MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 28, 2015

MENANG, MENANG & MENANG

syukur...murah rezeki kita minggu ni

MENANG 1
alhamdulillah...rezeki gajet lagi..ni up skit dari lenovo hahaha..aritu menang tipon lenovo rege RM359 je ni menang mahai skit tipon brand honor RM899 harap2 lepas ni murah rezeki lagi menang iphone 6 plak hahaha...verangan lebih ko kan?lempang baru tau tapi apa kita cakap tu kan doa..mana tau makbul heheheh....

contest ni masa ari raya hari tu just hantar gambar tema gila2 hari raya..xde la gile mana pon gamba kita anta..tapi seme gamba bukan sopan2 ayu2 posing la kan kata pon nak gila2 hehehe...ekceli 7 eleven buat contest ni dari january lagi sampai december setiap bulan ada tema2 dia..kita ada la try masuk 2,3 tema tapi xpernah sangkut..kali ni pilihan pemenang 100% dari juri, tema2 lain tu dia amek kita voting +markah juri juga

korang kalau nak try sila la join...bulan ni tema merdeka just amek gambar gila2 bertemakan merdeka, hadiah dia sama juga.good luck!

syukur..rezeki ok henpon ni bole jual! hehehe
.
MENANG 2
ni plak menang voucher RM100 dari fb summer beach resort
rasanya voucher stay kat resort tu la kot
MENANG 3
menang set maybeline kat ig dia
kena buat ayat kreatif 70 pemenang bertuah dapat hadiah ni

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

sinar harian & harian metro

 harus masuk blog hahaha..kenangan ni..hhee

sabtu sinar harian 23.8.2015
gambar yang sama je yg masuk utusan aritu
gamba ni je sekeping dalam sinar harian
 harian metro 26.8.20.15 pon gambar yang sama

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, August 27, 2015

gajet ke-3 hasil kemenangan contest

alhamdulillah..syukur dapat merasa pakai gajet free hasil menang contest.kita ni bukan hebat sangat orang lain lagi gempak menang iphone 5,6 kali...kita kalau menang iphone rasanya pengsan sehari kot hahha....

ni hadiah digi ootdraya dah sampai..kemain lama la kita tunggu adiah dia tak sampai2..net share kt ig sabtu lepas dah dapat, kita ni baru selasa aritu dapat..xpe la biar lambat janji dapat hahaha.

memula tu konon cam nak jual la kan...skali dah sampai nengok henpon dia jenis biasa2 je..kamera depan pon xde..takut jual cam xde value kan, so kita kasi je la mia pakai..elok sangat la sebenarnya mia & darwish tu asik berebut henpon je..mia mmg ada ada henpon sendiri dia klw balik skolah suka la nengok winx club adik plak nak tgk upin kakak perangai mmg tak reti mengalah..last2 iphone ibu la jadi mangsa kasi adik diam..kita malas kasi darwish iphone tu takut dia campak kat lantai mau menangis tak berlagu haha..

so dah dapat lenovo ni kasi kat kakak la..samsung kakak tu kasi adik adil dan saksama gitu kan?xde bingit telinga dengar diorang gaduh berebut telepon

tq digi!
market price RM300, jadi la kan?kau nak suh aku saje2 bli kasi darwish?memang TAK lah..hahaha


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang contets top gaya raya

Alhamdulillah..ni kemenangan ketiga utk contest raya.ni pon sama juga beratus2 penyertaan orang hantar gamba kita terpilih antara 10 orang pemenang.

Tak bajet pon gambar ni bole menang..ingat gamba pusing kain kembang yg juri pilih hahah..rupanya gambo zaman mia kecik lg gambo melompat ngan pakai baju raya

Hadiah dia best gile sebab apa best?sebab dapat cash money rm500 & bekalan sabun basuh top selama setahun.syukur sangat..mmg kita balun join contest adiah cash money..saje nak cari duit poket g legoland bawa budak2 berjalan hujung tahun nanti.

Ramai juga geng2 otai menang ayu zamzarina,yumi,iris tahniah juga utk kawan2


 gambar raya 5 tahun lepas, klw tak salah gambar ni juga pernah menang contest raya MYEG dulu

Wednesday, August 26, 2015

menang voucher poh kong RM1000

Adui xsangka sungguh la..800 lebih penyertaan utk ootdraya poh kong ni..ramai kot lagi cantik2 mmg tak sangka kita terpilih antara 3 orang pemenang utk contest ni

Gambar amek guna iphone je..suh anak buah amekkan..sebab tau mmg banyak contest ootd raya aritu..tetiba dtg idea nak pose ala2 model pusing2 kain kembang hahaha..mekaseh la anak buah kita pandai dia amek gambo

Hadiahnye voucher poh kong rm1000.syukur yallah...ni kali kedua la menang hadiah kategori barang kemas.dulu darlie menang diomand.mmg banyak luck baju ni..dah la baju raya tu bli guna voucher zalora menang contest seven eleven, lepas tu menang ootdraya digi mmg kena frame baju ni hahaha..

Syukur murah rezki kita hasil dari gamba2 raya tahun ni

dah lama tak makan ikan bakar

 last makan sebelum puasa aritu la...biasa lunch sini ari jumaat je sebab klw ari biasa mmg kena tunggu sebab meja sikit..ari jumaat rehat lama..pastu ramai org g semayang jumaat so xde la nak kena tunggu meja kosong.

kita la kenalkan ikan bakar ni kt budak2 opis...skang diorang pon dah pandai makan sini hahaa..ada tu memula ajak dia xnak pegi sebab xmakan ikan tapi skang dia dah pandai oder ikan bakar hehe..tu la hebat tak penangan ikan bako mat teh ni?memang terbaik tak leh di pertikai..

ada sorang manager kt opis tu kita bawa dia skali..dia makan je terus dia cakap eh sedap la beb....mana kau tau kedai ni beb?hehe...ni kawasan kita kan..dari kecik membesar sini haruslah tau mana tempat2 makan best kt keramat ni.

kita klw makan sorang2 kita amek kembung xle amek pari sebab beso gile nnt xabes
air plak wajib amek mangga
P/s : mat teh ikan bakar ni kat pasar keramat

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, August 25, 2015

majlis raya 29 syawal

cam biasalah..hujung2 raya surau depan umah mak buat majlis raya..mak plak sedekah 4bungkus mehun singapore yang dimasak dengan penuh kasih sayang.cam taun2 sudah juga..menu memang meriah sebab ramai tukang sponser..ada yang sponser kambing, sate, apam balik, kuew toew kuih muih & mcm2 la..tak larat nk makan

kita menda lain xpandang sangat dah..nampak kambing je ahaha..tahun ni puas btol dapat makan kambing masa open house.sambil2 makan dia buat cabutan bertuah..ma la bertuah nama naik..dapat la hamper seketol.

untuk budak2 plak memasing dapat duit raya dari 2 orang yg murah hati (orang yg sama mcm tahun2 sudah so dapat la 2 peket angpow satu duit merah satu duit ijau..) sonok lah budak2..muga murah rezeki orang yg berkenaan..kita pon xnak ketinggalana beratur ngan darwish kolek duit raya..hehe..ok la dapat la jumlah terkumpul RM30 duit budak2 malam tu hehe

tu tudung pepel mak kita jaga booth lontong

 aiskrim darwish ulang 4 kali abes seme flavour dia rasa


.
mabelessss daging xbau lembut plak tu complete ngan mash potato & salad tp kita xsuke sayor so xamek salad



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, August 24, 2015

ikan masin apakah ini?

tak tau apa nama ikan masin ni...dia dah siap potong kecik2 gini pastu siap dalam peket.ni abang ipar la kasi dia bli kt lumut agaknye..saje la try goreng makan ngan nasi panas2 masyallah sedap gile!
ni kena plak ngan lauk kari2 ke kurma ayam ke mmg terangkat ni

ni rupa sebelum di masak
 goreng dalam minyak xyah garing sangat nanti liat pastu masukkan bawang besar, bawang putih, lobak asin, cili api, serbuk perasa & gula skit nak lg best perah asam limau dalam pinggan pergh!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, August 21, 2015

utusan khamis 20 Ogos 2015

semalam ada member fb inform gambar kuar paper masa kat event dugro bersama chef anis..cepat2 la konon nak g beli..sekali baru teringat opis memang bli paper ni..apalagas..pantas turun kat recep amek paper bawa naik atas hahaha..

haruslah simpan kan..buat tatapan anak cucu hahaha...


beso nampak gambo anje & damia tu :)
ni ada gambar2 dari official photog diorang email



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

beli kalau ada sale aje

untung la opis dekat giant..kadang2 tu parking depan giant terus beli2 letak barang dalam kete tros naik opis...bole kata tiap ari singgah giant, bukan apa..satu nye sebab suka nak bli jajan2 nak kunyah2 kt opis satu lagi suka usha harga barang2 yang ada promo esp susu anak. biasanya promo gini dia tak keluar kt paper..kira sape yg g giant je la tau ada harga barang2 yang promo.

mcm susu darwish ni la harga biasa dalam RM27 tapi kalau kata time terpegi giant tu dia nye harga RM23++ mmg terus grab la..susu kotak dutch lady pon sama..biasa akan bli 4,5 kotak utk buat stok mia makan koko krunch & kita hanya akan bli kalau harga dia RM4.99 je...normal price RM6.25 memang tak kan bli haha...bukan kedekut, tapi kita pengguna bijak..kena harus berjimat cermat!

 aritu punya la aku dok maki2 fb dutch lady komplen susu dah mahal tapi isi di kurangkan..
skang berbalik kepada dutch lady hahaha...
dah tu budak ensem tu xleh minum dugro berak keraih..hahah tuko la balik dutch lady
bagus juga..bole la kumpul bar code masuk contest! eh...hahahaha




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, August 20, 2015

buah hati baru :)

lama dah ngidam kamera SJ4000ni...memang saje tunggu dekat2 nak trip baru bli.xyah susah2 keluar g carik beli kat opis je..ada budak opis jual..rasanya klw rege kt luar pon lebey kurang je kot..sebab musabab utama nye nak bli kamera ni sebab nak amek gambar dalam air..kita xdok waterproof camera..lepaih tu kamera ni kecik je ringan bole di bawa ke mana2..kalau ikutkan skang dah keluar SJ6000 gambar toksah kata la..lagi lawa..dah kalau SJ5000 pon gambar cam HD SJ6000 lagi la cantik, tapi xpela..klw nak ikut sangat mmg tak terkejor model2 baru..janji ada seketol jadi la kan..

harga satu set termasuk aksesori asas RM299.lepas tu bli bobber RM20 kegunaan bobber utk kasi dia terapung kalau kata kamera terjatuh dalam air idok la tenggelam ke dasar lepas tu bli dia nye card RM25 8gb.monopod malas bli sebab pakai je monopod yg ada.

haih xsabar nak terjun dalam air amek gambar cantik2..tapi sebelum nak pegi oliday kena la prektis dulu kan..camane nak guna kang sampai sana terkial2 tak reti.haih...

kecik cenonet jek, ni je la kita mampu..nak bli gopro mahal sangat
 bobber
 memory card RM25 je dapat diskaun 5 inggit (xtau la klw kt luar lg murah ke apa..malas nak g mencari masalahnye..oder je kt budak opis senang..tau2 barang sampai esok2 klw ada masalah sonang carik je dia)
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, August 19, 2015

wordless wednesday


 camane kete menan darwish ada dalam beg sijil ni?
semalam g intebiu nk kuarkan sijil sikit lagi nak terkuor kete darwish ni masa tengah intebiu hehehe
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang Telefon Lenovo A369i

alhamdulillah..rezeki syawal...hobi suka sangat posing2 kan tak sangka menang..mana taknye beratus2 orang hantar penyertaan 10 orang je pemenang dipilih, kita tak tau lah gambar mana yang diorang pilih sebab hantar banyak juga gamba nye..

tapi rasanya cmm bole agak je..gambar paling gedik antara semua gambar raya tahun ni yang pusing2 kain kembang tu hahaha...kita jarang menang gajet2 ni dulu pernah menang ipad, instax kamera tu je kot gajet yg pernah menang.

apa2 syukur sangat..sebab bukan senang nak terpilih.adiah blom dapat lagi tapi dah ada orang pm nak beli..hehe nengok la camane plan nye xnak jual nak kasi mia sebab dia asik berebut telefon ngan adik klw dpt sorang satu idok la bergaduh lg, ntah nengok la camane nanti

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, August 18, 2015

Dc Comics Superheroes Cafe @ Sunway Putra Mall

alkisah minggu lepas...kawan baik masa sekolah nak belanja makan...dia ni pandai je cari tempat makan best2..lama dah ktorg tak jumpe..last jumpe masa mia umor 2 tahun kot dia baru balik keje kat dubai...ni dah contact2 balik tu tros plan nak lepak jumpe..rindu!

ok memula hida suggest kedai ni & dia cakap klw kau tingin nak makan apa2 cakap la..xkisah ikut kau nak g mana pon...kebetulan plak sebelum nak g makan sini kita dah makan kt open house kawan..so kenyang lagi...lepak sini just amek yg lite2 je la...

ok kedai ni terletak kat dalam sunway Putra mall dulu nye the mall @ yoahan kecik2 dulu sini la tempat lepak nak main roller coster, kapal segala mainan mcm kat funfair tu..lama2 dah tutup skang dah buka mall baru terus berubah wajah, ekceli kedai ni dia sekali dengan butik, kira butik cafe gitu la..space makan agak terhad so klw tak ramai orang bole la lepak lama2 kan..kalau ramai orang sila bagi chance orang lain nak duduk

menu2 dia semua comei2...pizza cheese dia lambang batman, burger plak kt atas roti beger ada lambang batman air dia ada lambang superman & mcm2 la..geram weh sayang rasa nak makan hahah...rasa nak nengok je gitu bole?

bukan saje comei tapi makanan dia sedap bukan cincai2 ala kadar je sekadar lawa dari segi presentation...kita tak oder makanan..kita rasa juga la burger kawan oder tu..dia ider fish burger dia nye patty tu mgm pure rasa ikan..bukan mcm patty yang frozen biasa kita beli tu, mia oder fries, dia nye fries pon sedap! halus2 je fries dia.

kita oder ice blended mocha secawan RM18 (mmg agak mahal klw nak compare ngan starbuck) tapi sedappp kalah starbuck hahah..ice blended dia pekat & pure, mia amek i am batman choc toffee RM18 sedap juga pekat rasa coklat dia hida plak amek ice lemon tea, yang menariknya ice cube dia pon lambang batman cute!






dark knight trilogy cookie mocha  ni kita punya sedappppp gile! RM18
mia punya i am batman choc toffee RM18
ice lemon tea cer nengok betol2 ice cube dia lambang batman dalam dia ada bubble cam chatime
pastu gelas dia ada sayap batman tu kita nye cawan lupe plak nak buka haha...ni cawan hida dia la buka sayap tu suh amek gamba
boy wonder yuzu lemon tea RM9
batman vs aquaman RM14.50
vanilla ice cream, dia nye choc bar lambag batman juga
ni utk kakak..letak dlm bekas kaca
adik nye ice cream xleh letak dalam bekas kaca jahanam pecah kang haha
so suh tuka amek dalam bekas kertas je
kat tepi meja ktorg ada playstation
staff sangat2 lah friendly nengok la tu adik tu tengah ajar darwish main
muncung2 mulut bole main game, cam pandai2 je tekan haha
masa makan tu mmg tak tenang juga lah..darwish nengok catwomen tu ngan batman superman seme dalam kedai ni dia jerit BOBOT!! nak BOBOT!!! adoi..nak kasi diam kasi upah aiskrim hehehe

tq dida! kita jumpe lg hujung tahun utk trip yg lagi mencabar hahah..
sebelum balik dapat la budak2 ni belon batman & superman
so sape ada anak2 yg minat superhero ni saya suggest korang bawa la ke sini sure diorang suke!

DC Comics Super Heroes Café @ Sunway Putra Mall
Unit 2-29, Second Floor, Sunway Putra Mall,
Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...