MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, January 6, 2016

WSJ- wahai si jelita

WSJ tu no plat kete...atau nama manja dia wahai si jelita hahahah...tahun ni masuk 7 tahun dia berkhidmat..alhamdulillah tak pernah bagi masalah yang serius..tak pernah lg terlibat dengan kemalangan (minta dijauhkan & dielakkan lah) calar balar tergores sikit sana sini tu adalah.kemek sikit sebab kena sagat dengan lori alam flora tu je la yang kesan besar nampak pon..

ni la satu2 nya harta yang saya ada yang saya bli dengan duit titik peluh sendiri...dari bayar deposit, bayar monthly ni la hasil duit saya kerja selama ni..cukupla kereta proton je utk anak beranak saya janji ada kenderaan yang bole bawa saya ke sini ke sana, anta & amek anak pegi sekolah, pegi keje balik keje...berjasa sungguh berjasa WSJ ni...semoga kau akan berjasa untuk tahun2 yang akan datang sayang...

orang kata kereta ni 5 tahun pertama kita pakai memang tak de masalah..betul memang betul...memang wsj tak pernah bg apa2 masalah kat kita selama ni..bulan 12 aritu tukar tayar depan, absober segala itu ini abes RM500 lebih alhamdulillah..sesen tak usik duit gaji..tu seme duit jual rendang, seb baik ada income lain bole cover :(

ni plak tuka timing belt, tuka minyak hitam itu ini RM420 pon tak usik duit gaji, guna duit menang topgaya raya aritu menang RM500 tengok..allah dah atur cantik2 kan..supaya kita tak usik duit gaji kita..dia datang rezeki mcm tu rupa syukur..kalau tak beban juga kan..time anak mula nk skolah time tu la nak repair kerete..xpelah xbole nak buat shopping pon janji kereta tu tip top condition


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply to comment]

Alhamdulillah Nana..
Rezeki Allah luas..
Kita kena rajin berusaha..

Falsya said... [Reply to comment]

nama kete WSJ ko nie perodua saga ker???...wakakakakakaka

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Syukur dengan apa yg ada kan nana..
Yg pntg hasil titik peluh kita sendiri

CaDLyNN said... [Reply to comment]

pandai jage kete..
gooood :)

mummy_ayu said... [Reply to comment]

alhamdulillah...rezeki Allah ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...