MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 31, 2015

misi mencari & memasang wallpaper

dah lama teringin nak pasang wallpaper kat rumah, tapi rumah nye kecik sangat tak sesuai nak pasang wallpaper..dah pindah rumah baru dapat plak rumah luas skit dari rumah lama..sesuai la nak pasang wallpaper..lagipon dinding dia kotor sangat wallpaper la jadi penyelamat cover kekotoran & kecomotan dinding tu..ala biasa la budak2 bujang yang menyewa sebelum ni mana la diorang reti nak menjaga rumah

last week ari jumaat pegi kat area sunway sana office subcon mmg biasa utk projek2 office kita amek wallpaper ngan company ni..so sebelum pegi tu dah cakap awal2 nak datang bli wallpaper suh dia kasi special price hehe...

sampai je gallery dia tu dia rambang mata plak aihh....nak cari wallpaper yang berkenan di hati..memula dia bawah level 2 situ tempat wallpaper yang dia nak clear stok murah la skit 1 roll kecik RM40 je.masa dok pilih2 kat lavel 2 xde satu pon berkenan di hati

terus dia bawa turun bawah & kita tros cakap ada tak wallpaper kaler purple dia terus buka katalog selak2 terjumpa la 1 wallpaper yang sekali pandang dah jatuh cinta...subcon tu suggest modern style tapi kita tgk cam simple so dia tunjuk yang ala2 klasik mmg berkenan..tak cakap banyak terus amek..

kita dah kasi siap2 ukuran dinding kat dia..so dia la tolong kira berapa banyak wallpaper yang diperlukan utk dinding tu dia kira siap wastage skali la..masa dia nak tunjuk harga dia g kat sebelah sambil tunjuk amount tu kat calculator haha..dia cakap tak leh cakap kuat2 nanti orang lain dengar mati dia seme nak harga murah...kalau ikutkan harga orang lain RM588/roll tapi sebab kita dah biasa deal ngan dia klw ada projek2 kat office dia kasi la rege RM250.pastu dia nye glue tu yang serbuk punya bancuh ngan air sepeket RM10 dapat diskaun RM6.dia cakap ni harga u je tau jangan bagitau orang lain..hahaha..sebab u banyak baik sama i so i adjust harga kaw2 kasi u.

fyi satu roll ni ni bole cover size 14kaki lebar 10 kaki tinggi @ 140 sqft
installer plak kedai cas RM450 min 3 roll (mahai kan tu pasal kita buat sendiri diorang tak amek klw satu roll min nak buat kena 3 roll) alah bole je cari indon2 yg pandai pasang murah lagi la kot dari kedai

balik keje ajak budak opis tolong pasang...heheh..nak jimat nye pasal..pasang sendiri la walaupon kami masing2 xde pengalaman pasang wallpaper ktorg blaja kat youtube je...amrul memang tak de la dia nak amek tau keje2 remeh gini haha..tu kita upah budak opis je buat sama2...kasi la dia duit blanje skit.

so far nak kata susah tu tak lah susah sangat...tp kena teliti & sabar skit la nak pasang nye...lepas tu corak dia tu kena tengok betul2 kena susun betul2 supaya tak nampak cacat.masa cubaan pertama tu agak cacat sikit la tak rata, lepas tu masuk line ke-2,3& 4 dah ok dah perfect!

ni yang subcon suggest dah kita cakap tlg carikan warna purple 
tp yang ni cam simple sgt
bila dia selak next page tros berkenan dengan yang ni
 ni contoh yg dah pasang kat katalog
 ni pon wallpaper juga tau
 sesambil tunggu diaorang amek stok kita nye wallpaper kat warehouse posing dulu sekeping dua kat krabi haha
 ni gam dia..belakang tu ada instruction camane nak bancuh utk wall kita tu just guna setengah peket bancuh ngan 3.5 liter air pastu amek span celup dalam bekas gam yang di bancuh sapu je belakang wallpaper maksure semua tempat kena gam ni
.
kepingan yang pertama nampak tak ada bubble2 tu...tapi dah kering 2,3 ari dia kurang skit dah bubble nye ada sikit je la slack.klw amek gambar dari jauh tak nampak pon lain la klw ko g tengok dekat2 belek2 mmg nampak la hehe..ahhh small matter la tu sikit je cacatnya

 ni dah siap pasang..xnampak pon kan yang cacat tadi
yang ni blom trim lagi lebihan blakang pintu tu..nanti la dah siap2 kemas umah kita tunjuk yang elok yea hehee



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, March 27, 2015

phone accesories (USTAZ)

otw nak g main ice skating tetiba amrul ajak g kedai USTAZ ingat kan nak berubat ke apa g kedai ustaz hahaha..skali keda eksesori telepon da....kedai ni btol2 opposite uptown damansara.sederet2 dia ada la 2,3 kedai eksesori telefon.amrul kata murah....tapi kita xtau la nak kata murah ke tak sebab kita bukan pesen suka membeli eksesori ni...

kita klw stakat nak bli tempered glass, casing tu biasa bli kt budak opis..tapi klw compare harga dia ngan kedai ni memang murah la kedai ni




ni casing tab mia tab 10.1 rasanya klw g low yatt satu dalam RM40 lebey sini RM20 je
silicon transparent utk iphone RM5 kita bli kt budak opis RM25

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

buku untuk kakak

lama dah kakak dok minta blikan buku cerita...kita nye xde masa nak mencarik...ada je hal nya..dah la dd dia skang bawa teksi weken kan...carik duit lebey lagi la xde masa nak g jenjalan nih...ari isnin tu mc, lepas balik klinik tu saje la g wangsa walk...sampai kt ruang legar nengok ada sale kat bawah tu, memang langkah kanan la..cam tau2 je kita mencarik buku elok plak dia ada offer hehe...

ada buku cinderella & frozen dalam bahsa melayu hardcover tu, tapinye rege satu RM19.90 satu cerita je..mak ko kan suka membeli dengan cara yang berhemah kakak..maka ibu dia pon bli la buku yang sama harga tapi dapat 60 cerita dalam satu buku haha...kan penjimatan disitu ada less 20% dapat la RM15.92. tiga2 buku jenis yang ada banyak2 kisah dalam dia..pastu dia tulis ikut suku kata baru senang dia nak baca..

so dah ckp dengan dia kakak, lepas ni no more barbie2 no more mainan2 ok..kakak dah besar..lepas ni kita bli buku je..buku nak banyak mana pon ibu xkisah dari nak bli mainan xde paedah baik bli buku

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, March 26, 2015

cinderella bestt!!


harus la best..xkisah la camane version pon ni la cite zaman kanak2 yang paling kita suke..dulu2 klw cuti skolah kan ada cite2 dongeng camgini kat tv3 tak pernah miss seme2 kita suke la snow white, robin hood, pinnocio seme2 suke lah

lama sungguh tak nengok wayang sama2 sejak darwish lahir memang tak pernah lagi bawa dia g tgk wayang..sebab xde keberanian haha..aritu ada la skali tgk bdua je ngan amrul..ni kebetulan masa nak g main ice skating kena tunggu kul 3 plak baru buka..sementara tunggu ice skating buka amrul ajak tgk wayang...kita try...try dia cakap adoi...

masa memula start tu dia cam behave la..kelip2 biji mata tu nengok screen..esp masa iklan2 cite minion dia bole recognize plak tu...BANANA!! dia cakap hehehe..kiut je pastu ada iklan ANTZMAN dia cakap MAN! MAN! (spiderman) pastu kang kejap2 daddy! dia cakap kuat2 haha....adoi kita jenuh la syhhhh syhhh diam

xlama tu lepas 20 minit dia mula buat hal.....xnak duduk atas kusi nak turun plak dia..time tu amrul dah pandang kita kita pandang amrul haha...adoi adik ni kita pon cepat2 la keluar...kasi dia jalan2 kat koridor tu xlama tu lepas 15 mnt masuk balik kita duduk blakang skali kebetulan seat kosong, kasi la bfeed kat dia...nak kasi dia tido...elok je dia nenen...xlama tido..hah!!! lega kau!!

bile dia dah tido tu cpat2 turun kat seat kita balik..dia pon tido sampai la abes wayang. yess!! hahaha....

lari topik dah ni entry pasal cinderella tp cite pasal budak kecik tu haha..ala cam biasa la..seme dah tau camane kisah cinderella kan...satu je nak komen im in love dengan dress dia...santekkkk nye

ok nak share skit tips nak bawa anak kecik masuk wayang

1. makesure bawa time2 dia tido..supaya dia xlama bole buat hal dalam tu hehe..mcm aritu kita tgk wayang kul 1 lebih memang dr pagi dia tak tido
2. sebelum masuk wayang tu kita ada masuk tempat game tu kasi dia main penat2..biar dia lari sana lari sini nnt konfem dia letih konfem dia nak tido
3. sediakan kudapan secukupnya...klw darwish ni biasa nak kasi dia diam kasi je menda2 apa yg bole dia makan diam la dia..(skejap je la haha..)
4. kalau tingin juga nak tgk wayang pegi la time midnite..konfem bole tgk wayang dengan aman cuma kena tutup skit la telinga anak takut dia tekejut heheh

haih geram nengok cam big boy sgt
nampak x ciri kenakalan dia kat situ..adoi la jenuh dia berlari kt tempat bli tiket tu main masuk je celah2 orang nak nyorok mana dok diam budak ni tu pasal la jaranggg sgt keluar jalan2 skang ni haha letih nak ngejar dia
muka baru bangun tido blur2 je hahaa
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

The New You - Assez Slymm


APA ITU ASSEZ SLYMM?

Assez adalah minuman kesihatan yang membantu menurunkan berat badan, membakar lemak dengan cepat, menghalang penyerapan karbohidrat yang menjadi lemak, melawaskan (DETOX), menegangkan kulit dan menambah tenaga.

Formula Assez Slymm akan membolehkan anda untuk kurus dalam masa cepat, mudah dan pantas. Ia akan memberi rasa kenyang yang berpanjangan tanpa rasa sakit perut.

Jika anda salah seorang pengguna Assez Slymm anda bukan sahaja dapat menurunkan berat badan dapat mengekalkan kesihatan dan tenaga agar sihat dan bersemangat setiap hari.



ok nak share cara nak ambil assez slymm ni

ambil sepeket pagi & petang sebelum makan yea...bukan selepas makan... tuang dalam cawan anggaran 150ml air panas, lepas tu minum

apa rasa dia??
rasa sebijik macam horlick..lepas tu ada rasa oat skit..sedap!

apa kesan lepas consume assez?
mungkin kesan dia berbeza pada setiap orang..tapi bagi saya plak..elok je minum assez slim ni terus rasa nak membuang ehehe...memang bagus la sebabnya kita bukan jenis membuang tiap pagi...tapi lepas minum je assez ni elok je habis secawan xlama nanti rasa nak membuang..bagus! pagi2 dah cuci apa yang harus di cuci hehe....lepas tu paling best kan dia nye kenyang tu tahan lama...ko tau je la akak ni kan klw kat opih keje nak ngunyah je..petang kang krok2 perut bunyi...tp dengan assez ni bancuh je secawan time perut lapa tu...settel...kenyang ko

 dalam setiap kotak mengandungi 20 sachet (30gm)
isi kandungan dalam essez slymm
.
abaikan eyebag makcik tuh


HARGA BIASA : RM 150


HARGA PROMOSI :
RM 99 SAHAJA (semenanjung)
RM110 SAHAJA (sabah/sarawak)
 
FREE
POS LAJU SELURUH MALAYSIA

UNTUK SEBARANG TEMPAHAN DAN PERTANYAAN MENGENAI ASSEZ SLYMM ANDA BOLE SMS, CALL & WHATSAPP

013 9200106 


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, March 25, 2015

wordless wednesday





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah kena tinggal seminggu

last week amrul outstation langkawi, ada lima 2015. kita awal2 dah pesan suh bli coklat sebab kena tinggal seminggu hehe...hari yang dia nak sopim tu dia call...nak bli coklat apa lagi?padahal kita dah kasi list..eh dia tanya plak nak bli apa lagi? hahah apa lagi cargas la oder apa yang teringin..

pastu dia bole tanya plak perfume xmo ke perfume??hehe...kita memang tak minat perfume..pesen kita pakai satu je sampai abes nanti baru beli lain.bukan jenis kita la nak ada 2,3 perfume dalam satu masa.


pepero sekotak beso
nutella & go satu dozen (klw kt kl rege RM11 sebotol kat sana RM4/5 lebih je sebotol)
hersyehs kisses almond 3 peket RM40 lebey
ritter sport sini RM9 sana RM5.9 
nutella spread RM13.90 sini RM18 (kadang2 je giant offer RM13.9)
m&m utk anak2 siap bole pusing kipas dia guna bateri



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, March 24, 2015

the royale ice skating

last week bawa kakak g main ice skating...tunaikan permintaan dia lama dah dia ajak..cuti sekolah aritu tak leh g mana2 kan dd outstation kt langkawi.malas nak g sunway pyramid..so kita ajak amrul pegi kat the curve

konon2 nak main pagi2 la...skali sampai sana kul 11 ice skating tu tutup sebab ada event..buka balik ul 3 petang...adoi...xkan nak balik plak kan..dah alang2 sampai tu tunggu je la...tu sambil2 tunggu amrul ajak g tengok cinderella tu..

bayaran masuk weken RM30 tak masuk harga glove & stokin, sebab kita dah gugel awal2 so kita bawa siap2 glove & stokin dah save situ...rasanya harga glove RM8 & stokin RM6. tak de had masa kiranya bayar RM30 ko bole main sampai lebam. klw datang awal before 12 tenghari dapat la murah RM25

ice skating ni dalam bangunan hotel royal chulan..so banyak kemudahan ada kat sini. nak solat bole naik tingkat 2, nak makan kat situ ada mini cafe bole la oder makanan yg ringan2 kalau bawa anak kecik kot bosan nak tunggu anak yg beso tu main ice skating bole bawa g kiddies land bayaran masuk RM20




 cam terer2 je ibu tu hahah tak tau kejap je aku main susah kot nak balance dah gemok ni lagi susah hahah sampai arini sakit2 badan padahal main stengah jam je




 tempat melepak
 dia lg eskited main ice dari main skate 
dia ckp wah mcm deah je g jepon main salji hahahahah
jadi la kakak..main salji sini pon feeling2 jepon la

 kiddies land nak balik baru perasan ada tempat main utk bebudak...so tak de la bawa darwish masuk sini, tak pe lepas ni dah tau bole la bawa sini

 ni ada video kakak main ice skating
video

nak menang ipad??klik sini https://anapp.me/f/CaW/+1986/

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, March 20, 2015

timbang digital RM27.90 aje

 meh nak share...semalam g guardian nali bb cream, abes dah diknon..akak pakai murah2 je silkygirl je..pastu nengok ada oper..buy 1 free 1 harus la akak rembat...offer ni sampai ahad ni je...barang brand maybeline & silky je ada barang2 terpilih yang buy 1 free 1


 biasanya kita pakai bb cream tube biru tu..tp sebab putih ni e yg ada promo kita rembat je la 
langkah2 penjimatan kan....kekeke
kena la pandai jimat ko...sok2 gst nak start dah abes la gugur bulu2 kakak hahaha


 hok ni paling best...dah bb cream, bb oil & bedak bb johnson total dia ngam2 RM20
budak cashier tu cakap xnak bli timbang ke?kalau bli RM20 keatas bole bli timbang ni ngan rege RM27.90
haih memang langkah kanan la..lama benau mencarik timbang ni....harus la rembat!
skali lagi langkah penjimatan ekekekek...
klw ikut situ dia dia tulis blanja RM20 keatas bole bli timbang ni ngan harga RM34.95 kan...tapi dia ada tambah diskaun lagi jadi RM27.95


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hmmmmm


pandai nye kau
belum 1 april tambang bas & teksi naik serta merta
 ni apa cite ni??
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, March 19, 2015

packing lagi...huwaaa

 penat nye dengar perkataan packing..tu blom start pack lagi la penat nak unpack plak fitam! hahaha....nape nak pindah?sebabnya dapat rumah yg lagi besar dari sekarang, dengan harga yang sama & bilik juga sama ada 2 je...cuma ruang tamu luas...lapang la skit budak2 nak main..idok mcm umah skang ruang tamu sempit jek sian adik men beskal pon xlepas heheh...umah ni umah sewa je..blom ada rezki lagi nak bli umah..umah kt kl rege mencekik huhuhu..

lagipon umah lama ni banyak masalah...
- masalah toilet selalu sumbat..dah la klw sumbat tu kena panggil plumber pastu kena turun g umah orang bawah plak..nak buka salur ikut bawah..orang bawah plak keje nye bukan opis hour...susah btol dia cam xbagi kejesama je org nak masuk wat keje kt umah dia

- parking yang hazabedah..kalau kata kita balik keje lepak2 umah mak kul 10 baru balik umah mmg menapak la parking jauh..amrul plak klw balik keje kata la kena stay sampai 2,3 pagi biasa dia tido dalam kete..sampai 6.30 pagi baru la ada parking kosong..memang hazab

-jiran banyak kerek2...rasanya kat kereta tu dah bape kali dapat surat cinta kata jangan parking kat sini2 menghalang laluan orang yang mana sikit pon kita tak halang...kita pon ada otak xkan la nak halang jalan orang..tapi dia cam dengki je org parking situ...kete lain xde plak dia nak tampal2 nota puii la

-jiran depan umah suka menyemakkan koridor, allah stahun lebey bertahan...dah la bela kucing 10 ekor..dari sangkat kecik sampai dia beli sangkar 3 tingkat...klw kucing berak ko paham2 je la aroma dia..hahah tu pasal mmg xde buka2 pintu umah tu...dengan tanam pokok keladi dalam pasu yg mana tak tuka2 air bau busuk cam taik adoi aku saba je la..ko orang lama kan..xkan nak sound plak...terbaru dia bawa naik moto parking tepi umah kita..moto buruk mana dia amek xtau la..adoi semak..ngan kusi buruk seme la letak tepi umah kita

-kasut mia pernah hilang..nampak cam orang khianat..sebab ilang sebelah je..sebelah lagi dia tinggalkan...pernah juga masa memula duduk laki nana tertinggal rokok kt luar sekejapan je lesap panjang tangan btol....ni baju kita plak ilang 2 lai...

so skang tgh proses packing la ni...nnt nak pindah sikit2 so hujung bulan keluar terus
seb baik ada kakak tolong label2 kan kotak hehe kemain seksi assistant i kan
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

date ngan kawan2 lama

 lama dah tak makan sesama kak ana & aida..depa ni geng masa opis lama...memandangkan kita ke opis lama dengan satu tujuan iaitu nak amek kotak untuk pindah umah..makanya alang2 tu ajak la deme lunch sama2...lama xjumpe..banyak benda di borakkan...

sesekali klw ada masa mmg kita akan cuba g melawat kawan2 lama..kadang2 tu mc pastu dok umah mula la melilau cari kawan2 nak dating..haha tapi kawan2 pompuan tau bukan boipren!

oleh sebab opis area gombak jadi kita pon makan la area situ, banyak tempat makan sri gombak tu..sebut je apa..tapi biasa la ktorg balik2 paparich balik2 coffe box kekekek...

sempat menyelpie di celah2 stereng lagi...jem teruk nak keluar dari kwn opis ke sri gombak
 ada dua seri kat situ
mekda - seri pengantin
kak ana - seri ibu mengandung
kita? xde seri hahaha
 ni la peberet kita klw makan kt paparich, mee kari dia yg power meletop kebabom


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, March 18, 2015

jom join contest

 klik je link ni, jawapan dia yang no 3 ha siap kasi jawapan lagi hehee

https://anapp.me/f/CYd/+1986/



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wordless wednesday



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, March 17, 2015

terpanggil untuk komen

arini tersebar la kisah cikgu yang menyalahkan kementerian pelajaran malaysia katanya KPM punca dia nak bercerai ngan bini dia.. & tetiba rasa terpanggil nak komen...hehehe

 ni luahan hati seorang isteri yang 7 tahun dok jauh ngan lakinye..
ye memang mungkin kita tak senaseb sebab cikgu ni dok pedalaman tapi aku bole kata
naseb kita ni sama je
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...