MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, October 30, 2015

tesco voucher RM100

rasanya ramai geng2 yg menang contest pran jus ni, 100 peserta akan dipilih setiap hari sepanjang ramadhan & raya aritu...memula dia ckp hadiahnye hamper prans jus bernilai RM100...lama la senyap sunyi hadiah tak dapat2 langsung xde update dari penganjur

tup2 baru ni penganjur bagitau yang hadiah nye dah tukar dari hamper jus pran dia kasi tesco  voucher RM100, wahh ni lagi best dari dapat jus tu sampai berbotol2 baik kasi voucher ni, lepas la bli susu & pampes anak utk stok sebulan

tak sabar nak menyoping kat tesco hehe..maybe ada org nampak nilai RM100 ni sikit tapi bagi kita besar nilai dia...dengan nilai banyak ni kita bole bli 2 peket susu darwish & 2 beg pampes dia.dengan keadaan ekonomi mcm skang ni kita kena bijak berbelanja...lagi bijak klw dapat belanja secara percuma hehe...moga ada rezeki utk kami anak beranak utk masa akan dtg

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

cadar patchwork kedua

lama dah tak bli cadar patchwork dekat ain, aritu bli sehelai je warna purple lepas tu mmg berkenan sangat nak buat koleksi, ni baru tmabah satu lagi koleksi, warna biru plak ada polka dot aritu purple corak jalur2

best pakai cadar ni selesa je tido...yang paling best arini oder esok sampai ehehe..pantas! good servis, satu set RM100 je.
lawa memang lawa skali nak basuh hazab jugala sebab berat..plak tu xle nak jemur kat luar sebab penyidai rendah klw jemur abes kena bumbung jiran bawah..so klw nak basuh mmg kena jemur dalam umah, pasang kipas sangkut atas kusi meja makan jemur sebelum tido, esok pagi da kering


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, October 29, 2015

bumi kembali bernafas

lama sangat tak nampak langit yang membiru...lama tak nampak klcc dengan jelas...lama sangat..rindu nak hidup udara yang segar even kl mana nk dapat udara segara kan...lama sangat rasa idung ni sempit je nak bernyawa...tekak perit je xselesa ni seme jerebu punya pasal...

rasanya jerebu ni sebelum kita pegi krabi lagi dekat nak 2 bulan ke dah lebih dari tu tah xingat dah...jerebu punya hal la..anak2 kena kuarantin kat umah tak leh nak kuar2 sangat..xde nak bawa pegi palyground sian budak2 bosan lama tak merayap buat aktiviti outdoor

tapi pagi ni bangun pagi pegi keje nampak langit membiru nampak klcc dengan jelas..nampak bukit2 belakang rumah aarhhh rindunya ngan semua ni..allah baru tarik sikit je nikmat kan..dah menggelupur.alhamdulillah...udara dah kembali normal,arini pakat2 seme update kat fb kelumpo, jb, melaka bebas dari jerebu
 ni gambar jerebu 6weeks lepas kat ig
 seronok dpt tgk view clear mcm ni dah lama tak nampak kondo atas bukit tu tertutup dek jerebu, even bukit tu pon xnampak masa jerebu aritu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wangiii

contest ni menang dh lama dah tapi urusan hadiahnye agak lambat, hadiah yang menang ni cash Rm500 + bekalan sabun basuh top selama setahun.selepas dah agak lama reply details dekat person incharge baru ni ha diorang suruh collect hadiah.

last week curi2 masa ke sri pentas, susah skang ni kita cuti dah abes..so klw ada nak kena amek hadiah dah aku pening kepala camane nak pegi...hehee..so kena pandai2 idop la..klw ada member seangkatan yang menang bole la suh diorang tolong amekkan..

masa amek hadiah kt tv3 ni kita tlg amekkan utk ayu zamzarina skali, sorang dapat 2 kotak yang mana dalam 1 kotak ada 4 botol liquid detergant 4.2kg lepas tu sekotak lagi ada 4 bag serbuk pencuci 4kg.jadi ada total 8 sabun utk seorang semuanya..

berat toksah cite lah memang berat tp nasib baik staff tv3 wandy yang baik hati angkat masuk dalam kereta...gentleman sangat hehee..dia tanya akak datang dengan sape?kita cakap sorang..tu yang dia tlg angkat sama tu, tq wandy!

balik je tros iklan kat fb sape nak bli sabun, kita tlg jualkan utk ayu punya sekali...satu hari je tros sold out! hehehe laku keras sungguh..opkoz la kita jual murah2, murah dari supermarket sape takmo bli kan?kemain jual kt org sampai lupa nak amek sendiri nye stok sabun hahaha...

so skang kami para pemenang, ada 10 orang semuanya masih setia menanti RM500 yang katanya akan di bankin tros ke dalam account..harap tak de la kena tunggu lama lagi ek...dah nk masuk 3 bulan dah rasanya kami tunggu duit kami ni


 penuh seat belakang ngan sabun

 wangi kete kita seminggu hahaa..malas nak bawa keluar sabun2 tu letak je dlm kete tunggu kengkawan dtg amek



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, October 28, 2015

menang sony MP3 walkman

contest kat insta myetiqa, tema dia #fitmalaysia, kena submit gambar tengah bersukan beserta caption dalam 20 patah perkataan, apa lagi..submit gambar dalam air..konon2 tengah bersukan renang..tak de modal diperlukan...best kan?kita memang suke join contest mcm ni submit gambar je xyah bli apa2 produk...klw menang bonus lah..klw tak menang tak rugi apa pon sebab xde kena bli pop

ada 15 orang pemenang semuanya, tahniah daud & jue lain2 tak kenal.hadiah dia sony MP3 walkman tak tau la macam mana rupa..syukur alhamdulillah..tq etiqa malaysia!


,
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

majlis bacaan yasin dan tahlil

owh kita tak cerita kan...masa g krabi bulan 9 aritu sampai je ktorg dekat hotel dapat wasap dari hr grup cakap general manager kami en faizal meninggal dunia, allhurabbi tetiba kita tengok azie masing2 terkejut tak sangka...tros rasa mcm tak de mood nak holiday blank kejap rasa tak percaya...last kami jumpe dengan arwah seminggu sebelum berangkat g krabi, arwah datang keje pakai mask, nampak muka tak berapa bertenaga, memang arwah ada penyakit tapi dia sangat positif lawan penyakit dia & tak nampak pon mcm dia sakit...hari yang meninggal tu arwah buat operation tapi malangnya operation tu tak berjaya...hari ni dah sebulan lebih arwah pergi..kadang bila lalu depan bilik dia sayu je rasa..al-fatihah buat arwah

last week office buat majlis tahlil untuk arwah..kita tolong rekemen makanan utk makan pada aritu..sate bli kat kawan, roti jala tempah kt kakak & kuih muih oder dengan mak member.alhamdulillah seme makanan sedap2 aritu puas makan siap tapau bawa balik..2 tahun keje sini ni la first time pakai jubah pegi keje..sebabnya kita mana ada jubah, aritu pestime bli masa nak pakai raya haji, ni plak bli sebab ada promo kat jusco plus nak habiskan voucher jusco tu rembat je mmg nak cari jubah hitam pon selai

 nampak tak perubahan kulit muka sejak pakai dinars dah masuk 5 bulan
cam beseri2 gitu kan?phuii la muahahahhaa







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, October 27, 2015

handphone ketiga hasil kemenangan contest

 alhamdulillah..dah dapat dah hadiah dari seven eleven untuk tema gila gila bff, biasanya lambat juga baru bole amek hadiah, kali ni cepat plak siap ada prize giving, memadangkan kita tersangat lah bizi dengan tender sekarang ni kita wakil mamatisya je tlg amekkan

honor 4c dah ada buyer pon
yang ni honor 6 pon menang kt seven eleven lenovo menang kat digi
lenovo mia pakai honor6 dah jual
eh..kita jual2 barang hasil menang contest ni jangan lah plak ada yang report kt organizer yea...haa dengar cam apa je kan?tapi percayalah...ada golongan2 busuk hati dengki iri hati yang berperangai gitu..last week once of kita punya geng2 comper menang la hadiah then dia jual hadiah tu...tetiba ada la sorang makhluk allah ni g call careline bagitau yang kawan saya tu jual hadiah contest yang dia menang....

what the hell???hello kalau la ada orang2 yg berkenaan tu terbaca la kan...kita nak tarbiah skit..tak baik buat gitu..tak baik tau, hadiah yg kita menang tu dah jadi hak kita so kita punya hak mutlak nak jual ke nak lempor dalam jamban ke, tu seme hak pemenang ikut dia lah nak buat apa pon..kenapa sampai busuk hati nak report2 bagai?

bagi yg xbiasa join contest mest korang tak percaya ada yang sampai perangai camtu sekali...tapi percayalah dalam dunia contest kadang kita kena berhati2 dengan orang2 yang taksub ni...kadang maybe dia jeles dia join tapi xmenang lepas tak puas ati dia g report....tak boleh blah tu ada sorang geng yang selalu menang pon terkena juga..ada sorang makhluk allah ni report kat organizer kata yang dia ni dah selalu mnang...astaga xbaik nye perangai gitu..so far kita blom pernah kena lagi..ni baru baca cite kawan kat fb kita dah sakit ati klw kita sendiri yang kena?memang aku akan cari sape makluk bertuah tu

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

picnic @ sungai congkak

Lama dah nak bawa bebudak g mandi sini tapinye jerebu tak abis2...asik tunda minggu ke minggu..nak tunggu jerebu ilang tros xtau bile sudahnya kita redah juga la bawa bebudak...Sabtu lepas bangun pagi tgk jerebu xsekuat biasa..tgk ipu pon dlm 130 gitu tros ajak bebudak g sungai congkak, saje g pagi2 sebab biasa jerebu blah pagi xkuat sgt dh petang tu nnt baru naik ipu nye

Bawa la skali kakak ngan anak buah kasi meriah suasana...bli nasi lemak tapau bawa g makan tepi sungai..tp bebudak kita dh siap bagi makan dulu sebelum gerak,kena la kasi kenyang2 dulu kan sebelum nak jalan. Sampai sungai congkak kul 11 gitu pilih port dekat chalet yang ada parking luas,xde plak dia minta bayar parking aritu,bawa tikar siap2 malas nak sewa hut mahal gak satu hut ada rm20,30 nak sewa chalet pon bole area situ chalet dia proper la,pernah dok chalet situ masa kusus motivasi form3

Orang xramai maybe sebab jerebu kot bagus gak sonok la bebudak ni mandi xde gangguan org lain hehe...mmg suke dtg sini klw g sg congkak sebab nye. Ada satu port yg landai je xde batu air xdalam so xyah kita nak pantau sgt xbahaya utk budak2

Darwish mmg behave kita ltk dia tepi sungai dia duduk je la situ dr mula sampai awal main air haha langsung Xberani dia nak ikut kakak g kat kawasan dalam,ala xde dalam mana la Port paling dalam adalah paras pinggang mia je

Bagi bebudak mandi dlm sejam lebih pastu tros balik..darwish cam bese la..dia kan antu air meraung2 org ajak balik dia xnak...sebelum kuar sg congkak bento kt kedai2 tepi jalan tu bli kulat sisir,kita
Klw drg sini nampak je org jual kulat sisir mmg wajib beli sebab bukan senang nak jmpe kan..tpnye kemain mhal sepiring kecik je rm3

 sampai2 tros makan dulu nikmat sungguh makan nasi lemak sambal paru+telo mata tepi sungai pergh!
 ni port dalam skit paras pinggang kakak
 air paras lutut je darwish mmg tak pegi port lain dia duk je situ diam2

 sonok sangat iye tu


 lepas makan ngantuk...dah mcm ular sawa menyandar tepi tembok hahaha
.
 mak malas mandi sebab malas nak tukar2 baju...bebudak je mandi
sepiring rm3 sikit je bli 3 piring susah nak jumpe tau cendawan kukur ni atau nama lain dia kulat sisir
 ni la hasilnye bile dh masak campor ngan telor banyak skit sebab cendawan nye sikit kan..taruk 5 biji telor, sebiji bawang beso, cili api & bawang putih seulas.
cendawan tu dah gaul ngan serbuk kunyit ngan garam, masuk dlm kuali masak tanpa minyak dulu bg air dia kering, dah kering br masuk minyak sikit je utk kasi layur kan cendawan lepas tu baru pecahkan 5bj telor dah masak telor tu baru campak bawang & cili api dah siap


Monday, October 26, 2015

pegi terengganu balik hari

tajuk cam gempak...naik flight bole la balik ari..cer naik kete cirit nengok..nak balik hari hahaha..last week bos ajak g ganu, ada tender briefing..memandangkan staff makin ramai xde so kita pegi la..dulu2 mmg tak merasa la nak g tender briefing kita just fokus utk cari harga tender je..tapi seronok juga skali skala keluar dari office berkembang skit minda tu hehe...

memandangkan briefing pagi kul 11.30 makan haruslah amek first flight..adoi rabak mata..kul 4.15 dah bangun siap2 kul 5 dah tunggu bos kt opis naik cab g airport.sampai epot ngam2 kul 6, semayang subuh lepas tu tros masuk.penat sehhhh walaupon g naik flight..sampai umah kul 8.30 malam tros flat..

first time g ganu naik flight, mujor pagi tu xdelay walaupon jerebu agak kuat juga aritu..sampai je kat airport kita tros amek kereta sewa, kete saga blm sehari RM100 banyak je kaunter2 dekat airport tu pilih je mana2 yg berkenan..teksi pon ada..tapi sebab kita nak jalan sana sini tu sewa kete, office baya..apa adahal hehehe...
pitstop pertama sampai ganu kul 8 harus lah bekpes dulu..berkobar la kita nak makan nasi dagang...rasanya 3 kedai kita berenti xde nasi dagang, ada yang tutup la ada yang xde la...frust gile ok! sudahnye kita makan je la..apa yg menarik kt tepi jalan tu nampak ramai orang berenti je...
pagi2 lagi dah pekena sate ayam ngan nasi impit, sedap! sebatang 70 sen kemain beso isi dia
.
 sebelum meeting start selfie seketol tepi laut panas weh
 ombak kuatt
.abes meeting singgah tepi jalan bli kepok losong

 tapau juga satar seb baik xbli banyak maniss sgt
 sebelum balik makan sotong goreng tepung adoi bestnye




.
cantik btol ariport terengganu, banyak bangunan2 kerajaan pon seme senibina melayu suka nengok
 masa flight dari kl dok sebelah abam mat salleh ni 
balik kl pon dok seblah dia juga haha...sempat la berkenalan ngan dia..borak2 sebelum dia tido..abam justin nama dia hahaha...kita saje la puji2 kata baju dia lawa..kembang abam hahaha..
 sampai kl..amek gambo ngan wall paper nih, bangga rasa sebab id works kat klia2 opis kita la buat
jerebu nye pasal la flight delay , ni masa dh sampai klia2 nengok bawah lampu tu putih teruk jerebu


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...