah pasya.ok la...abes masak siap2 makanan utk dd nye kita kuar la bawa budak g umah pasya..

asalnye nak mandi je pastu balik, sesambil tengok budak mandi kita layan cite zahira episod last, pastu terlajak nengok cite manisnya cinta di capadocia tetiba ari dh malam..punya la xsedo kan lepak sampai malam heheh..dah alang2 malam pasya ajak dinner skali.

pastu ngangkut la bebudak seb baik seme tak tido lagi..g makan kat coffebox seri gombak, lama gile xmakan sini...menu wajib klw makan sini opkoz la mehun spore ngan 3 layer ice tea.sronok skali skala buat aktibiti gini..pastu cam bese klw nak lepak2 gini memang xleh plan..nengok camni la..xde plan pon jadik je..

kali ni nana keding ngan adam xleh join sebab keadaan tak mengizinkan..biasa la ibu mengandung kan...tau la simptom2 ibu ngandung hehe..kita blanje dia gambo2 kat wasap je la..



 layan zahira best tol episod last sengeh2 nengok hehe
nak tengok bole g kat gengtube.com

 qisya & dar elok je diorang bdua darwish xde pon nak buat ke apa
 tengok adik...sebok nk minta air kakak
 mehun spore terbaik kruk krak sayur dia

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

sup tulang ala siam

 selama ni buat sup kita mmg ikut resepi mak, tumbuk lada hitam, bawang putih ngan halia pastu tumis pastu tuang bahan yg tumis dalam ayam yg tengah direbus, tapi kali ni nak try sup ala kedai tomyam plak..

resepi kita gugel je..

bawang putih 3 ulas ketuk je
halia pon ketuk
cili api
batang saderi
bawang besar
tomato sebiji
asam limau

rebus tulang bagi embuk bila dah empuk, campak kan bawang putih & halia yang di ketuk tu..masukkan bawang besar di potong & batang saderi, sebelum tutup api masukkan tomato.dah tutup api baru perah asam limau, letak garam, perasa siap.nak hidang tu tabur la daun sup & bawang goreng


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, January 19, 2015

bawa anak tgk binatang kat rabbit fun land

ahad sebelum start sekolah aritu balik semenyih, skang nenek mia dah pindah umah lama balik kat semenyih...so lepas balik dari umah nenek tu singgah la rabbit fun land..saje la dd dia nak bawa anak jalan sebelum buka sekolah...

ni kali kedua datang sini, dah dekat ngan umah nenek kan harus la singgah, bayaran masuk RM5 darwish free..pastu beli carrot skali dh siap2 potong 1 pastik RM10 kemain mahal..lenkali bawa carrot siap2 kat giant 1 beg baru 2 inggit hahaha..

kat sini bukan ada rabbit je..ada kambing, rusa, kuda, monyet, itik, seladang pon ada..adik kemain seronok dia..letak dia dalam kandang rabbit abes dia kejar seme rabbit2 berterabur rabbit lari...adik ganas skit..dia klw dapat rabbit tu dia sepaknye haha..adoi la adik..klw kucing tu tau plak suke, tapi yg klakarnye seme binatang kat sini darwish panggil MEOW.rabbit tu ok dia berani sampai bole sepak2 tapi binatang lain dia takut..suh kasi carrot xnak dia dok dekat2 hhehe..



tengok tu tak tentu arah dia kejar rabbit hehee





nampak tak puncak bukit tu, tu la bukit broga rindunya nak naik lg



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...