MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 30, 2015

jual..jual

 saya nak letgo baju2 yang saya dah tak pakai
 kurung moden size 42
beli RM170
nak jual RM50
(baru pakai 4 kali)

 kurung moden size L kt bahagian bawah ada diomand
beli RM130 nak letgo RM50
(baru pakai 2 kali)
 peplum blouse zalia size L (baru pakai 3 kali)
beli RM89 nak letgo RM40
saya dah buka diomand dekat lengan sebab pencangkuk diomand merosakkan baju 


 kebaya scarlet size L RM20
  kebaya scarlet size L RM20
 kurung moden kanak2 size 4 (utk umur 5 tahun)
beli RM130 nak jual RM50


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 27, 2015

melawat kawasan ikea cheras

sebelum ikea buka banyak kali la kita datang situ sebab urusan keje..heheh...masuk site lecak2 nak pegi office diorang belakang ikea tu..masa tu nengok je lambat nye nak buka ikea ni..tapi masa kita datang bulan 7 cepat btol siap

rabu lepas balik keje tros merayap g ikea...saje jenjalan cari makan ngan budak opis..sampai2 ikea ngam2 time magrib, so pegi la solat dulu...masuk je surau tekejut plak sebabnye buka je pintu kiblat tros mengadap kita yang nak masuk ni..adoi fail nye..tak pernah lg masuk surau jemaah mengadap muka kita...

surau nye pulak sempit, kecik bebenor tak padan dengan ikea yang katanya terbesar di malaysia setakat ni. ada 4 row je bole nak solat.lepas ada masalah bocor kot carpet basah.lepas solat baru lah kita g makan..beratur kemain la panjang semata nak makan bakso sweeden tu hahaha...

dah lama kot tak makan meatball dia...kita ni bukan  suka sangat g ikea tu..ikea damansara pon baru 3,4 kali pegi..entah la xberapa berminat nak g maybe sebab kita bukan kaki menghias rumah..rumah tu ala kadar je sebab umah sewa kan..lain la klw ada umah sendiri bez juga nak mendeco..

kalau dalam ikea tu part yang kita suke dekat bahagian kitchen heheh tu mmg kita suke...sudip2 dia bekas tupperware murah2 je..klw perabut xbape minat sangat...& paling minat datang ikea sebab nk makan je lah! hahaa...suke karipap dia..karipap ada telor dalam mabeles! tapi aritu pegi ramai sangat q malas nak bli karipap xpelah next time datang, skang dah dekat bole la selalu makan sini hehehe

balik tu kitorg sesat barat sebab lupa parking kat level berapa haru btol la..padahal dah amek gmbr parking skali tersalah ingat B2 rupanya B1.dekat stengah jam cari parking hahah hmpeh btol.nak bayar parking plak satu hal...autopay machine kat pintu keluar ada satu je..punyalah panjang beratur..dah la time tu seme pakat nak keluar ikea sebab tutup kul 10 malam..

tak lama lagi ada satu shopping mall akan buka sebelah ikea tu..dia akan link dengan ikea siap ada panggung wayang kat situ sonok la kan..bertambah lagi satu shopping mall yang bakal diterjah nanti

surau kecik!
saje nak tunjuk muka lepas pakai doclab :) minat nak bli tak?tgk kat sidebar kita sebelah kanan klw minat baca dulu ok




amek yg paling skit meatball ada 10, lepas tu ada 15 & 20
saje tak suh dia letak jem tu xsuke
pastu bli mushroom sup bapak banyak semangkuk RM4 lebey puas makan
sonok sangat la muke tu dapat makan bebola daging cikkeah hahaha
dah kenyang baru bole cuci mata

bole register utk jadi member
tapi card tu sementara je register kat situ lepas tu dalam masa 1 tahun kena spent RM200 baru akan di daftarkan sebagai ahli tetap

bile dh siap fill up seme nanti dia print kad kita
q panjang nak bayo parking
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 26, 2015

pelangi petang

 bukan senang nak nengok pelangi kan?ni ari isnin lepas...balik keje nampak pelangi cantiknye...jelas sangat subhanallah...sampai umah apa lagi tros snap2...lepas tu bila dah post kt ig baru ternampak ada double rainbow rupanya..cantik sungguh clear plak tu

lepas tu dah masuk umah cuci muka tengah tunggu waktu nak buka puasa nengok ada lagi pelangi...apa lagi tros suh mia amekkan gambo kita ngan pelangi hehe bukan senang kan nak abadikan kenangan dengan pelangi, dengan muka tak siap tu ahh lantaklah main sarung je tudung xpakai anak tudung cam apa je rupa


Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua..
(tetiba) hahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

uda's mini waterpark

last weken bawa bebudak g umah uda, umah makcik diah kt subang sana..lama dah tak pegi umah uda...saje la bawa bebudak mandi uda punya mini waterpark konon2 hahaha...adoi la..asik2 tengok diah post gambo aramie mandi umah uda kita pon tingin la bawa bebudak sama..kasi diorang main skali

kreatip btol tuan umah ha...kolam plastik tu siap ada slide ada air pancut hahaha ni seme keje tuan umah la..slide tu buangkan buaian dia jadi tempat laluan bebudak naik slide, pastu payung tu function dia selain kasi teduh bole selit pair air jadi la air pancut kreatip! kekekek....

sonok btol la budak2..aramie mandi tak sampai sejam si kakak & adik mandi sampai kecut..orang panggil naik tak nak naik..dari air paras buku lali sampai ke paras lutut adik xmo2 naik..adik tah berapa kali tertelan air xtau la hahaha...

dah abes mandi tu saje tanya kakak mana best mandi sini ke mandi swimming pool umah mek (kazen dia) dia cakap sini lagi bez sebab kolam ada tempat duduk...hahah kakak..kakak...air paras betis pon dia kata bes..dia lagi lebih2 dari adik

haiih la hai..sonok nengok anak2 happy...tengok la cuti skolah ni cam ada plan nak bawa diorang oliday dekat2 je harapnye jadi lah nanti









m
n


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, November 25, 2015

apps untuk kaki makan #makanjom

ok semalam ada terjumpa satu apps khas untuk mereka yang suka JJCM cam saya lah..saya mmg suke jalan2 cari makan...bila dah dload tak bole stop pulak dok cari kedai2 menarik hahaha..adoi abes lah pasni segala ceruk mana kedai kita akan terjah

lepas tu tengah dok buka pasal kedai roti john titiwangsa saje nengok kat bahagian ulasan...keluar blog kita da...heheheh..memang ada penah review kedai tu, paling win sekali blog mamatisya..banyak betul kedai makan keluar dia punya blog heheh terbaik lah lepas ni tinggi la view blog dia tu hehehe..saut lagi blog yang femes dalam ulasan kt makanjom tu blog eyriqaz.

ok lepas ni dengan ada apss tak yah pening2 nak g makan mana...klw dah xde idea, buntu xtau nak g makan mana buka je apss makanjom, selamat mendownload!

tu rupa icon makanjom
 pastu awak bole pilih mana2 lokasi berdekatan dengan awak
lepas tu bile kita buka dia automatik keluar kedai makan berdekatan dengan kita
 cam saya kawasan berdekatan ofkoz la keramat
siap ada tulis situ tempat yg diorang rekemen
ada gambo smile tulih pilihan makanjom tu maybe sedap la tu
 ni roti john titiwangsa 

nampak tak blog sape ada situ hehee
yang bagusnye apps ni dia siap ada peta lokasi
awak bole pilih nak buka via waze,google map or apple maps
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

cara mudah lekatkan lencana sekolah

saya terjumpe artikel ni dekat fb Akmar Laily Omar yang mana saya rasa sangat berguna utk mak2 cam kita lagi2 nanti anak nak masuk sekolah tahun 2016. cam last year saya jait sendiri tapi jenuh gak la nak sudah 1 lencana tu total ada 4 lencana dekat 2 jam siap haha..almaklum la kita kan pro sangat bab2 jait tu tu amek masa 2 jam



bahan2 :
- gam UHU
- kain basah kecik
- small cardboard/thick paper
- iron
Langkah langkah
******************
1. Letakkan cardboard dlm poket ( untuk elakkan dari baju melekat)
2. letak lencana kt tempat yg sepatutnya
3. picit gam dkat belakang lencana
4. lekatkan dekat poket
5. Ambik wet towel tadi. Bentangkan atas badge area
6. Iron the wet towel sehingga rata
7. Angkat towel... Dan Siap !!

minta halal gambar yea tuan tanah tq sebab share cara mudah ni


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 23, 2015

DOCLAB FACE AMPOULE


 APA TU DOCLAB FACE AMPOULE???

DocLab produk terkini yang dirumus dan dihasilkan di Korea Selatan. Bahan yang terkandung didalamnya adalah asid hyaluronic, ekstrak ginseng, kolagen dan juga ekstrak daun aloe vera. DocLab tidak mengandungi alkohol, bahan-bahan dari haiwan, tiada silikon atau paraben. DocLab tidak mengandungi bahan kimia dan pengawet sebab tue ia disimpan di dalam bekas kaca yang kedap udara untuk mengawal kualitinya. Pastikan habiskan semua ampoule di dalam botol DocLab ya. Jangan disimpan untuk menghasilkan kesan yang sempurna. Pastikan ampoule juga di letak di kawasan leher kerana kandungan ampoule di dalam bekas kaca itu mencukupi untuk seluruh wajah dan juga leher..malah mungkin lebih!

Ampoule lebih efektif berbanding serum untuk kulit yang mengalami hyperpigmentation dan penuaan. Kesan penggunaan ampoule juga lebih cepat daripada serum. Ia sesuai untuk kawal sebum, menjadikan kulit lebih lembut,halus dan kurang minyak. Selain dari pada itu DocLAb juga sangat sesuai diguna sebagai pre-makeup


ok, saya dah cuba doclab baru habis guna sekotak.

apa yang saya boleh katakan??MAGIK! kesanya tak payah tunggu sampai habis sekotak, botol yang pertama terus dah nampak hasilnya...ok mcm mana nak guna doclab ni?kita cite skit.selain dari guna doclab kita amalkan rejim kecantikan mcm biasa (rejim la sangat haha..) tapi sekarang mmg dah displin untuk cuci muka, pakai toner, krim malam & krim siang

saya pakai doclab ni belah malam, yelah malam kulit kita berehat, bebas dari segala makeup di siang hari kan..saya tak makeup pon pegi keje...just pakai krim siang, bedak compact, blusher nipis2 & lipstick je. so balik keje cuci muka bersih2 untuk hilangkan bedak2 yang still ada kat muka

sebelum kita guna doclab ni cuci muka macam biasa, lepas tu pakai toner & patahkan botol doclab ni,sapu kan seluruh bahagian muka & leher, satu botol ni cukup untuk cover muka & leher..lepas dah sapu buat urutan manja sekeliling muka supaya membantu doclab ni meresap dalam kulit muka kita.lepas dah gunakan doc lah baru kita sapu krim malam macam biasa...

masa kita pakai hari pertama, bangun pagi esoknya terkejut muka flawless gile..muka shinning2 & nampak moist & kulit muka rasa lebih anjal walaupon masa tu baru bangun tido dengan rambut tak terurus doclab mampu membuatkan kita tersenyum macam kerang busuk sebab nengokkan hasil nya yang sangat mujarab!

selain tu doclab ni boleh membuatkan makeup bertahan lebih lama especially makeup tebal untuk phtoshoot atau untuk wedding, para mak andam saya syorkan awak bli doclab tu untuk bagi cantikkan pengantin awak dua kali ganda hehe....
 

kat sini saya sertakan gambar saya setiap hari lepas guna doclab
gambar ni saya tak edit  
ni sebelum guna doclab
hari pertama
 hari ke-2
 hari ke-3
.
hari ke-4
hari ke-5

ok ni ada video camane kita nak pakai doclab ni, tengah2 record datang plak si kenit tu mengacau..hahah dah tak boleh nak rekod video lain sebab tu botol yang last..siap dia pon sapu2 kat muka ibu dia hahah darwish ni btol la...




HARGA ASAL RM138
HARGA PROMO RM98 SEKOTAK (ADA 5 BOTOL) TERMASUK POS 
sape berminat bole whatsapp saya 0197942480
(sementara promo masih ada)

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...