MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 26, 2015

blog akan diprivate buat sementara waktu

sebenarnya dah 3,4 hari saya private kab blog ni...lepas tu ramai yang pm kt fb wasap siap ada silent reader pm tanya kenapa blog private..(iskk terharu plak ramai orang cari).sorry sebab private tanpa pesan.

kawan2 atas sebab2 yang tak dapat dielakkan..saya akan private kan blog ni buat sementara waktu..insyallah..nanti kita jumpe lagi ok..so start esok saya akan private balik blog ni.doakan saya sihat2 je..salam sayang ♥



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 20, 2015

wordless wednesday : 20.5.2015


 “Allah does not burden a soul beyond that it can bear…”


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 19, 2015

jual..jual


 kasut lelaki size 44 = (size 8) normal price RM219 nak letgo RM140 
tak pernah pakai
 colorsplash camera normak price RM250
nak jual RM150
baru tak pernah pakai (kotak buruk sebab masa dapat hadiah ni memang gini la keadaan dia)
berminat bole wasap
0197942480


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 18, 2015

biar gambar berbicara








Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 14, 2015

discoveria @ avenue k

sebenarnya pegi avenue k ni xde pon plan nak masuk discoveria ni..masalahnye nak amek hadiah kt rooftop kena lalu discoveria..dah nampak la si kakak..dia nak masuk nengok..hehe..bawa la juga...dah nak ditakdirkan rezeki kita aritu...ibu percuma sempena mothers day..kalau ikut total RM85 kena bayar RM65 aje...tiket utk dewasa RM25 kanak2 RM35 (mmg harga tix budak lg mahai sebabnye dalam ni mmg utk budak2 je)

ramai yg tanya apa yg menarik kt sini...dia nye lebih kepada pembelajaran pasal dinosor..nak masuk tu kena pakai vest dia..lepas tu dia bagi satu kertas kena siapkan task..dia bagi sticker utk lekat kat kertas tu..pastu dia bagi torchlight & mcm access card tu nanti kena touch kat screen ada 10screen kena jawab soklan situ dah siap jawab nnt kt pintu keluar dia kasi sijil

dino dalam tu mmg seme bgerak2 la siap bunyi2..takut adik..dia peluk ibu kuat2 haha..baru la dia dok diam sikit sebab dia takut.dalam ni xble amek gambar..dekat nak sampai pintu keluar ada sekor dinosor diorg kasi naik situ je bole amek gamba. so utk korang yg rasa xtau nk  bawa anak g mana weken bole terjah sini..rasanya pameran ni sampai jun je







 adik takut haha
jahat dd dia g letak kt telor dino
 yang ni konon2 cari tulang dino

 suka la budak ni main pasir

.


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

lunch @ royale chulan damansara

 ari isnin cuti semata nak kolek adiah2 contest pastu redeem voucher lunch buffet kat royale chulan damansara.ktorg pegi lewat dah..kul 1.15 baru sampai hotel sebab bz g amek adiah kt tropicana mall & sunway pyramid.

alhamdulillah..syukur sekali lagi..murah rezeki bulan ni dapat 2 voucher makan dekat hotel..nak bayar sendiri memang tak lah..heheh....macam2 makanan ada & yang penting semuanya sedap! desert dia terbaik baq hang...mantap lagi best dari pullman aritu. so aritu dating bedua je la...dah voucher nye utk 2 org je kan..lunch buffet ni harga RM70++ hehe sempat lg tanya sebelum balik.


erkkk..koyang hehe alhamdulillah tq royale chulan
.
dalam satu pinggan ni xde satu pon xsedap seme sedap
.
daging salai masak lemak cili api dia terbaik!
 yang ni xtau apa nama tp ala2 teppanyaki sedap gile kot 2x tambah
.
choc fountain dia pait skit coklatnye
 









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 13, 2015

redeem voucher @ 2morrowmy

 aritu kan ada menang contest 2morrowmy dekat IG, da[at voucher RM150, 2morrowmy dia ada buat event 2 hari kat rooftop avenue k voucher hanya bole redeem dekat booth roistz label sahaja...& aritu diorang nye booth ada jual kasut je..so kena la redeem kasut..kasut plak kasut lelaki..so dapat kat amrul la adiahnye


 ada la pilihan kaler2 lain tp amrul minat hitam
.ni la dia pilih gambo tengkorak ko lantak kan situ
voucher RM150 harga kasut RM219 so balance to tambah la skit
 


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hari sukan sekolah kakak

 eksited ko..ibu nak nengok kakak sukan..apa taknya sepanjang kakak sekolah bdari tadika tak pernah kesempatan nengok dia berkasi dalam hari sukan, masa tadika 5 tahun kat johor dulu..kena plak weken tu ada kenduri kat kl so xdapat join sukan...pastu tadika 6 tahuna plak tadika buat hari potensi mcm pertandingan nasyid, kompang seme diorang tak buat hari sukan..so tahun ni tahun pertama la kakak beraksi dalam hari sukan

kemain semangat seme bangun pagi2...sian adik weken2 pon kena siap2 cam ari ibu keje hehe....kakak masuk pertandingan bawa bola dalam gelung rotan, tu satu je acara untuk tahun satu.utk sesi petang hanya ada 3 darjah saje, darjah 1,2 & 3 so cepat la habis dia nye sukan...

kumpulan kakak juara dapat la pingat emas...kemain suke la kakak...heheh..memula sebelum sampai tu kita saje la bakar2 dia..eleh kumpulan kakak mest kalah ni...hahaha saje je..kasi bako dia..pastu dia cakap xpe nanti kakak nak buat sungguh2 nak menang no 2, hahaha..eh pesal plak nk menang no 2 orang nak menang tempat pertama...dia jawab kakak tak suka no 1 kakak suke no 2 hahah..mcm2 hal

  lambat lagi ke nak start ni..hehe
 ni anak buah form 2 berat 65kg okbai hahaha
 with kazen2

 

 pingat ni wakil je amek utk semua so xde la gambo ateh podium



 nengok apa jadi dengan darwish amnan..dia berlari kat padang tak henti2 sikit pon tak diam..bila dia dahaga dia datang kt ibu pastu dia lari lagi abes kotor seluar ngan rambut serabai2 peluh
serabai abes dah seme haha...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...