MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 30, 2015

menang grand prize hemaviton : voucher aeon RM1000

syukur....nak menang kena la gigih kan?sebenarnya saya dah lali dah orang perli2 kt fb..gigih la apa la..ingat saya heran ke?sikit saya tak heran...komen2 annoying gitu malas nak reply..nak berjaya kena la usaha..kejayaan tak kan datang golek2 kat kita kan?

jumaat lepas menang grand prize utk contest kamifie hemaviton malaysia..hadiah nye voucher aeon RM1000 yallah syukur sangat...kita submit 3 keping gambar je.nampak gaya kena la share skit ngan adik & anak buah..klw tak de diorang xmenang la kita hehe..


 ni la gambar bertuah yg bernilai RM1000 tu

 ingat senang nak amek gamba dalam air? kena ada kesabaran yg tinggi sebab bukan skali shoot je perfect..nengok tu berbuih2 la air dok selam amek napas selam amek napas hahah



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

homestay @ pantai balok kuantan

sebenarnya mmg last minit cari homestay ni...ari jumaat tu baru hegeh2 gugel la memasing...memula tu call sana sini banyak homestay dah penuh...sampai la adik kita cari kat ig..jumpe la satu homestay ni..kebetulan sabtu kosong.. ok la ktorg xde banyak cite terus book..sebab dah banyak call penuh kan..so jumpe je kosong tros amek la..biar la xdekat ngan pantai pon xkisah..janji kami ada tempat tido..

homestay ni xjauh dengan swiss garden kuantan, kiranye depan swiss garden ada kawasan perumahan, homestay ni kat dalam2 tu la..mmg suasana kampung habis..keliling dengan pokok kelapa mcm tepi pantai.

sesat barat juga cari rumah ni even pakai waze tapi waze pon xle harap haha..lastnye kita janji ngan tuan umah jumpe kat depan swiss garden, dari hotel tu nak ke homestay dalam 5mnt je.masuk je rumah terpegun seme! wow...besarnya..cantiknye..bersih nye..selesanya...puas hati gile ok! dengan harga RM200 complete semua ada.

4 bilik, 2 bilik air, ada satu loteng tingkat 1 (bole jadi bilik juga klw datang ramai2) ada peti ais, mesin basuh,kettle, pinggan mangkuk lengkap seme cuma satu je xde tong gas..hehe xpela ktorg pon xde masak2 kan aritu..mmg puas hati kawasan rumah besar suka budak2 main lari2 dalam rumah.ktorg siap mendobi lagi malam tu..baju2 pegi kenduri siap basuh & jemur tros esoknye dah kering...

 dapor


 luas kan

ruang tamu
bilik 1
.
bilik 2 (ada ekon kita amek hehe)
bilik 3 utk bebudak
master bedroom ada ekon & toilet
yg atas katil isap botol tu bukan mia yea hahaha
.
loteng bole juga dijadikan bilik
kalau nk cari homestay area beserah/balok/pantai batu hitam bole call no kt gamba tu k


kawasan dia tepi hutan tp ada la rumah sebelah2 belakang2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, September 29, 2015

seprise dari radio ultranisme

aritu ada la submit gambar sempena contest hari malaysia...mmg diorang xde pon announce pemenang..cuma dia ada minta details je klw terpilih diorang akan hantar ke terus ke office.last week tengah dok bizi buat keje kt office tetiba dapat call..dia cakap saya dari syarikat courier nak hantar kek awak ada dekat office ke?tekejut la kita..bile masa plak aku oder kek kan...

xlama tu recep call kata ada orang anta barang..skali turun nengok ada dj radio ultra skali, fizi..ingatkan abang courier je datang anta adiah...masa fizi bangun tu dia cakap wow lawanye office awak..hahah..kembang jap.lepas amek2 gambar diorang ajak pegi kat lorry courier nak amek gambar depan lorry tujuan nak promote alladin delivery ni la

lepas tu fizi ada record video..suh cakap yeay saya dah meanang kek..tq ultra & aladiincool heheh...adui serius wei serpise sgt nih. kek tu dapat kek coklat, mmg nampak cam kek span biasa je kan..tapi serius sedap tak tau nk cakap camane rasa dia..potong la kasi budak2 opis rasa sorang skit..seme cakap sedap.anyway tq ulra fm!

gambo kenangan dengan dj fizi & abg courier
ni ig ultra upload


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

#‎AllianzFoodieHunt2015‬

malaysia..memang kaya dengan pelbagai jenis makanan & saya pulak seorang yang sangat suka makanan..insyallah sebut saje apa jenis makanan semua saya makan! hehehe..yes i am food lover.banyak sangat makanan yang melambangkan malaysia ni..antaranya kalau kita try tanya pelancong asing apa yang diorang suka makan kalau kat malaysia???

untuk sarapan pagi tentu jawapan yang diorang bagi nasi lemak & roti canai.ha..macam tu jugalah dengan saya....seminggu sekali memang wajib pekena nasi lemak & roti canai...tapi jangan makan hari2 pulak tau..makan tu makan juga tapi kesihatan kena jaga! makan boleh...tapi makesure jangan lebih2 hadkan pengambilan makanan yang berlemak & bersantan.

sempena dengan #‎AllianzFoodieHunt2015‬, yang akan berlangsung pada  17 oktober 2015 ada tugasan yang perlu team kami selesaikan
 maka ini lah tugasan pertama untuk #‎teamEFL‬
by the way tq so much kepada kawan2 yang support entry kami di ig, facebook & tweeter!




EFL short form of Energetic Food Lover is totally represent us as a food lover. We eat and enjoy the foods we love while stay fit and energetic.

,
adoi cakap pasal nasi lemak alamak rindu plak rasa nasi lemak rendang daging yang sedap kat port dickson ni
 nah belanja lagi nasi lemak ayam sambal sedap owh...tak boleh kata tidak! hahaha

ni breakfast saya untuk hari ini, nasi lemak rendang daging paling sedap di keramat, jemput makan! :)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, September 28, 2015

menang barangan sharp

 alhamdulillah..syukur.

join contest snap & win kat fb sharp.then buat la caption skit..join 2 entry je sebab xde banyak barang sharp kt umah..kat opis amek gambo ngan mesin potostet kt umah mak plak ada mesin basuh sharp, umah kita mmg langsung xde barang sharp


 ramai juga pemenang nye
 ni antara hadiah yg bakal dapat.
ni gambo yg disubmit..huduh2 je ngan naked face nye eyebag selambak haha



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

short vacation @ pantai batu hitam kuantan

 vacation lah sangat....sebenarnya tujuan utama datang kuantan ni sebab ada wedding, kazen punya anak yg kawen..ktorg konvoi 2 kete ngan adik badik seme..abes je kenduri terus pegi homestay, tuka2 baju seme keluar balik bawa budak2 main pantai..

dari rumah kazen kat sungai lembing tu nak ke homestay dalam 26km.nanti kita cite pasal homestay...memula kan cam malas je nak join g kuantan tp ramai plak adik beradik pegi..pastu cuti sekolah dah start kan..sian plak si kakak nengok kazen2 berjalan..dia sorang je tak ikut so ikut juga la..bawa anak2 berjalan..pastu abaj suh pegi nak jumpe sedara mara ramai datang dari kelantan katanya...

lepak dalam 2jam je..kasi bebudak main pantai...seronok btol si darwish..ye la dah lama xbawa dia jalan2 kan..tak tentu arah berlari sana sini tak nak langsung orang pegang..sonok sangat nampak dia.abes mandi balik homestay rest. biarpon xde apa sangat kat sini tapi kita suke...sebab kawasan tak crowded..nak g cherating ada dalam 25km keatas lagi.malas la...mandi sini pon bebudak dah suka sangat dah

merah sangat liptik maknye haha..pestime keluar pakai liptik merah
mmg tak pernah ada koleksi liptik kaler merah...
ni sebab menang liptik maybeline aritu pakai je la..meriah skit kan g orang kawen pakai litpik merah hehee
.





sonok sangat muke tu






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, September 25, 2015

Play Doh Shape a Colourful Community Blogger Campaign

Imaginasi sihat memainkan peranan penting dalam pembelajaran kanak-kanak. 
Selama lebih 50 tahun, PLAY-DOH® telah memberi inspirasi 
kepada kanak-kanak untuk bermain, mencipta, eksperimen dan mengukir ciptaan unik tersendiri.
Ini menjadikan Bulan PLAY-DOH® yang julung kali diadakan
 suatu berita yang amat menerujakan!

Bermula 21 ke 27 September di Ground Floor, 
HighStreet, 1 Utama, 
kanak-kanak dan orang dewasa berpeluang menghasilkan karya terbaik mereka 
berilhamkan Malaysia dari PLAY-DOH® 
menurut apa sahaja yang dipilih, samada ukiran, nombor ataupun huruf.

Semasa anda mencipta yang baharu atau mencipta semula yang sedia ada,anda turut berpeluang menyertai cubaan The Malaysia Book of Records untuk mencapai rekod hasil ukiran PLAY-DOH® 
paling banyak dalam satu hari pada 26 September (Sabtu). 
Kejayaan cubaan ini akan menyaksikan rekaan PLAY-DOH® anda 
dipamerkan untuk tontonan semua rakyat Malaysia, 
dan di mana ukiran paling kreatif akan memenangi hadiah PLAY-DOH® yang menarik!

Dengan PLAY-DOH®, imaginasi anda tiada hadnya.Anda juga boleh bekerjasama dalam pasukan atau secara sekeluargauntuk berkongsi idea mencipta sesuatu yang istimewa. PLAY-DOH® merupakan alat yang hebat untuk menggalakkan 
pembelajaran dan eksperimen– melalui pembelajaran secara terus-menerus,permainan tersusun dan galakan berterusan,kanak-kanak dapat belajar pelbagai kemahiran 
seperti mengenal bentuk, warna, mempelajari cara mencampurkan warna 
dan juga belajar kemahiran bersosial dan intelektual seperti kerjasama dan penyelesaian masalah.
Anda dan anak anda boleh mula “Membina Komuniti Ceria” dengan tip berikut:
Langkah 1:
 Bekerjasama sebagai pasukan bersama anak anda
 untuk membayangkan apa yang dapat mewakili Malaysia
 dengan paling tepat dan positif. 
Anda boleh melakarkan idea tersebut menggunakan pen penanda berwarna-warni, 
pensil warna atau krayon.
Langkah 2: 
Jelmakan idea menggunakan bahan PLAY-DOH®. 
Lakukan eksperimen dan beri galakan sesama sendiri semasa melakukannya.
 Anda boleh menggabungkan warna yang berlainan
 dan mencampurkannya dengan jari anda hingga ia menjadi warna lain
 dan gunakan bahan dalam rumah untuk menekan dan membuat 
pelbagai bentuk dengan bahan tersebut.
Langkah 3: 
Perhatikan sewaktu anda dan anak anda merubah reka bentuk hambar 
kepada karya 3D berwarna terbaik berilhamkan Malaysia!

Untuk maklumat lanjut dan terkini tentang Bulan PLAY-DOH®, 
sila layari laman web PLAY-DOH®: www.playdoh.com
 ________________________________________________________________________

adoi bizi kemain tak sempat nak buat entry ni..dapat free playdooh lepas tu ada tugasan....bukan free je tau heheh...kena la uli2 manja playdooh tersebut buat apa2 saje yg melambangkan malaysia..apa je...kalau terer bole je buat orang utan...hahaha terer ke masalahnye??

so cuti sekolah gini mmg sesuai sangat lah aktibiti uli2 kuih raya...eh uli2 playdooh ni kan..kasi minda tu berkembang sket...keluarkan kreativiti memasing...nengok apa jadi...hahah..seb baik menjadi rupa...

wow! cayalah...dengan ada instructor kat sebelah diorang dapat hasilkan bunga raya, bunga kebangsaan malaysia, buah manggis & kuih karipap untuk minum petang...kekekeke....good job kakak & pia! #playdohmonth2015









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...