MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, January 11, 2016

benda kalau dah nak jadi

haih...nak cakap lebih pon xguna...benda klw nak jadi kan...

alkisah ari jumaat tu memang xde plan keluar lunch..masing2 kematu kat opis malas keluar..skali nana keding wasap dia ada kt mat rock ayam kunyit tetiba kita pon eh dah lama gak xmakan situ tros ajak budak opis lunch sana...lambat dh keluar masa tu..lunch 12.30 kul 1 baru keluar sebabnya memang aritu xde plan nak makan kt luar pon..tah camane tgerak ati plak nak g sana

masa sampai tu kita park la dekat tepi jalan yang bukan petak parking sebab petak parking seme dah penuh...dah sudah makan tros masuk dalam kereta & reverse sikit sebab kt depan ada kereta memang xlepas nak keluar klw tak reverse (kete xde sensor reverse)

skali time reverse bunyi bammm benda jatuh skali keluar hah amek kau superbike jatuh..serius masa masuk dalam kete & pandang cermin belakang tu xnampak pon body motor tu, memang tak nampak ada motor kt belakang...ingatkan xde la apa2..

masa jatuh tu kita tunggu gak motor sape la ni..skali ada sorang mamat ni makan kt kedai yang sama berlari2 keluar angkat motor dia..dia sikit pon tak marah ekk tidak ukk tidak xde kata2 pon yang lebey nye kawan dia..pompuan cakap eh camane bole langgar ni?poyo..tuan moto releks je xkata apa

kita pon cakap la sorry memang tak nampak...salah dua2 sebenarnya kita salah sebab tak parking dalam petak dia pon salah juga sebab tu bukan parking motor...abes tu nak bincang lebey pon kita nak masuk opis..so kita kasi je card dekat dia nanti apa2 msg..

on the way balik opis tu kita pon call la mana kawan2 yang pakai superbike, seb baik ada member..dia suggest suh g bengkel kawan dia, janji la ngan budak motor tu balik keje g bengkel..sampai bengkel ktorg pon diskass & bengkel bagi harga total RM700++ tekejut beruk tgk harga...kita pon cakap xmampu nak bayar banyak tu...xpe abang bengkel tu kata balik dulu fikir camane

balik umah kawan bagi suggestion suh cari barang second je kos dalam RM200 lebey..tak pon kalau lebih RM300 buat repot polis je..kita msg mamat moto dia cam keberatan nak buat report sebab lesen dia mati..last2 kita kasi kata putus saya bole bayar RM300 je tu je yang mampu..kalau awk minta lebih kita buat report je la...dia fikir kalau dia buat report dia pon teruk juga kena sebab lesen mati so kita settle luar je la

mujor la mamat moto tu baik xde marah2 tak de tinggi suara bole bawa bincang..senang keje kita..tak pasal je kan..melayang RM300..xpe la kita redha dah kalau kata tu bukan rezeki kita...nama pun rezeki kan..allah kalau nak tarik bila2 masa dia bole tarik, macam2 cara dia bole buat...positif je la..mana tau lepas ni allah gantikan dengan rezeki yang lain :)



moral of the story..

lain kali bawa kereta mata kena alert depan, belakang, kiri kanan...ni nama nye cuai!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

AyuArjuna BiGoshh said... [Reply to comment]

ayu pnh kena macam ni...

satu persatu bertimpa masalah...

Cam kejap duit tu nak hilang...

Lps tu rasa down n asyik cakap dlm hati..äpalah nasib hidup aku ni"....

then ayu google baca blog org yang share pasal motivasi, terus relaks lepas tu....

moral: perkara dah jadi...yg lepas2 lah...

betul cam nana cakap..

:)

nanonano said... [Reply to comment]

stand tu je ke yg patah,
mahainye??
tp superbike kan, comfirmla mahai kot even mcm xlogik je harga, huhu
xpe la nana mmg murah rezeki, insyaAllah ade la hikmahnye tu, ;)

dorsett pink said... [Reply to comment]

sabar je la (hanya itu yang mampu diucapkan)

Mayudi + Asniza = Alya + Alesya said... [Reply to comment]

nasihat saya,, sila tambah sensor,,(yg tgh tulis ni,,,huhu,,ckp mcm bagusjer),, tp just utk sama2,,, tu motor,, boleh gak cari kat kedai spare part,, kalau nyawa?huhu.,,, as pun ms dpt kereta hrtue terus tambah,, rm150 sensor tu,,, sbb as suka parking undur,, hehe sekadar mngingati,,,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...