MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 22, 2016

seronok gile pilih kain buat shawl sendiri

eh tajuk cam poyo buat shawl sendiri..hahaha sorry i tak minat jahit & klw dah xminat mestilah tak reti menjahit..fobia ok ngan mesin jait...gara2 penah jarum tertembus kat jari masa dok jait projek kemahiran hidup form 3 sejak dari tu tak usik dah mesin jait..

ni nak cite semalam g cari kain buat shawl, suh diah la potong & g anta jait tepi..ikut dia g nagoya pastu kita pilih la kain jenis apa utk buat shawl..memandangkan kita nak buat 10 lai so beli kain yang murah2 je..satu helai tudung panjang 2 meter boleh dapat 2 helai tudung, kita amek 10 warna, so 10 helai kita punya balance lg 10 diah jual...

balik nagoya tros diah potong & anta jait tepi...lunch tadi dia anta kat opis kita pon balik umah lunch pastu gosok selai warna purple tros pakai g keje hahaha..tak menyaba ok nak pakai.puas ati! dapat amek kaler2 yang memang kita nak..klw bli kt kedai selalu kaler yang lawa2 seme abes..tinggal la kaler hok striking, kaler2 orang tua.

lepas tu ada satu kain tu pekerja nagoya salah bagi lebih plak..so lebih tu diah try buat shawl utk budak...kalau kita punya tu shawl biasa je, mia punya instant shawl 2 muka.kita lagi prefer shawl biasa dari instant sebab apa?shawl biasa kita bole buat mcm2 gaya..klw instant mcm tu je la tinggal sarung je.

ok ni ada lagi 7 helai warna yang available (yg org dah book pink, peach & dark blue) lain seme utk dijual

kain yang blom dijait
ni chiffon jenis biasa je jenis basic sebab bajet kan so amek chiffon paling murah je
 siap ada label tau
 cuba2 pakai shawl gaya zara tak kisah aka zara batrisya dalam cite cinta si wedding planner terkuar 2 pipi pau pakai gaya gini hahahah
ni mlm tadi diah try buat shawl kakak tak jait tepi lagi ni baru potong je cantik kan
lagi suke tgk budak2 pakai shawl chiffon gini nampak cam orang besar
ada plan nk buat sepasang anak & mak
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

wahh seronok buat sendiri N sendiri pakai kan

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Dh lama actually teringin nk bt shawl tp xreti nk potong jahit..kehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...