MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 30, 2015

bila daddy keje..

sian bebudak..kurang kasih sayang dd bizi keje manjang hehe...ahad lepas bawa bebudak g main kat kidzoona kat jj au2 tu..adoi dah mahai la masuk dia skang..aritu RM10 skang tros naik RM13 takpela..budak2 nye pasal...ibu puasa la 2 ari xmakan kekeke...poyo je

bukan selalu bawa diorang main sini..sbulan skali pon blom tentu..tengok kerajinan la..kadang sian nengok diorang lama tak bjalan makan ubat dia bawa je datang sini..sonok abes la diorang dapat main dalam ni..

budak ni la paling suke skali..tak tentu arah dia masuk sini seme nak main hahah


 rambut dah panjang, serabai!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 29, 2015

menang voucher bernilai RM150

alhamdulilah..rezeki last week ada la join contest kat radio ultranisme dia suh hantar gambar OOTD kat instagram diorang...kita pon saje la try test...submit gambar masa raya haji last year..ari ahad tu dapat private msg dari ultranisme dia cakap klw terpilih utk menang voucher nanti diaorang akan call...so dioran minta la details...


ari isnin dalam kul 12 gitu tetiba dapat call..suara perempuan kemain frenly....kita ingatkan perempuan tu dari company ** sebab kita mmg ada tunggu call pasal interview..so kita pon jawab la..dalam otak dok fikir pompuan tu dari company yg kita nak g intebiu tu..skali dia tanya..awak ada hantar gamba apa  kat instagram ultranisme?kita jawab la gamba ootd pastu dia cakap tahniah awak menang voucher RM150..lepas tu baru dia cakap dia mon ryanti (pelakon) dj radio ultranisme

masa dia call tu diaorang just rekod kan je perbualan ktorg, mon ryanti pesan suh dengar radio dalamkul 2.30 nanti baru diaorg siarkan rakaman perbualan tu..bile dengar suara kt radio cam klaka je bunyi haha..

masa masuk tu tak ramai pon join ada la 4,5 orang je..penyertaan masih dibuka sampai 1 mei, so kalau korang nak menang juga sila follow ig ultranisme.voucher ni nanti bole beli baju, klw tak salah nanti diorang akan buat saje event kt avenue k mcm2 vendor ada jual jubah la baju la tapi seme baju je la..so nanti voucher tu bole la guna masa tu..bolela bli baju raya nanti hehe...




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 28, 2015

kuala gandah, lanchang pahang

 sabtu lepas bawa anak2 g tengok gajah, rasanya plan nak bawa tengok gajah ni dah lama dah tahun lepas lagi...tak jadi2..amrul la tanya weken nk g mana?cakap je nak g mana saya bawa...nak jalan kat kl dah bosan dah xtau mana nak pegi...kita pon kasi la dua cadangan..dedua cadangan tu xde nak tido2 hotel ke apa..mmg ktorg skang ni tengah bajet no holiday sampai bulan 9 sebab nak fly jauh so kena jimatt hehe...

so kita kasi cadangan bawa budak2 mandi kt morib theme park tu, kira masuk je untuk mandi xde bermalam2 lagi satu kita kasi cadangan kuala gandah so amrul kata ok la kita g kuala gandah.klw ikutkan xjauh mana pon kuala gandah ni..rasanya nail LPT tu first exit LANCHANG kuar tol amek kanan lepas tu terus je ikut signboard, dari keluar tol ke kuala gandah dalam 16km, best je jalan sepanjang nak g kuala gandah ada rumah2 kampung lepas tu ada kolam renang siap ada chalet lawa sangat tempat tu!

ktorg gerak dalam kul 10 lebey gitu..bawa kete pon slow2 xde pecut so sampai dalam kul 12.masuk kuala gandah ni free aje..cuma klw nak mandi ngan gajah kena bayar RM50 utk kos tourist guide lepas tu dewasa RM10 kanak2 RM5.ktorg mmg spare bawa baju la..igt nak mandi ngan gajah..skali harga bole tahan mahal...kensel tros kekek...lepas tu bila masuk dalam tempat gajah tu tengok air sungai mmg keruh gile mcm air nescafe tak lalu plak nak mandi

show gajah start kul 2 petang,tapi sebelum show start diorg buat annoucement acara mandi bersama gajah dibatalkan sebab air sungai naik, so bahaya kepada pengujung kang lemas ngan gajah2 dalam sungai hehe..so klw sape2 dah bayar mandi ngan gajah nnt duit diorang refund.xlam dia buat annoucement show gajah start.. masa tu nanti keluar la dalam 8 ekor gajah mcm2 nama ada nama siti, tahan, mcm2 la..gajah paling tua umur 41 tahun & paling muda 8 tahun..comeila..masa sesi kenalkan diri dia siap tundukan badan siap silang2 kaki kau! pastu diorg wat demo camane cara naik atas gajah camane gajah tido..hahah gerammm...

pastu nnt ada sesi bagi gajah makan..diorang sediakan betik utk pengunjung so bole hulur kat gajah tu makan..sebelum show start plak kita bole tengok gajah2 lain dalam kandang masa tu kita bli la tebu seikat dah potong2 ada 10 pcs RM3 amrul bli 3 ikat.masa nak balik pegi kat kereta singgah la toilet skali xde angin xde ribut hujan turun lebat selebatnya2 bertempiaran lari cari pondok...abes la lencun memasing..seb baik la tak demam bebudak..

so far apa kita bole kata..seronok juga datang sini..bagi budak2 explore..nengok binatang mmg eksited kakak & adik tengok gajah...kakak dalam kete siap cakap kakak suka la datang sini..best..hehe...mmg gini la ktorg kadang puas juga fikir mana nak bawa budak2 ni jalan..kadang xyah kos yg besar pon...janji menda tu bole kasi diorang seronok kita dh puas ati dah
















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, April 27, 2015

ini KELAKAR!

semalam kan...saje la msg mia, padahal dia ada dalam umah je pon..dia dok sebelah tgk upin kat tab..tengok dia dok leka tgk upin dia tu, kita saje la kacau msg tab dia..saje nak test pandai tak dia membalas mesej haha..aritu kan masa blom pandai mengeja mia nak msg dd dia ke, cik umi dia ke..ibu la kena tolong ejaka untuk dia..sejak dia masuk dajah satu & dah lancar menulis & membaca ni baru pestime la test msg ngan dia..

nah nengok la sure korang gelak..hahaha..adoi lawak nye bila dah msg2 camni kan rasa alamak..dah besar sungguh anak aku...cepat je dah pandai nak bahan2 aku balik hahaha...maybe ada yg anggap mia reply msg tu mcm kurang ajar (esp ejek ibu keling la sependa basah la hahah)..tapi aku tak anggap dia  kurang ajar sebab aku treat dia mcm kawan...

nota kaki :
BIYAK LA - BIARLA
MEHEK = MESEJ
 MAKAT = MAKAN
 TAMPAK = NAMPAK
SEMPENDA + SEPENDA
 BELAGAT=BERLAGAK
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 24, 2015

menang 2 dining voucher

alhamdulillah..murah rezeki semalam..tengah2 dok dalam seminar tetiba cek phone dapat notification dari paradgimmall & the royale chulan damansara


paradigm mall ni contest dia, dia suh submit gambar makanan yang pernah kita makan masa pegi paradigm mall, xkira la korang makan kat mana..asalkan apa saje kedai makan dalam paradigm tu.belek2 gallery ada la skali makan kt sana, makan kt chilis..so submit la gamba tu..& tak sangka dari beratus gamba, gamba kita terpilih untuk menang dining voucher RM50, jadi la kan..lepas la makan anak beranak hehe

contest ni tengah berjalan..ni baru start minggu pertama..so kalau korang ada gambar makanan yang korang amek masa kat paradigm mall pegi la submit mana tau rezki korang plak
 yang ni plak contest royale chulan damansara, aritu kebetulan pegi bawa mia main ice skating tgk ada contest kat hotel tu, kena submit gamba staff diorang tengah senyum hehe..slambe je kita panggil pekerja bangla tu amek gamba siap suh buat tanda good haha...ngikut je la mat bangla ni
yang ni hadiah dia pon voucher makan tp xtau lunch ke hitea ke or dinner kat hotel tu


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

teman bermain teman bergaduh

 ni la dia teman gaduhh teman main..

si kakak tu pangai xnak mengalah ngan adik pon dia nk balas klw adik pukul
ibu?haa...itu jam hinggap la rotan kat kakak...
biarkan dia..dari kecik kena ajar..mengalah ngan adik...adik kecik lagi bukan sakit pon kalau adik pukul
weken tu klw duduk kt umah serabut kadang...tengah main elok dedua tu kang kang bunyi la adik mlalak...tu xlain gaduh la ngan kakak tu...
kalau ada masa gembira gelak jerit2 tu kemain tak ingat dunia...
kakak kadang tido umah tokwan satu malam esok pagi g amek dia berlari dia nak cium adik...
eleh dah tak jumpe satu malam tau plak rindu..
kalau ada depan mata tu kang ada je menda dia nak gadoh



 nengok abang main bola
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 23, 2015

hadiah kuali tefal & colorsplash camera

 alhamdulillah...sonok plak skang dah aktip balik join contest..mcm2 adiah sampai kt umah..kadang tu bila datang parcel ma ngan abah cam eksited nak tau apa isi dalam haha..siap tanya masuk pertandingan apa pulak??aritu dapat adiah kuali tefal tu kita cakap la..masuk pertandingan amek gamba makan roti canai...hahahah....abah kata ada2 je kau ni hahaha....

rajin usaha tangga kejayaan kan?menda bole dapat free kita try la dapatkan free..dalam ekonomi yang tak menentu ngan gst skang ni kita kena la bijak berbelanja....nak dapatkan barang2 free gini la cara dia..xkisah la apa barang pon janji dia free seme orang suke!

ok meh nak update 2 hadiah yg dapat


ni contest UCMAS snap & win
masa ni nak cari teksi lain utk masuk contest skali datang satu teksi parking baik punya depan kita kita
nengok ada tulis snap & win apa lagi cargas la snap

ni hadiah dia colorsplash camera
serius xreti guna haha...mmg aku jual je la ni..kotak dia cam buruk je..harga kt kotak bole tahan RM250
yang ni contest makan roti armor (roti planta roti yg di buat guna majerin armor)
10 grand prize dapat kuali tefal 
.
hadiah diorg pos kat umah pan tefal 24cm klw gugel harga dalam RM150




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 22, 2015

menang pilot cafe gala nite

 aritu insta astro show ada buat contest just post je masakan kampung pastu hastag daridapurpilotcafe, dah memang insta kita penuh gamba makanan je kan..apa lagi harus la kita kasi hashtag, aritu dia tak cakap plak apa adiahnya..kata adiah mesteri..rupanya semalam announce dapat g dia punya gala nite dekat pavilion

em..mcm berat kepada tak bole pegi je..ye la ada anak kecik susah skit la nak g event2 gini..nengok la sedekah je la kt kawan2 opis je sape2 nak nanti, tu pon klw bole transferable lah....

tq astroshow!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 21, 2015

dah lama tak pegi training

 lama sangat dah tak g training last training dulu masa mia umur stahun, 6 tahun lepas.lepas2 tu masuk company baru tak di hantar pon g memana training, last week opis anta g training, adoi ngantuk nye la..speaker tak best straight je xde lawak2 lagi la buat org bosan ngan ngantuk...

pagi kul 10 tu dah ngantuk adoi....tido tapi cover2 tangan xbagi speaker nampak...lepas je lunch kul 3 tu lagi skali mengantuk gile2...tak tahan sangat kita keluar je g surau hahah..pastu membuta terlajak sampai stengah jam lantak kan situ. sebabnye HR dah pesan lantak kau la..kau nak tido ke apa janji bawa sijil,ok la perintah dituruti...saya tido stengah jam pastu bawa balik sijil kekekek...


 selfie seketol slambe je kan g training pakai jeans org lain seme pakai baju keje molek2 hehe lantak la ada aku kesah?
.
kos ni sebenarnya lebih kepad QS..xpasal je aku procurement kena g kos ni 
tp sebab QS ramai dah benti so aku konon2 ganti deme la...nak cukup kan point hehe
xpela atleast kita blaja..dapat ilmu baru


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, April 20, 2015

REDEEM BANTAL FREE@ IKANO

arirtu FB goodnote ada buat giveaway la..1000 org pertama dapat free bantal
kita pilih utk redeem dekat ikano kat kl ada 2 je tempat ikano & viva home pastu ada juga kt melaka, batu pahat, penang

masa register tu masuk nama amrul skali..saje la cuba naseb kan..first come first serve katanya..lepas tu dapat reply dari goodnite kata berjaya utk redeem amrul pon sama..so last weken pagi2 sabtu tu ajak amrul amek bantal..datang ikano smata amek bantal je pastu balik hehe...

mmg dah lama nak bli bantal ni..rezeki la kan dapat bantal free..bile tanya kt staff goodnite harga bantal tu berapa dia kata dalam RM60 gitu

 
 cuba nengok muka budak tengah tu geram tak?hahah noteee!

 balik umah tros pakaikan sarung malam tu rasmi tros hehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, April 15, 2015

alahai darwish amnan

aritu tengah dok kemas2 umah, tetiba darwish keluar dari bilik kakak

nyenyum...nyenyum dia cakap (senyum, kalau cakap camtu mcm suh kita amek gamba dia la..)

ibu : ok la meh..nyenyum meh...ready phone nak amek gamba
skali masa nak snap pic tu ternampak celah kangkang dia spende kakak..
hahahah...adik..adik tah bile masa dia amek spenda kakak dia pakai
dah la pakai pon salah..dua2 kaki masuk satu lubang hahahah...
eii geram tol budak ni tau
kalau nak ngemas umah mmg xle time dia jaga camni
kena tunggu dia tido baru bole buat keje
kalau tak kang time kita lipat baju dia g punggah kain dah siap lipat
kadang tu kain tak lipat lagi dia g taruk kat kotak baju kakak...
ada je menda nak kacau


adik...adik..mcm2 hal!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, April 14, 2015

HAPPY 7TH BIRTHDAY KAKAK!

opss terlewat sehari entry nye..hehe better late than never omputih kata haha...semalam EL tu pasai xde apa2 entry wish beday kakak...

kononnya plan nak masak la dinner tu pastu potong kek anak banak je...pastu tengahari semalam amrul kata xyah masak la..kita g makan hotel...(makan pree kalau bayo sendiri xkuasa nye aku nak bayo haha) wah..ini sudah bagus..ngam2 plak kena date bday kakak ada plal makan pree kat hotel.rezeki beday kakak la ni..

pas balik keje siap2 bebudak seme tros pecut g hotel, bawa la skali kek beday yang bli kt pistachio jek...skang ni situ la port kita bli kek beday, dah jadi ahli dah..kek sedap & murah jadi ahli dapat la diskaun 10%.

sampai2 je restoran nengok ada 4 meja kawan2 amrul dok tengah oder makan..deme seme outstation & stay hotel tu so alang2 dinner tu kita sambut la skali beday damia situ..

happy birthday kakak..ibu doakan kakak berjaya dunia akhirat, belajar pandai2 jadi anak yang solehah & semoga allah kurniakan kakak kesihatan yang baik amin..

ibu nye cam biasa sirlion steak
 dd salmon steak
 beday girl ciken cop

 adik main lagu beday hehee
 kemain makeup2 sendiri sebelum keluar kita tgh makeup dia pon nak makeup







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...