MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 31, 2015

menang conso prize syoknya raya daily fresh

syukur..conso pon janji menang dari xde kan?hehe...lama dah contest ni..kita join pon dekat2 nak habis..syarat dia kena amek dengan sesuatu yg warna hijau..so kebetulan tema baju raya kaler ijau..bli la siap2 popcorn dia photshoot pagi raya ngan popcorn haha...

bole la bli dia nye sweet corn..paling suke sweet corn kat daily fresh..sedap, manis!
ramai juga kawan2 menang contest ni
tahniah seme!


ni antara gamba yg di submit xtau mana satu yg diorg pilih




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 30, 2015

beraya @ imigresen

ish..ingatkan ari raya imigresen tak ramai...rupanya penuh juga...nak buat camane dah sampai..hadap je la..dah la masa pegi tu tak bawa pasport lama...sebab kawan kata klw pasport dah expired tak yah bawa pon xpe...consider buat baru je..skali masa q cakap nak renew dia minta passport lama...dah..kena balik umah plak amek paspport seb baik la dekat je

2jam juga la nak buat pasport ni..dulu masa buat kt kluang sejam je siap...ni amek kesempatan la cuti raya aritu kan..g buat pasport nak g nye lambat lagi..awl bulan 9 nanti..tapi xpela buat awal2 senang..skang ni buat pasport rege RM200 utk 5 tahun budak bawah 12 years RM100.

haih..tak saba ni..tak saba..tak saba..

masa tunggu pasport siap dalam sejam selepas bayar..g turun kat tingkat bawah minum2 dulu..masa dok minum sekali ada sorang secret admire blanje capati..puiii hahaha..
dia cakap asal minum je..nah makan capati saya blanje
xkan nak tolak plak kan..bismillah la kita
ok siap da pasport baru..muka kemain lebau benci plak nengok, punca ni banyak makan kuih raya la ni hehehe
mest ada yang tanya..asal satu je pasport?mana anak2 nye passport..em xleh bawa mak tak kasi lagi2 darwish kocik lagi bahya mak kata naik bot bagai so..trip bertukar kepada bujang trip ;)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 syawal di rumah kawan2

raya ke-5 ajak diah berjalan raya lagi.....rumah pertama g beraya umah kak ana..gamba tak amek plak...hehe...nak melawat bb sebenarnya..haih sebulan dah kak ana bersalin tak sempat nak jumpe...ni last day cuti haruslah amek peluang g beraya & nengok bb baru..

abes beraya umah kak ana beraya plak umah pasya...ari raya ke-5 dah xde baju raya..heheh..baju raya tahun ni ada 4 helai tapi selai lagi hujung bulan baru siap..so 3 pasang je la sempat melaram...raya ke-5 recycle baju2 yang jarang2 pakai.







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 29, 2015

cantiknye baju pepel dia

amboi..kabel henpon pon nak baju raya tau hehe..lama dah cari menatang nih...utk lilit2 kat cable phone supaya xde la jahanam..sebenarnya cabel kita tu mmg jahanam dah pon..iphone nye kabel biasa problem kt kepala dia tu..terbuka2 getah dia dah nampak wayar kt dalam..jenuh seletop dah..

aritu ada kwn g kedai ustaz (kedai eksesori phone) kirim la sekali kt dia..wat balut kabel phone kita tu....3pcs RM3 je..dedulu masa baru2 keluar satu seploh inggit orang jual kat ig, gile kaya sape g jual aritu hehe..

haih jenuh gak nak lilit sampai abes
 ok siap dah cover wayar cabel
pepel haruslah! hehe...
secure la skit lepas pakai benda ni..bole elakkan dari cable jahanam main gulung2 je kan

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 syawal beraya bersama kesayangan

tahun ni sakan plak beraya...dah kebetulan bff seme ada kt kl..maka raya ke-4 kita beraya bersama bff plak...cam biasa la konvoi ngan diah..memula g umah nana..sian kawan tu dalam pantang lagi xleh beraya hehehe....

siap di jamu ngan buah durian pergh...menu raya paling win! haha...dah lama tingin nak makan durian tapi aritu bulan puasa xlalu tekak plak nak makan durian kan...start musim durian ni la first time makan...adoi nikmat sungguh la..dapat 3 ketol pon jadi la..

abes raya umah nana g plak beraya umah bbster darwish aka ex bbster rayyan anak diah hehe...lepas tu call2 kengkawan seme tak balik kl lagi...last2 nye 2 buah rumah je la..4 syawal aritu....xpela..janji beraya juga kan..idok la terperap je baju2 raya dalam lemari hehehe...

suke baju ni simple tp nice je..pon bli kat matrade masa vendeur festival aritu
yang penting baju ni nampak kita kurus hahaha puiii
sebelum gerak harus la posing2 belakang umah..ye la cam bese..utk masuk contets kt ig selambak2 contest ari raya




bergambo dengan tuan umah..jeles nengok mama...kurus je kalah kita yang anak 2 nih


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, July 28, 2015

3 syawal @ melaka

 memandangkan raya tahun ni kt kl...so boring kan xtau nak g beraya mana..sebab sedara mara seme balik kampung..kita ajak mak kita g beraya kt melaka, rumah adik..dia pindah duduk melaka dah setahun, tapi kita blom pernah kesempatan lagi pegi umah dia...tu ajak ma..dia pon suka la bole g berjalan kan...

raya ke-3 nak elak jem nye pasal..kul 9 dah keluar rumah...kul 10.30 sampai bukit katil, melaka...pagi tu hujan lebat gila2...terpaksa la bawa slow je..tu pasal sampai lambat tu..kalau tak sejam dah sampai kot hahaha...jalan pon lengang je xde jem..risau gak sebab sebelum2 tu tgk orang update jem nak menghala ke arah selatan sana.

sampai je melaka..relek2 lepas zuhur tu cari la rumah kawan2 yang bole beraya...memula pegi rumah aty kawan pcm..ikut jalan dalam je..lebey kurang sekampung je dengan umah adik...aih dekat gile..klw naik moto xyah pakai helmet pon..tak sangka plak dekat je umah diorang..

dah abes beraya umah aty singgah plak durian tunggal beraya rumah kawan sekolah rendah..ktorg best fren masa darjah 5 & 6 dulu...dia dah lama pindah keje kat melaka...audi..seronok tak terkata dapat jumpa kawan lama...masa dok borak2 tetiba mak dia cakap eh fauzana gambar kamu besar dekat mydin kt mitc melaka tu..kita pon eh ye ke makcik?saya tak tahu...heheh..eh xkan kamu tak tahu gambar kamu keluar kt mydin...hahaha..sungguh..kalau xde orang gtau mmg kita tak tau...gamba utk contest tu kita pernah nengok kt form contest je...kt pasaraya tak pernah jumpe lagi..kot korang ternampak nanti snap la hehehehe

2 buah umah je la ari raya ke-3 aritu...seronok plak rasa raya melaka..sebenarnya ramai lg kawan2 ada kt melaka cuma masa je tak cukup nak g terjah.xpe next time!

 baju raya ke-2 tapi raya ke-3 baru sempat pakai
bli masa kt venduer festival kat matrade aritu
ramai plak puji baju ni cantik..eh eh....hahaha tq
 seronok btol budak2 ni main kt kampung orang..ada ayam itik, si darwish asik kejar ayam je keje dia


 beraya umah waty pcm
ktorg kenal thru forum kt internet dah lama dah..
sejak mia bb lagi...
 ni best fren saya beday ktorg pon selang sehari je...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 syawal

ni la aktiviti kita raya ke-2..oleh sebab xde rumah sedara mara nak pegi..so kita pegi beraya kat giant batu caves ehhe..ala sape kaki2 contest sure tau pasal contest ni...hanya layak utk 50 orang pelanggan pertama sahaja...beli beg p&G RM50 pastu ko amek la apa2 barang p&G sebanyak mana yang bole dalam masa 3 minit

masa sampai giant tu pukul 10.40 terus q masa tu tengok mmg dah ramai beratur..tawakal je masa tu..dapat ke tak dapat ke tak kisah janji try..sebab dah sampai kan so q je la...bila register kita dapat ni 44 fuhh....hujung2 juga la tu...ramai yang tak dapat join sebab dia kan sampai 50 je..so yang lain2 tu balik la dengan hampa...

berbaloi ke tidak??sangat lah berbaloi...bayar RM50 je..total nilai barangan yg kita amek RM285.90 mmg aim nak amek shampoo je...barang2 p&g ni antara la gillette, head &shoulders, pantene, rejoice, ambipur, oral b..oleh sebab rak ambipur tak sama rak shampoo so kita malas nak kejar2 masa..just fokus amek shampoo je...

orang cina kata no 4 tak de ong kan?sorry ok manyak ong ni no hahaa
 gambo ni kawan skolah yg snap haha..kita mmg xde snap gambo aritu kawan tu dia beratur juga tapi xdapat join sebab dah lebey 50 orang

.
ni first batch no 1-25 diorang start dulu

 dapat kawan baru..geng contest juga..kenal sehari sebelum contest ni hehe
 masa ni turn 2nd batch dah siap tunggu nak kira
 before
 after..penuh beg ngan shampoo
 jual.jual..heheh pantene tu 2 dah ada orang bli rejoice tinggal 3 head & shoulders xde org bli lg..letgo murah2 je ngan kengkawan..tinggal la 2,3 botol je utk stok smpai hujung tahun hehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, July 27, 2015

bagi laluan...

bagi laluan mak budak nak posing2 pagi raya..hahaa

port : cam biasa belakang umah mak
sebab apa belakang umah?
sebab klw depan umah nanti orang nengok..malu hahaha
so sini la port ktorg selalu nak posing tunggang langgang hari raya
kebetulan plak ari raya banyak gile contest kat IG
sebab tu la banyak gile amek gamba pose2...
jangan muntah tau...klw tak suke amek besen tadah kat tepi takut muntah hijau nengok kita pakai baju hijau hahaha

 fefeling retis gitu kan...posing ala2 gini hahaha..kain kembang2 bole la amek gamba gini baru nampak cam retis hahaa phuiii
 haih redha je la..sebulan puasa turun 2 kilo je..tangan besar balak xle buat apa...eh camane nak kasi kurus lengan??hahahaa

baju yg dah stahun bli simpan dalam lemari seb baik muat lagi


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, July 24, 2015

1 syawal kami

raya kl je kita tahun ni..tema kengkonon emerald green skali baju kakak mia sampai dah lari dia nye green kita & darwish je sama green dia ahh lantak kan situ janji green kan hehe...baju mia bli kat online je...baju kita plak dah setahun beli simpan dalam lemari..mmg last year bli tu utk buat raya...ha over kan?hahaha...aritu ada menang voucher RM200 zalora tu kita bli la baju brand zalia kt zalora..baju saje..kain dia kita bli skirt kat berjaya times square mix & match nampak cam tempah sepasang je...sedap baju zalia ni..suka sangat ngam2 terletak mcm di ukur2 je size L

menu2 raya lupa nak amek..hehe..sebab sebok sangat pose2 mcm2 gaya lupa amek gambar makanan...cam biasa la..rendang tu wajib, mak kita buat rendang ayam kita plak buat rendang campor daging, paru & hati, lepas tu ada lodeh, sambal ikan bilis & kek coklat

meh la kita blanje gamba raya klw rasa gedik tak yah nengok hehehehe

 

 .
nampak tak mia dah tak sporting nak bergamba..nampak tak skang sape yg lagi sporting?

.
kenapa ada tong popcorn di situ?sebab amek gamba utk join contest kekeke..sempat lagi kan?




sekeping je gambo ngan family, benci nengok nampak gemok! hahaa
ni ada 3 ahli kelorga tak ckp kakak no 2, adik no 6 & 7 xde dalam gambar

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...